Junior data scientist Centraal Beheer - Apeldoorn

IT / ICT
WO
Achmea
Location: Apeldoorn
Voeg toe als favoriet

De functie

Als data scientist zoek je elke dag naar mogelijkheden om dingen slimmer, sneller en efficiënter te kunnen doen. Je gaat op zoek naar plekken binnen de organisatie waar het gebruik van data en algoritmes tot toegevoegde waarde kan leiden. Je gebruikt hierbij de nieuwste analytische technieken en pioniert met de nieuwste innovatieve ontwikkelingen.

Je levert relevante klantinzichten op door interne en externe data te bewerken en te analyseren. Complexe inzichten vertaal je door naar actionable adviezen voor de diverse commerciële teams. 
Je adviseert marketing managers bij het bepalen van de juiste benaderstrategie, maakt klantprofielen en klantreizen, en je werkt met statistische modellen. Belangrijk daarbij is dat je een goede afweging weet te maken tussen het inzicht en de analyse. En dat je er voor zorgt dat er ook echt dingen veranderen op basis van jouw modellen en jouw inzichten.

Het profiel

Als junior data scientist heb je:

  • een relevante WO master opleiding afgerond, bijvoorbeeld econometrie, wiskunde, computer science of natuurkunde
  • 0 tot 2 jaar werkervaring
  • kennis van R, Python, SQL, SAS en/of een andere programmeertaal. Je hebt er ook al wat ervaring mee
  • passie op het gebied data analyse, machine learning en programmeren
  • ervaring in het oplossen van problemen door gebruik te maken van statistische data mining technieken
  • affiniteit met marketing en verzekeren

Analytisch ben je supersterk en ook ben jij diegene die altijd met creatieve oplossingen komt. Je bent pragmatisch,  kunt goed zelfstandig werken en komt goed tot je recht in een omgeving waarin geen dag hetzelfde is. 
Je houdt ervan om van A tot Z betrokken te zijn bij commerciële vraagstukken: van het bedenken welke data en inzichten nodig zijn tot en met het effectief adviseren. Omdat onze voertaal Nederlands is, verwachten we dat je goed kunt communiceren in het Nederlands. 

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat werkelijk nodig is.

Jouw afdeling

Je bent werkzaam binnen het team Marketing Intelligence van Centraal Beheer. Dit team bestaat uit analisten en marktonderzoekers. Wij denken mee met diverse afdelingen binnen de commerciële organisatie en geven adviezen onder de noemer “Fact Based Marketing”. Speerpunten daarbij zijn 360 graden klantbeeld, fijnmazige en omnichannel klantinzichten.

Wij bieden

Een uitdagende en veelzijdige functie bij een groot merk in Nederland. Je werkt in een moderne omgeving waarin wij o.a. agile en plaats- en tijdonafhankelijk werken.
Verder is Achmea een organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder ruime ontwikkelmogelijkheden zoals specifieke opleidingen voor data analisten & data scientists. 
De salarisrange loopt van € 2.829 tot € 4.469 (bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week excl. 13e maand, vakantiegeld en winstdeling). De uiteindelijke inschaling en hoogte van je salaris zijn afhankelijk van de kennis, opleiding en ervaring die je meebrengt. Het betreft een functie voor 36 uur per week (4 x 9 uur is mogelijk) met als standplaats Apeldoorn. 
Je kunt wat ons betreft per direct starten!

Solliciteren en meer weten?

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Joyce Harleman, recruiter, op 06 - 20 05 7682 of solliciteer direct. We zien je sollicitatie graag z.s.m. en uiterlijk op 16 november tegemoet. 
Een online assessment en een Pre Employment screening zijn standaard onderdelen van de sollicitatieprocedure.

Andere mogelijkheden

Junior Front-end Developer - Apeldoorn

Achmea
WO
IT / ICT

Young Talent Functioneel Beheerder Vermogensbeheer – Zeist

Achmea
HBO & WO
Banking / Finance, IT / ICT

Young Talent Data analist - Apeldoorn

Achmea
HBO & WO
IT / ICT