Young IT Programme

IT / ICT
HBO & WO
ABN AMRO Bank
Location: Amsterdam
Voeg toe als favoriet

Samenvatting

De toekomst van bankieren is digitaal, zo veel is duidelijk. En daarmee worden de eisen aan onze IT’ers hoger, of het nu gaat om veiligheid of de continuïteit van onze business applicaties. Om de bank van de toekomst te worden, zijn we aan het grootste IT-project uit onze geschiedenis begonnen. We halen de bezem door onze systemen en brengen alle data naar de cloud. Een voorbeeld om op terug te vallen hebben we niet. We moeten pionieren en nieuwe oplossingen bedenken. Dat vraagt om vernieuwende collega’s die vinden dat het altijd beter kan en graag samen de uitdaging aangaan. 

Om alle technische innovaties te realiseren werken we samen met de beste IT partners ter wereld. Maar jij zit aan de tekentafel, en die staat bij ons. Samen met directe collega’s of een specialist aan de andere kant van de wereld bouw je mee aan de bank van de toekomst.

Denk je dat je bij ons past? Vertel ons dan jouw verhaal. We zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven we je. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.

Hoe ziet je werk eruit?

Het Young IT Programme biedt je een inhoudelijk uitdagende functie waarbij je 18 maanden je werk combineert met opleidingen en trainingen. In de eerste week maak je niet alleen kennis met je nieuwe collega’s en medestarters, maar leer je ook hoe de organisatie eruitziet. Meteen daarna ga je aan de slag met je eigen werkzaamheden, waarbij je hulp krijgt van je leidinggevende en collega’s. Vervolgens volg je naast je werk opleidingen gericht op zowel inhoud als persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van je startrichting en ervaring, volg je bijvoorbeeld een opleiding in Agile of SCRUM en verdiep je je in de Essentials van Business Analyse of Solutions Design.

We zoeken kandidaten voor de o.a. de volgende functies:

 • Business Analyst:
  Spreekt zowel de taal van IT als van de Business. Bedenkt bij een vraag van de business welke IT oplossingen mogelijk zouden zijn.
 • Solution Designer:
  Bedenkt wat technisch gezien de meest slimme manier is om een IT oplossing vorm te geven. Maakt een ontwerp dat een van onze leveranciers vervolgens kan gaan bouwen.
 • Functioneel Beheerder:
  Is verantwoordelijk voor het functioneren van een of meerdere IT applicaties en verzorgt oplossingen bij problemen. Begrijpt de impact van veranderingen in een systeem en adviseert daarin.
 • Project/Business Officer:
  Is onderdeel van de coördinatie van grote IT projecten. Maakt de voortgang inzichtelijk en zorgt ervoor dat betrokken partijen tijdig en volgens afspraak hun acties nakomen.
 • Information Security Analyst:
  Analyseert uiteenlopende bronnen op zoek naar informatie die kan wijzen op criminele of anderszins ongewenste activiteiten. Initieert verbetervoorstellen om de rest van de wereld een stap voor te blijven. 

Welke functie het beste bij je past, bespreken we voordat je begint. Waar je ook terechtkomt: er moet ontzettend veel gebeuren.

Wie ben jij?

Je hebt sterke affiniteit met IT en belangstelling voor de financiële wereld. Je snapt bovendien dat we midden in de samenleving staan, en dat alles wat we doen bedoeld is om onze klanten beter te helpen. Je volgt de maatschappelijke, financiële en IT-ontwikkelingen op de voet en staat open voor nieuwe ideeën. Heb je die zelf, dan ben je niet bang om ze overtuigend naar voren te brengen. Soms krijg je tegengas, want we zijn een grote organisatie met veel belangen. Ook om je ideeën verder aan te scherpen. Maar als je ergens in gelooft, zet je door om je doelen te bereiken.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Afgeronde opleiding op universitair of hbo-niveau, bij voorkeur bedrijfskundig of IT-gerelateerd;
 • Maximaal vier jaar werkervaring in een IT-gerelateerde werkomgeving;
 • Drive en ambitie om je persoonlijk en inhoudelijk snel te ontwikkelen;
 • Continu willen verbeteren en veranderen;
 • Sterk in samenwerken, netwerken en overtuigen.

Wie zijn wij?

IT bij ABN AMRO kent verschillende disciplines die niet alleen gericht zijn op de Nederlandse markt, maar ook op de 20 andere landen waarin wij actief zijn.

Zo zijn er specialisten die zich bezig houden met het ontwerpen van state of the art IT- systemen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan onze betaal-app voor particuliere klanten; sinds kort kan je klant worden middels een #selfie. Ook de systemen waarmee zakelijke klanten online handelen op de internationale valuta- en geldmarkt, worden onder de loep genomen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door vernuftige back-end systemen.

Daarnaast zijn er de collega’s die alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat onze systemen ieder moment van de dag beschikbaar zijn. Zij maken het mogelijk dat alle medewerkers én klanten vanuit elke locatie, met elk apparaat alle toepassingen en diensten van de bank kunnen gebruiken. Indien nodig lossen zij razendsnel problemen op, zodat dit nooit ten koste gaat van de klantbediening. Tevens wordt mogelijk gemaakt dat onze IT oplossingen draaien op de meest duurzame en betrouwbare infrastructuur.

Uiteraard is information security ook een belangrijk onderwerp. De gegevens van de klant zijn veilig bij onze bank. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat die veiligheid gewaarborgd is en blijft. Hoe weer je aanvallen af en wanneer grijp je in? 

Onze Chief Architect & Data Management (CADM) organisatie is relatief nieuw.  CADM is de verkeerstoren van waaruit alles op architectuur en data-gebied wordt geleid. Heb jij ideeën over hoe wij als grote financiële organisatie nog meer agile en data-driven kunnen werken? Dan is het Young IT Programme je op het lijf schreven.

Werken bij ABN AMRO betekent: nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms ‘nee’ verkopen als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Wat bieden wij je?

Vast staat dat je vanaf de eerste dag een volwaardig lid van ons team bent, waarin je alle ruimte krijgt om jezelf persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen. Daarnaast krijg je een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket van employee benefits. Hiermee kun je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden bepalen. Daarnaast heb je de vrijheid om flexibel te werken.

Solliciteren of meer weten?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan online op deze vacature. Geef meteen in je motivatiebrief aan naar welke IT functie je voorkeur uit gaat!

Start Young IT Programme: 
     
5 september 2016
7 november 2016

*Afhankelijk van jouw beschikbaarheid, kun je wel al eerder starten in je functie. Het Young IT Programme klasje en bijbehorende introductieweek gaat dan echter op bovenstaande data van start.

Stap 1: CV, cijferlijsten en motivatiebrief 
Je ontvangt na jouw sollicitatie binnen 10 werkdagen een reactie of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde; de capaciteitentest. Je cijferlijst kun je sturen door deze toe te voegen aan je CV of motivatiebrief en te uploaden als één bestand.

Stap 2: Online Capaciteitentest 
Zodra je wordt uitgenodigd om de online capaciteitentest te maken, heb je 3 dagen de tijd om deze af te ronden. Deze capaciteitentest bestaat uit cijferreeksen, figuurreeksen en matrices. Binnen enkele dagen na het maken van de online capaciteitentest hoor je van ons of je door bent naar de volgende ronde; het sollicitatiegesprek. 

Stap 3: Sollicitatiegesprek 
Na het behalen van de online capaciteitentest word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met een recruiter en iemand uit de business op het kantoor van ABN AMRO. Na afloop van het gesprek wordt steekproefsgewijs een hertest (verkorte capaciteitentest) afgenomen. 

Andere mogelijkheden

Young IT Programme - Amsterdam

ABN AMRO Bank
HBO & WO
IT / ICT

Backend Developer - Amsterdam

ABN AMRO Bank
HBO & WO
IT / ICT

Ontwikkelaar - Amersfoort

ABN AMRO Bank
HBO & WO
IT / ICT