Overslaan en naar de inhoud gaan

Officier Zeedienst (hbo/wo)

Bedrijf: Ministerie van Defensie
Richting(en): Management, Offshore |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Den Helder
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Ministerie van Defensie

Officier Zeedienst (hbo/wo)

Heb jij een HBO of universitair diploma en wil je leidinggeven aan een brugteam op een Marineschip, waar ook ter wereld? Kies dan voor een carrière als Officier Zeedienst bij de Koninklijke Marine.

Wat ga je doen?

Als Officier Zeedienst ben je verantwoordelijk voor de navigatie en de veiligheid en geef je leiding aan het brugteam. Verder speelt je werk zich vooral af in de Commandocentrale, de plek waar alle gevechtsinformatie binnenkomt en waar tijdens acties de beslissingen genomen worden. Omdat de inzet van het schip altijd de verantwoordelijkheid is van de Officier Zeedienst, kunnen alleen Officieren van het Korps Zeedienst Commandant van een schip worden.

Waar ga je werken?

De eerste paar jaren na je opleiding werk je op een van de Marineschepen. In het begin sta je vaak op de brug, waar het schip wordt bestuurd. Later werk je ook in de Commandocentrale en na een aantal jaren wissel je banen op zee af met bestuurlijke functies aan wal. Je begint als Adelborst op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder voor de Algemene Maritieme Officiersopleiding, de vaktechnische opleiding en de gemeenschappelijke Officiersopleiding, die samen twee jaar en zeven maanden duren. Als je voldoende kennis en vaardigheden hebt opgedaan, ga je een zes maanden durend traineeship doen aan boord van een schip. Je leert dan zelfstandig het schip veilig te besturen.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma in een relevante richting (dit ter beoordeling van het KIM).
  • Bij aanvang van de opleiding ben je ten minste 17 jaar en niet ouder dan 28 jaar en 11 maanden.
  • Je lengte ligt tussen de 1,60 en 2,00 meter en je weegt minstens 50 kilo.
  • Je mag een bril of lenzen dragen. De toegestane oogafwijking is -4 en +3.
  • Je hebt een zwemdiploma.

Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je hier.

Wat bieden we?

 

  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je hier.
  • Als Officier Zeedienst Marine word je aangesteld in de rang van Luitenant-Ter-Zee 2e klasse.
  • Bij de Marine kun je unieke ervaring opdoen met het besturen van schepen. De managementervaring die je opdoet kan je later eventueel prima van pas komen in de burgermaatschappij. Als je je traineeship binnen zes maanden hebt afgerond, behaal je de Zeewachtstandaard A.
  • Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid

 

Solliciteren?

Je kunt alleen solliciteren als je een voorlichting of infodag van de Marine hebt bezocht. Heb je het afgelopen jaar al een voorlichting of infodag bezocht? Dan kun je direct solliciteren

Ga naar de website van Ministerie van Defensie

Andere mogelijkheden

Aanmelden tot en met

Officier Logistiek Bevoorrrading en Transport (hbo/wo)

Management, Supply Chain

Ministerie van Defensie - Soesterberg

Heb jij (bijna) een HBO- of WO-diploma en interesse in transport en logistiek? Als Officier Logistiek, Bevoorrading en Transport geef je leiding aan ongeveer 40 personen. Zij zorgen er elke dag voor dat het duizenden Landmachtmilitairen en hun materieel aan niets ontbreekt.

Aanmelden tot en met

Officier ICT Manager (HBO/WO)

IT / ICT, Management

Ministerie van Defensie - Amersfoort

De verbindingsdienst (ICT) is het ICT-bedrijf van de Landmacht. De verbindingsdienst is verantwoordelijk voor alle communicatieapparatuur en –verbindingen en zorgt ervoor dat de juiste informatie veilig en op tijd wordt verspreid. Als Officier ICT Manager geef je leiding aan een peloton van de verbindingsdienst met ongeveer 50 militairen. Je bent verantwoordelijk voor operationele voorbereidingen, voor de inzetbaarheid van het peloton en het materiaal en voor het optreden tijdens oefeningen en operaties. Zowel je manschappen als het materiaal moeten altijd in perfecte conditie zijn. Als chef personeelszaken bewaak je daarom ook de training van je team, bijvoorbeeld door het voorbereiden en verzorgen van opleidingen. Als Officier ICT Manager doe je ervaring op in alle facetten van ICT-management: van hardware, software en netwerken, tot personeelsmanagement en financiën.

Aanmelden tot en met

Officier ICT - Luchtmacht

IT / ICT, Engineering / Techniek

Ministerie van Defensie - Landelijk

Startdatum: 05 september 2016

Wil jij aan de slag in de ICT? Op het gebied van management of cyber security bijvoorbeeld, of als technisch specialist of projectleider? Als Officier ICT geef je leiding aan een afdeling binnen de organisatie Communicatie- en Informatiesystemen (CIS) van de Koninklijke Luchtmacht.