IT integratiespecialist/ontwikkelaar

IT / ICT
HBO
Rijksoverheid
Location: Almelo
Voeg toe als favoriet

Functieomschrijving

Efficiënte elektronische informatie-uitwisseling is van cruciaal belang voor het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hiervoor zijn hoogstaande voorzieningen en services beschikbaar. Als senior tactisch beheerder ben jij verantwoordelijk voor de doorontwikkeling hiervan.

Het (door)ontwikkelen van de standaarden en voorzieningen die een effectieve en efficiënte uitwisseling van informatie via elektronisch berichtenverkeer ondersteunen: dat is de kern van jouw functie. Ook richt jij je op de wijze waarop organisaties hierop kunnen aansluiten. Advisering speelt een belangrijke rol in jouw functie. Daarnaast neem je het initiatief voor innovaties en geef je hierover voorlichting aan belanghebbende ketenpartijen.

Je opereert op het raakvlak van de informatiestromen, informatievoorzieningen en de technische ondersteuning van de aansluiting op de voorzieningen. Je voert impactanalyses uit op complexe wijzigingsverzoeken of incidenten op het gebied van de fysieke informatie-uitwisseling. En je verzorgt de uitwerking en beoordeling van standaarden, principes en uitgangspunten. Verder reageer je proactief op mogelijke verstoringen en neem je maatregelen om de performance en beschikbaarheid van de voorzieningen te verbeteren.

Tot slot draag je kennis over nieuwe ontwikkelingen over aan tactisch beheerders en bestaat de mogelijkheid dat je mee draait in bereikbaarheidsdiensten.

Functie-eisen

  • Je hebt hbo+ of academisch niveau.
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.
  • Je hebt specialistische theoretische én praktische kennis van ontwikkelingen, methodieken en technieken binnen het vakgebied.
  • Je hebt ervaring met uitwisselingsprotocollen op het gebied van informatievoorziening, zoals webservices, ebMS en SOAP.
  • Je hebt ervaring met XML en daaraan gerelateerde standaarden (bij voorkeur XSD en XSLT).
  • Je hebt ervaring met webapplicaties en het ontwikkelen van webinterfaces met behulp van bijvoorbeeld Python, Django en Adobe Flex.
  • Je hebt ervaring met architectuurmodellen (ArchiMate en TOGAF) en procesmodelleringstechnieken (UML, BPMN).

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11
Salaris: Min €2996 - Max €4605 bruto per maand het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

Wij bieden een uitdagende werkomgeving, kandidaten met een "hands-on"mentaliteit zijn bij ons prima op hun plaats en er is ruimte voor professionele ontwikkeling.

Medewerkers als bedoeld in de Wet Allocatie Arbeidskrachten door Intermediairs (Waadi) worden ook uitgenodigd te reageren. 

Andere mogelijkheden

Creëer hier jouw stageopdracht!

Rijksoverheid
HBO & WO
Alle richting

Projectleider

Rijksoverheid
WO
IT / ICT

Het Audit Traineeship

Rijksoverheid
WO
IT / ICT