Overslaan en naar de inhoud gaan

Data Analist (Diemen)

Bedrijf: ABN AMRO
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: HBO
Locatie: Diemen
Vooraanmelden
Vooraanmelden

In het kort

Word jij blij van data en kun je mensen op een eenvoudige manier hierin meenemen? Wil je met jouw inzichten bijdragen aan de veiligheid van de financiële sector?
Al een beetje nieuwsgierig geworden? Mooi zo, want dan zal dit wel eens de start kunnen zijn van een indrukwekkend avontuur bij International Card Services (ICS).

Je werk

In de rol van Data-analist ben je het eerste aanspreekpunt voor de verschillende Operations teams op het gebied van rapportages en data. Je helpt de teams om van data begrijpelijke informatie te maken. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan het optimaal gebruiken van data als stuurinformatie over de kwaliteit van de werkprocessen. Daarnaast geef je op basis van de verkregen inzichten ook adviezen aan de teams en help je hen daarmee hun werkprocessen te optimaliseren. 

Werkomgeving

International Card Services (ICS) is de specialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. Al ruim 30 jaar verzorgt ICS de uitgifte, promotie, administratie en verwerking van betalingen van creditcards van Visa en MasterCard. ICS is een toonaangevende, betrouwbare en deskundige organisatie waar het klantbelang centraal staat. Met een open, zelfstandige en proactieve instelling kan jij binnen ICS de professional worden die je wilt zijn.

Je werkt primair voor het cluster Operations. Als data-analist maak je deel uit van het data team binnen het Operations Control Center. Binnen het data team werken meerdere data analisten. 
Je werkt in een dynamische en veranderlijke omgeving waar gewerkt wordt met doelstellingen gericht op aantallen en kwaliteit. 
Je standplaats is Diemen, op vijf minuten loopafstand van de stations Venserpolder (GVB) en Diemen-Zuid (NS). ICS biedt de mogelijkheid tot thuiswerken. 

Jouw profiel

Je bent klantgericht en hebt de drive om je vast te bijten in een grote variatie aan data-vraagstukken. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die ervoor moeten zorgen dat we als team beter worden. Samen met collega’s werk je aan de ambitie om data-driven te werk te gaan en data analyse binnen ICS verder te ontwikkelen. Je bent communicatief vaardig, een teamplayer en ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend. Daarnaast werk je gestructureerd en zelfstandig, en ben je in staat om verzoeken die je krijgt te prioriteren. Ook ben je niet bang om initiatief te nemen en kritische vragen te stellen.

Jouw competenties:

 • Minimaal HBO-opleiding in data-analyse/management;
 • Je hebt ervaring met het bouwen van rapporten en dashboards en kunt hiermee inzichten geven aan de business units;
 • Ervaring met een reporting of dashboarding tool is een requirement. Wij zitten op dit moment in een transitie van Business Objects (BO) naar Power BI. Kennis van BO en/of Power BI is een pré;
 • Kennis van SQL (Structured Query Language);
 • Affiniteit met cloud technologie is een pre, het is vooral belangrijk dat je wil leren. Wij maken gebruik van Azure;
 • Kennis van en affiniteit met financiële processen, onder andere op het vlak van Credit Management;
 • Ervaring met data wrangling tools zoals SPSS modeler, Trifacta, Alteryx, etc. is een pré.

Wij bieden

Voor onze medewerkers wil ICS een goede werkgever zijn. Omdat er een excellente dienstverlening van je gevraagd wordt, mag je ook veel van ons verwachten. Werknemers binnen ICS ervaren een zeer prettige werksfeer en voelen zich sterk verbonden met de organisatie. Kom je bij ons werken, dan bieden we je: 

 • Een leuke werk omgeving waarin we grote ambities te hebben op het gebied van Data Analytics;
 • Mogelijkheid om data analyse skills te ontwikkelen;
 • Een DA-100 cursus om Mircrosoft Certified te kunnen werken met Power BI (buiten PO-ontwikkel budget);
 • Een bruto jaarsalaris tussen €37.989 en €54.201 (salarisschaal 8) op basis van 36 uur per week en is uiteraard afhankelijk van relevante werkervaring;
 • Het bruto jaarsalaris is exclusief benefitbudget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien middels diverse E-learnings en een persoonlijk ontwikkelbudget van €1.000 per jaar;
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven middels hoge kortingen bij diverse sportscholen bij jou in de buurt;
 • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden en is onderdeel van het nieuwe hybride werken, ICS verzorgt een mobiele telefoon, een laptop en voor thuiswerken kan je kosteloos een beeldscherm, bureau en bureaustoel bestellen;
 • Een goede pensioenregeling conform CAO ABN AMRO.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Paul- David Boersen (pboersen@icscards.nl)/ 06-13299080 We maken graag kennis met jou!

Andere vacatures

werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

IT Talent Programme

IT / ICT

ABN AMRO - Amsterdam

IT is een core-business en dus essentieel voor de bank. Of het nu gaat om snelheid, transparantie of veiligheid, er worden hoge eisen gesteld aan ons IT-landschap. Je werk als IT-er heeft een grote impact. Je levert een wezenlijke bijdrage aan ons streven om een 'personal bank in a digital age' te zijn. Vanaf dag één krijg je veel verantwoordelijkheid en ruimte om initiatief te nemen. Een frisse blik en creativiteit worden erg gewaardeerd.

IT Talent Programme
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Junior IT Platform Engineer

IT / ICT

ABN AMRO - Amstelveen

The team, where you will work as a platform engineer maintains the On-premise Internal API Gateway (OP-IAG). We are one of the four platform teams within the grid Development Services. In addition to the four platform teams, the department includes teams that provide training, manage standards & guidelines and enable developers. Our platforms are a key part of the stability of the bank as a whole!

Junior IT Platform Engineer
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

(Junior) Quantitative Risk Analyst Clearing

IT / ICT, Actuariaat / Risk

ABN AMRO - Amsterdam

You are the risk expert at ABN AMRO Clearing who monitors and optimises the risk data flows and an important key person between end users and IT. As an expert, you will be responsible for data quality, process optimization, modelling, implementation and testing of the risk systems.

What do you see when you envision the next step? Work on achieving your goals and develop yourself professionally and personally. Tell us your story. We want to hear it!

(Junior) Quantitative Risk Analyst Clearing