Linux-beheerder

IT / ICT
HBO
Rijksoverheid
Location: 's-Gravenhage
Voeg toe als favoriet

Functieomschrijving

Je bent samen met je collega's verantwoordelijk voor het bedenken, implementeren en beheren van complexe ICT-infrastructuren. Zoals databases, message brokers, applications servers en webhosting. Dat doe je specifiek voor SSC-ICT. Hierbij gebruiken wij de ITIL-methodiek.

Als Linux-beheerder zet je je uitgebreide kennis en ervaring van scripting in Linux in bij je werk. Je werkt in een team met beheerders en bent medeverantwoordelijk voor het goed laten functioneren van de klantspecifieke applicaties. Je signaleert problemen en tekortkomingen en doet suggesties voor mogelijke oplossingen. Daarnaast draag je proactief bij aan de installatie, het beheer en de monitoring van de infrastructuur en serversystemen. Je neemt deel aan projecten en werkt mee aan de ontwikkeling van standaardwerkwijzen, -processen en -procedures. Tot slot ondersteun je klanten en leveranciers bij het gebruik van de organisatiespecifieke applicaties.

Kandidaten die kennis hebben van Red Hat Satellite en Jboss hebben onze voorkeur

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een onafhankelijk en sociaal persoon die in staat is om problemen te analyseren en oplossingen te borgen binnen de daarvoor geldende (wettelijke) kaders. Daarnaast heb je een sterk organiserend en motiverend vermogen. Je beschikt over een gezonde dosis organisatie- en politieke sensitiviteit. Je hebt een drive of ervaring (pre) met het werken in een grote complexe ICT-omgeving en -organisatie.

  • Je beschikt over HBO werk-en denkniveau
  • Je beschikt over aantoonbare werkervaring met Red Hat Linux (RHCSA)
  • Je beschikt over kennis en ervaring op het gebied van Ubuntu Linux
  • Je beschikt over kennis en ervaring op het gebied van Apache Webserver
  • Je bent bekend met het procesmatig werken onder ITIL-methodiek
  • Je bent bereid piketdiensten te vervullen

Je vindt het leuk om samen met collega's binnen een grote organisatie te werken aan passende oplossingen voor de afnemers van onze diensten. Je neemt initiatief om op een service- en klantgerichte wijze incidenten te verhelpen die afnemers ervaren bij het gebruik van de kantoorautomatisering die door ons aangeboden wordt.
Je beschikt tevens over goede communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift. Door een leergierige houding werk je steeds aan je verdere persoonlijke ontwikkeling, zowel in vaardigheden als kennis en kunde.

Competenties waarover je beschikt zijn in ieder geval:

  • samenwerken;
  • klantgerichtheid;
  • analyserend vermogen;
  • initiatiefnemend.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10
Salaris: Min €2519 - Max €4049 bruto per maand het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Salarisomschrijving: Het bruto all-in jaarsalaris (incl. 13e maand en vakantiegeld) voor deze functie is max €56.513

Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Andere mogelijkheden

Creëer hier jouw stageopdracht!

Rijksoverheid
HBO & WO
Alle richting

Projectleider

Rijksoverheid
WO
IT / ICT

Het Audit Traineeship

Rijksoverheid
WO
IT / ICT