Overslaan en naar de inhoud gaan

Junior Data Scientist Hypotheken DataLab

Bedrijf: ABN AMRO
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: WO
Locatie: Amersfoort
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van ABN AMRO

In het kort

Gaat jouw hart sneller kloppen van een data-science-rol waarin je samen met de business vanaf de start betrokken bent bij het uitdenken en ontwikkelen van advanced-analytics-oplossingen? Vind jij het belangrijk om snel verantwoordelijkheid te krijgen en echt impact te maken door data-science-modellen te ontwikkelen die elke dag waarde toevoegen voor onze (hypotheek)klanten? Doe jij dit graag in een leuk, professioneel en leergierig team met een onderscheidende way of working waarbij we heel intensief samenwerken met de business? Dan is het Hypotheken DataLab (HDL) de plek voor jou! 

Je werk

Als data scientist in het Hypotheken DataLab ben je samen met onze machine learning engineers en je businesscollega’s verantwoordelijk voor het creëren van waarde uit data door het gebruik van advanced analytics en het maken van modellen. Daarnaast gebruik je jouw kennis van data science als consultant om de organisatie meer datagedreven te maken door veel met de business te sparren.
Je werkt op basis van use-cases aan gave en diverse onderwerpen, die altijd in opdracht van en in nauwe samenwerking met de business zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van klantmodellen om met proactieve en relevante interacties klanten met financiële problemen beter te kunnen ondersteunen, of bankmodellen waarmee je innovatie binnen het hypotheekacceptatieproces aanjaagt door het gebruik van bijvoorbeeld transactiedata.

Werkomgeving

Het HDL is onderdeel van de Data & Analytics-organisatie (D&A) binnen Hypotheken. Deze platte organisatie is verantwoordelijk voor de regie en coördinatie van data en analytics-initiatieven binnen Hypotheken, en het stimuleren van innovatie op de data en analytics-agenda in de business. De totale D&A-organisatie bestaat uit ca. 16 FTE met diverse profielen. Als data scientist kom je in het Hypotheken DataLab, een relatief klein team (ca. 9 FTE) met een mix van startende en ervaren data scientists en machine learning engineers. Je werkt vrijwel altijd samen met anderen uit het team en vormt per use-case een multidisciplinair team met de business. Wij vinden het belangrijk om kennis met elkaar te delen, van elkaar te leren en veel fun te hebben met elkaar. Dit zal je in de dagelijkse praktijk continu ervaren! 

Je profiel

Je bent een allround data scientist die het leuk vindt om van het begin tot het einde bij een data-science-case betrokken te zijn. Je krijgt energie van het samenwerken met andere data scientists, machine learning engineers en stakeholders uit de business. Daarnaast beschik je over:

  • een academisch werk- en denkniveau (bij voorkeur een kwantitatieve opleiding);
  • heb je al werkervaring in het data-science-vakgebied en het toepassen van machine-learning-technieken, maar ben je ook zeker nog niet uitgeleerd;
  • sterke communicatieve vaardigheden en een vloeiende beheersing van de Nederlandse taal;
  • uitgebreide kennis van Python en SQL (of een andere vergelijkbare programmeer- of scriptingtaal); 
  • ervaring met cloudservices, bij voorkeur Azure Cloud Services.

Wij bieden

De uitdaging om het beste uit jezelf te halen! Je hebt de mogelijkheid om flexibel te werken, krijgt direct verantwoordelijkheid en wij geven je de ruimte om te groeien in een leuk, enthousiast en ambitieus team. Wij garanderen je dat dit een team is waar je veel van kan leren! 

Een greep uit onze uitstekende arbeidsvoorwaarden:

  • Op basis van jouw ervaring, kennis en kunde bieden wij een ABN AMRO Bank dienstverband in schaal 9 of 10 met een bruto jaarsalaris in de range van EUR 50.000 – EUR 85.000 (incl. vakantiegeld en 11% benefit budget o.b.v. 40 uur per week). 
  • Vijf weken vakantie per jaar.
  • Wil je er voor langere tijd even tussenuit? Dan kun je 1 tot 6 maanden een sabbatical nemen, waarbij je de eerste 3 maanden 40% van je salaris krijgt.
  • Elk jaar 5 ‘Banking for better’-dagen, die je naar eigen inzicht mag besteden aan de ontwikkeling van jezelf, iemand anders of de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een niet werkgerelateerde cursus, het begeleiden van je eigen kind tijdens een schoolreisje of vrijwilligerswerk voor de ABN AMRO Foundation.
  • Een ov-jaarabonnement waarmee je het hele jaar gratis in Nederland kan reizen met trein, bus, metro en tram. Zowel zakelijk als privé.

Wij verzorgen een goede, volledige thuiswerkplek bestaande uit een bureau, stoel, scherm en accessoires.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met Mike Smits (Lead Hypotheken DataLab) op +31 (0)6 534 73 628 of mike.smits@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.

Ga naar de website van ABN AMRO

Andere vacatures

werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Regulatory Reporting Analyst

IT / ICT

ABN AMRO - Amsterdam

Ben jij die gedreven talentvolle starter of young professional en wil je je bezig houden met finance en jezelf op professioneel en persoonlijk vlak ontwikkelen? Wij zoeken een enthousiaste collega voor de afdeling Statistical & ALM Risk reporting. Je gaat in teamverband werken aan concernrapportages en big data aanleveringen waarin onder meer de balans, p&l, liquiditeitsmanagement, betalingsverkeer, kredietverlening, effectenverkeer centraal staan. Op een van deze onderwerpen ga je meewerken. Onze rapportages en big databestanden ondersteunen de externe toezichthouders (DNB/ECB) bij het maken van monetaire beleidsbeslissingen en het uitvoeren van toezicht op de financiële sector. Je gaat je verdiepen en verbanden leggen (slim analyseren) met andere rapportages, waardoor je naast de verdieping ook een helikopterview ontwikkelt. Goede samenwerking met (internationale) stakeholders is van groot belang voor het neerzetten van een goed resultaat. In multidisciplinaire teams, met een Agile aanpak, verbeteren wij continue onze processen, data en rapportages.Ga jij met ons het avontuur rond big data en advanced analytics aan? Zet je het fundament voor een mooie carrière? Wij staan open voor jouw nieuwe ideeën. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! Kom jij ons team versterken?

Regulatory Reporting Analyst
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

(Junior) Quantitative Risk Analyst Clearing

IT / ICT, Actuariaat / Risk

ABN AMRO - Amsterdam

You are the risk expert at ABN AMRO Clearing who monitors and optimises the risk data flows and an important key person between end users and IT. As an expert, you will be responsible for data quality, process optimization, modelling, implementation and testing of the risk systems.

What do you see when you envision the next step? Work on achieving your goals and develop yourself professionally and personally. Tell us your story. We want to hear it!

(Junior) Quantitative Risk Analyst Clearing
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Reporting & Data analyst I - Market & ALM Treasury Risk (Amsterdam)

Banking / Finance, Actuariaat / Risk, IT / ICT

ABN AMRO - Amsterdam

Houd jij de regie over de verschillende Liquidity Risk rapportage processen van ABN Amro en manage jij pro-actief je stakeholders? Ben jij in staat om complexe analyses uit te voeren om het Liquidity Risk management naar een hoger plan te brengen? Haal jij energie uit het aanleveren van kwalitatief hoogwaardige risico informatie? Voel jij je thuis in een ondernemende en dynamische omgeving?

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Reporting & Data analyst I - Market & ALM Treasury Risk (Amsterdam)