Overslaan en naar de inhoud gaan

Functional Specialist DFC behandelaar Client Outreach Team

Bedrijf: ABN AMRO
Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amsterdam
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Functional Specialist DFC behandelaar Client Outreach Team

In het kort

De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en nieuwsgierig. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor. 

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het tegengaan van witwassen, terrorisme financiering en corruptie samengebracht. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. Voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. 

Je werk

Als Funtional Specialist binnen het Client Outreach Team geef je vervolg aan het onderzoek van de Analist. Dit doe je door telefonisch, per e-mail of schriftelijk contact op te nemen met de klant. Je handelt vanuit de wet WWFT (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme).

In contact met de klant vraag je om uitleg en toelichting over transacties die op de rekening van de klant hebben plaatsgevonden en niet direct te verklaren zijn. Indien nodig vraag je ook naar documentatie die het antwoord van de klant onderbouwd. Je confronteert de klant met wat er op zijn rekening gebeurd.

Het is belangrijk dat je communicatief sterk bent en de klant duidelijk kan uitleggen waarom je de informatie nodig hebt. Je weet goed door te vragen en alle ingewonnen informatie weet je goed vast te leggen in een verslag.

Werkomgeving

Werken binnen DFC betekent werken op een afdeling die volop in ontwikkeling is en het afgelopen jaar sterk gegroeid. Je standplaats zal in Amsterdam zijn, alhoewel we wegens huidige maatregelen en ontwikkelingen momenteel veelal vanaf huis werken. In de toekomst zal dit zich voortzetten in een hybride vorm. Naast je dagelijkse werk zijn zaken als (persoonlijke) ontwikkeling, vitaliteit, inspiratie, plezier en betrokkenheid belangrijk. Dit alles draagt er aan bij dat we samen met jou kunnen bouwen aan een succesvolle afdeling.

Je profiel

Wij zijn op zoek naar kandidaten met het volgende profiel:

 • Mbo+ / hbo - profiel. Een afgeronde wo-opleiding is een pré;
 • Belangrijke competenties en vaardigheden: communicatief sterk (voornamelijk telefonisch en schriftelijk), klantvriendelijk, zorgvuldig, gestructureerd, samenwerken, organiseren & plannen, daadkrachtig. Kennis van de verschillende rechtsvormen is een pre;
 • Risicobewustzijn: identificeert risico’s en handelt adequaat door tijdig te signaleren en de juiste partijen te informeren;
 • Uitstekende schriftelijke & mondelinge communicatie;
 • Continue op zoek naar duurzame oplossingen die in lijn zijn met de reputatie van de bank;

Wij bieden

Als medewerker van DFC kom je terecht in een omgeving in ontwikkeling, waarin hard gewerkt wordt aan een gezamenlijke visie en doelstelling. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen met enthousiaste collega’s, flexibel te werken en constant jezelf te verbeteren. Daarvoor wordt o.a. de DFC Academy opgezet, die vele trainingen en opleidingen gaat aanbieden. Zowel persoonlijk, als inhoudelijk. Ontwikkeling is een belangrijk speerpunt van DFC! 

Uiteraard bieden we je de ABN AMRO CAO, waar je o.a. het volgende krijgt: 

 • Bruto salaris - afhankelijk van jouw (relevante) werkervaring en competenties - volgens ABN Amro CAO, functieniveau 6. Dit is inclusief een employee budget van 11%, om fiscaal aantrekkelijk zaken te kunnen kopen, zoals fiets, telefoon en/of vakantiedagen. En als je dit niet wilt, wordt het gewoon uitbetaald;
 • Standaard op basis van een 36-urige werkweek 144 wettelijke en 36 bovenwettelijke vakantie-uren per jaar;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar dat opgebouwd kan worden tot € 3.000,- Dit is naast alle opleidingen en trainingen die we vanuit de afdeling DFC aanbieden;
 • Zeer goed (aanvullend) en waardevast pensioen.

DFC Academy

Als je start binnen DFC, heten wij jou welkom met een kick-start in de vorm van de DFC Introductiedagen. Tijdens deze dagen komen er interessante sprekers, organiseren wij inhoudelijke onboarding activiteiten en sluiten we deze tweedaagse af met een vitaliteitsworkshop. Natuurlijk mogen activiteiten op het gebied van kennismaking met jouw collega’s tijdens deze dagen niet ontbreken.

Daarnaast staat bij DFC  leren & ontwikkelen hoog in het vaandel! Na de intensieve eerste twee dagen gaat jouw onboarding periode verder op jouw afdeling met een voor de functie relevant inwerkprogramma. Tijdens dit programma raak je volledig op stoom om jouw rol te vervullen.

Met een eigen DFC Academy  accelereren wij jouw kennis en vaardigheden verder met:

 • Verdiepende workshops en training over het bestrijden van witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT). Hierbij moet je denken aan kennisontwikkeling op het gebied van Wet witwassen en financiering Terrorisme, bankbeleid, processen en systemen binnen DFC
 • Een vaardigheidsprogramma van 9-12 maanden met trainingen op het gebied van mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en persoonlijk leiderschap
 • Periodieke kennissessies met sprekers van binnen en buiten de bank over uiteenlopende onderwerpen uit het werkveld op het gebied van witwassen en terrorisme financiering
 • Bovendien hechten wij ook veel waarde aan de gezondheid en fitheid van onze mensen. Daarom biedt DFC Academy jou een vitaliteitsprogramma met training en coaching op het gebied van mentale veerkracht, energiemanagement.

Interesse?

Heb je vragen over deze functie neem contact op met Ineke Evers via e-mail ineke.evers@nl.abnamro.com 

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV's te mogen indienen. Daarbij mag alleen een CV worden ingediend wanneer het bureau is uitgenodigd door een Talent Acquisition Specialist om mee te zoeken naar geschikte kandidaten. Alle ongevraagde CV's die buiten deze voorwaarden worden aangeboden zullen als eigendom van ABN AMRO BANK N.V. worden beschouwd. ABN AMRO BANK N.V. is hierbij geen plaatsingskosten verschuldigd.

Other possibilities

werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Junior Quantitative Risk Analyst (Non Retail Modelling)

Banking / Finance

ABN AMRO - Amsterdam

ABN AMRO is a leading Dutch bank, with an international presence across Europe. We are looking for skilled junior quantitative risk analysts who have a solid quantitative background and a passion for working with advanced techniques to unlock the valuable information contained within our production and historical data.

Junior Quantitative Risk Analyst (Non Retail Modelling)
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Junior Relatiemanager Commercial Banking Clients

Banking / Finance

ABN AMRO - Utrecht

Ben jij de Junior Relatiemanager die maatschappelijke betrokkenheid en commercie combineert met sectorkennis en financiële diepgang? En ben je op zoek naar een afwisselende baan, wil je snel veel leren en schuw je geen verantwoordelijkheid?  Dan zijn wij op zoek naar jou!

Junior Relatiemanager Commercial Banking Clients
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Junior Kredietspecialist PB

Banking / Finance

ABN AMRO - Utrecht

Wij zijn op zoek naar een aankomend professional commercieel vastgoed om vanuit CB de financieringsaanvragen van Private Banking te behandelen. We bedienen vanuit het CB CRE team het gehele land en doen dit vanuit de standplaats Utrecht. We zijn nu op zoek naar iemand voor de regio Adam maar in overleg zijn er meerdere aandachtgebieden in Ndl bespreekbaar.

Junior Kredietspecialist PB