Domeinarchitect

IT / ICT
WO
Rijksoverheid
Location: Gouda
Voeg toe als favoriet

Functieomschrijving

Informatievoorziening ligt aan de basis van een goed functionerende Dienst Justitiële Inrichtingen. Met jouw architectuurkennis én je deskundige bijdrage aan onze informatiestrategie, werk jij mee aan een veiliger en rechtvaardiger Nederland.

Je bent verantwoordelijk voor de architectuur van verschillende organisatieonderdelen en kennisgebieden. Denk aan bedrijfsvoering, strafrechtketen, zorg of detentie en verblijf. Daarbij zorg je ervoor dat de architecturen voldoen aan de richtlijnen die gelden voor het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Rijksoverheid. Ook bewaak je de samenhang met andere domeinen.

Jouw taken:

 • Je initieert en begeleidt het opstellen van projectstart- en solutionarchitecturen en draagt bij aan op te stellen projectvoorstellen en businesscases binnen de domeinen waarvoor je verantwoordelijk bent.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, uitwerken en vastleggen van de domeinarchitecturen en roadmaps. Hiervoor werk je samen met informatiemanagers, projectleiders, analisten, architecten, divisie- en stafdirecteuren, lijnmanagers en vertegenwoordigers van het departement of ketenpartners.
 • Je adviseert de chief information officer (CIO), divisie- en stafdirecteuren en lijnmanagers over de opzet, implementatie en uitvoering van voorstellen voor complexe informatieprojecten, waarmee de informatievoorziening van hun organisatie-eenheden ‘onder architectuur’ kan worden ingericht en aangepast.
 • Je levert vanuit jouw expertise een bijdrage aan het opstellen van de meerjarige informatiestrategie (I-strategie) en het meerjarige informatieplan.

Functie-eisen

 • Je hebt wo- of hbo-niveau en je hebt een opleiding in de richting bedrijfskunde, bedrijfskundige informatica of bestuurlijke informatica gevolgd.
 • Je hebt meerjarige kennis van en ervaring met architectuurmodellen en –technieken die gebruikt worden binnen de Rijksoverheid, zoals TOGAF, NORA en Enterprise Architectuur Rijk. Een TOGAF-9-certificering op certified level is een pre.
 • Je hebt relevante kennis van en ervaring met informatiemanagement, projectmanagement (PRINCE2) en informatiebeveiliging.
 • Je hebt kennis van en ervaring met methoden en technieken voor het ontwikkelen en onderhouden van informatiesystemen.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je bent organisatie- en bestuurssensitief en omgevingsbewust.
 • Je beschikt over beïnvloedingsvermogen, overtuigingskracht en netwerkvaardigheden.
 • Je hebt een analytisch vermogen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden


Salarisniveau: schaal 12
Salaris: Min €3511 - Max €5219 bruto per maand het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Mail je motivatie en cv onder vermelding van het vacaturenummer naar werken@dji.minjus.nl.
 • Ben je in dienst bij het rijk en heb je een aanwijzing als VWNW- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of mobiliteitsadviseur en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.

Andere mogelijkheden

Projectleider

Rijksoverheid
WO
IT / ICT

Het Audit Traineeship

Rijksoverheid
WO
IT / ICT
Aanmelden voor

Stagiair business analyse

Rijksoverheid
WO
Banking / Finance, IT / ICT, Marketing / Product Management, Sales