Assistant Accountmanager

Management, Marketing / Product Management
HBO & WO
FrieslandCampina
Location: Amersfoort
Voeg toe als favoriet

Functieomschrijving

Binnen de Nederlandse BrandedNL organisatie werken we samen met onze Retail klanten zoals o.a. Albert Heijn, Jumbo en Superunie om de consumenten in het Retail kanaal optimaal te bedienen.

Voor de Nederlandse sales afdeling zijn wij op zoek naar een Assistant Accountmanager

Het ondersteunen van het opleveren van de tot doel gestelde verkoop- en winstgevendheidniveaus voor de Category en voor de klant door:

 • Ondersteunen van het salesmanagement/accountmanagement;
 • Fungeren als sluis tussen het verkoopteam en de interne organisatie, voor de afhandeling van verkoopafspraken;
 • Commerciële kansen zoeken en benutten, door middel van het uitvoeren van rapportages en analyses inzake verkoopgegevens;
 • Zelfstandig een aantal commerciële activiteiten met klanten afstemmen, zoals promoties, tailormade programma's en introductievoorstellen.

Functie-eisen

 • Recent afgeronde Master opleiding bij voorkeur in Business Management of Marketing Management
 • Stage ervaring binnen de FMCG in Marketing, Sales of Trade Marketing/ Category Management
 • 0-2 jaar werkervaring binnen de FMCG  
 • Aantoonbare analytische & implementatievaardigheden
 • Communicatie & presentatie vaardigheden
 • Resultaatgericht, ondernemerschap, vasthoudendheid, loyaliteit, samenwerken
 • Gedegen praktijkkennis van MS Office (Excel, Powerpoint, Word)
 • Ambitie om door te groeien in accountmanagement 
 • Zeer goede beheersing van de Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest.

Bedrijfsomschrijving

Bij FrieslandCampina werken we samen om dagelijks miljoenen consumenten te voorzien van waardevolle voedingsstoffen. De wereld verandert steeds sneller en wordt steeds complexer. Balans is voor ons een sleutelwoord; ‘en’ is belangrijker dan ‘of’ en ‘maar’. We zijn één van de grootste zuivelbedrijven van de wereld en door onze unieke structuur zijn onze boeren zowel leverancier als eigenaar van het bedrijf. We zijn succesvol omdat we goed zijn in het verwaarden van onze melk, zowel commercieel als op het gebied van voedingswaarde van onze producten. We zijn actief in zeer competitieve markten en moeten daarom blijven innoveren en soms risico nemen om relevant te blijven.

Zowel wij als onze boeren geloven in eerlijk zakendoen met een focus op de lange termijn. Duurzaamheid is hiervan voor ons een logisch gevolg. Ondernemende mensen die zowel strategisch kunnen denken en resultaten kunnen boeken voelen zich bij ons thuis.

De business group Consumer Products Europe, Middle East & Africa voorziet consumenten en professionele afnemers in Europa, het Midden-Oosten en in West-Afrika van zuivelproducten, zoals zuiveldranken, yoghurts, desserts, kindervoeding, boter en merkkaas. 

Andere mogelijkheden

Teamleider Boter(olie)fabriek

FrieslandCampina
HBO & WO
Management, Engineering / Techniek

QA Project Coordinator

FrieslandCampina
WO
Engineering / Techniek

Marketing Intern Dairy Based Beverages

FrieslandCampina
WO
PR / Communicatie, Marketing / Product Management