Onderzoeker wet Bibob

Juridisch
HBO
Rijksoverheid
Location: Den Haag
Voeg toe als favoriet

Functieomschrijving

De overheid mag door het verlenen van vergunningen, het verstrekken van subsidies of het gunnen van overheidsopdrachten, niet onbedoeld criminele activiteiten faciliteren. Als onderzoeker bij het Landelijk Bureau Bibob voer jij zelfstandig uitdagende onderzoeken uit die overheden hiervoor behoeden en help je misbruik uit te sluiten.

Het Landelijk Bureau Bibob voert op verzoek van bestuursorganen integriteitscreeningen uit aan de hand van de wet Bibob. Je verzamelt (vertrouwelijke) informatie uit open en gesloten bronnen, zoals politie- en justitiegegevens. Je beoordeelt en analyseert de informatie en stelt op basis hiervan een gemotiveerd schriftelijk advies op voor het bestuursorgaan. Hierin geef je aan welke mate van gevaar er bestaat dat een vergunning, subsidie of aanbesteding wordt misbruikt voor criminele doeleinden, zoals geld witwassen.  

Je hebt veel contact met ambtenaren van het bestuursorgaan en met informatieleveranciers bij wie je informatie opvraagt. Ook heb je contact met Justis-medewerkers van andere afdelingen. Je voert je werk uit binnen de wettelijke kaders, geformuleerde beleidslijnen, procesbeschrijvingen en werkinstructies. Je bent je bewust van de wettelijke termijn waarbinnen een Bibob-advies moet worden afgerond en zorgt voor een goede planning van je werkzaamheden in de verschillende dossiers die je in behandeling hebt.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal hbo-niveau, een afgeronde opleiding management, economie en recht, bedrijfseconomie, rechten of een vergelijkbaar opleidingsniveau.
  • Je hebt affiniteit met veiligheid en justitie en bij voorkeur enkele jaren relevante werkervaring als jurist of criminoloog.
  • Je hebt zeer goede kennis van het toepassen van wet- en regelgeving.
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
  • Je past grammaticale regels op de juiste wijze toe en kunt teksten helder opbouwen en structureren.
  • Je bent vaardig in het hanteren van geautomatiseerde systemen.
  • Je hebt inzicht in de administratieve organisatie en in het plannen en organiseren van de werkzaamheden.
  • Je weegt (nieuwe) gegevens en mogelijke handelswijzen tegen elkaar af in het licht van relevante criteria, en komt tot een realistische beoordeling.
  • Je kunt de meest relevante gegevens naar voren halen uit een grote hoeveelheid informatie, snel relevante van niet-relevante details onderscheiden en nauwkeurig en systematisch werken.

  Een veiligheidsonderzoek op niveau B maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.
  Kijk voor informatie over het (niveau van het) veiligheidsonderzoek op de site van de AIVD. 

  Je beschikt over HBO werk-en denkniveau
 • Je beschikt over aantoonbare werkervaring met Red Hat Linux (RHCSA)
 • Je beschikt over kennis en ervaring op het gebied van Ubuntu Linux
 • Je beschikt over kennis en ervaring op het gebied van Apache Webserver
 • Je bent bekend met het procesmatig werken onder ITIL-methodiek
 • Je bent bereid piketdiensten te vervullen

Je vindt het leuk om samen met collega's binnen een grote organisatie te werken aan passende oplossingen voor de afnemers van onze diensten. Je neemt initiatief om op een service- en klantgerichte wijze incidenten te verhelpen die afnemers ervaren bij het gebruik van de kantoorautomatisering die door ons aangeboden wordt.
Je beschikt tevens over goede communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift. Door een leergierige houding werk je steeds aan je verdere persoonlijke ontwikkeling, zowel in vaardigheden als kennis en kunde.

Competenties waarover je beschikt zijn in ieder geval:

 • samenwerken;
 • klantgerichtheid;
 • analyserend vermogen;
 • initiatiefnemend.

Arbeidsvoorwaarden


Salarisniveau: schaal 9
Salaris: Min €2581 - Max €3647 bruto per maand het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

Sollicitanten in dienst van het rijk met een aanwijzing als verplichte Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat verzoeken wij een kopie van de aanwijzingsbrief bij te voegen.

Andere mogelijkheden

Creëer hier jouw stageopdracht!

Rijksoverheid
HBO & WO
Alle richting
Aanmelden voor

Stagiair Europees recht

Rijksoverheid
WO
Juridisch

Stagiair app-ontwikkeling

Rijksoverheid
HBO & WO
IT / ICT