Senior functioneel beheerder

IT / ICT
WO
Rijksoverheid
Location: Utrecht
Voeg toe als favoriet

Functieomschrijving

Bij Rijkswaterstaat streven we ernaar om ons werk elke dag beter te doen. Jij levert jouw bijdrage onder meer op het gebied van de informatievoorziening en gebruikerstevredenheid. Met jouw oog voor kansrijke (markt)ontwikkelingen draag je actief bij aan de verdere professionalisering van het functioneel beheer.

Je zorgt voor een effectieve en efficiënte uitvoering van het functioneel beheer van een aantal technische applicaties. Je bent het eerste aanspreekpunt voor (kern)gebruikers bij vragen en wijzigingen met betrekking tot de dienstverlening op het gebied van informatievoorziening (IV). Ook neem je deel aan het seniorenoverleg en ben je vanuit dit overleg eerste aanspreekpunt voor alle technische applicaties. Hierdoor is je werk steeds afwisselend en uitdagend en ben je een goede sparringpartner voor de andere (senior) functioneel beheerders.

Verder analyseer je veranderbehoeften, je bepaalt de wijzigingsbehoeften op operationeel niveau en levert een bijdrage aan de inventarisatie en analyse van wijzigingsbehoeften op tactisch niveau. Je past hierbij de nieuwste ontwikkelingen toe. Je deelt je kennis en ervaring op het gebied van functioneel beheer binnen het team continu en stemt dit af met het team en de coördinator, zodat de beoogde standaardisering en uniformering binnen het werkveld gewaarborgd blijft. 

Je werkt samen met andere functioneel beheerders binnen de business en de applicatie- en servicemanager van de Centrale Informatievoorziening. Samen met de coördinator adviseer je de informatiemanager over de wijzigingsbehoeften op tactisch niveau. Je stemt regelmatig de werkvoorraad af met de coördinator of leidinggevende. Je gaat voor kwaliteit en werkt volgens de zogenaamde Scrummethodiek (Kr8). 

Functie-eisen

 • Je hebt kennis van functioneel beheer en beschikt over het BiSL-certificaat.
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van beheer van informatiesystemen.
 • Je analyseert IV-vraagstukken vanuit verschillende disciplines/invalshoeken.
 • Je hebt kennis van de Agile werkwijze (Scrum).
 • Je hebt goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden.
 • Je adviseert op een proactieve wijze je klanten en gebruikers.
 • Je bent in staat om een relevant netwerk op te bouwen.
 • Je vindt het leuk om voor problemen in de bedrijfsvoering samen met de klant oplossingen te bedenken.
 • Je hebt overtuigingskracht en weet ook bij fundamentele verschillen tot een gedragen oplossing te komen.
 • Je bent flexibel, klantgericht en kunt goed samenwerken.
 • Je bent omgevingsbewust.
 • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Andere mogelijkheden

Projectleider

Rijksoverheid
WO
IT / ICT

Het Audit Traineeship

Rijksoverheid
WO
IT / ICT
Aanmelden voor

Stagiair business analyse

Rijksoverheid
WO
Banking / Finance, IT / ICT, Marketing / Product Management, Sales