Overslaan en naar de inhoud gaan

Regulatory Reporting Analyst

Bedrijf: ABN AMRO
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van ABN AMRO

Ben jij die gedreven talentvolle starter of young professional en wil je je bezig houden met finance en jezelf op professioneel en persoonlijk vlak ontwikkelen? Wij zoeken een enthousiaste collega voor de afdeling Statistical & ALM Risk reporting. Je gaat in teamverband werken aan concernrapportages en big data aanleveringen waarin onder meer de balans, p&l, liquiditeitsmanagement, betalingsverkeer, kredietverlening, effectenverkeer centraal staan. Op een van deze onderwerpen ga je meewerken. Onze rapportages en big databestanden ondersteunen de externe toezichthouders (DNB/ECB) bij het maken van monetaire beleidsbeslissingen en het uitvoeren van toezicht op de financiële sector. Je gaat je verdiepen en verbanden leggen (slim analyseren) met andere rapportages, waardoor je naast de verdieping ook een helikopterview ontwikkelt. Goede samenwerking met (internationale) stakeholders is van groot belang voor het neerzetten van een goed resultaat. In multidisciplinaire teams, met een Agile aanpak, verbeteren wij continue onze processen, data en rapportages.Ga jij met ons het avontuur rond big data en advanced analytics aan? Zet je het fundament voor een mooie carrière? Wij staan open voor jouw nieuwe ideeën. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! Kom jij ons team versterken?

Je werk

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, verzorgen en verspreiden van kwalitatief hoogwaardige en complexe rapportages omtrent statistieken en specifieke portefeuille's voor zowel binnen als buiten de bank en je streeft naar continue verbetering van data kwaliteit. Je bent eigenaar van de gerapporteerde informatie en je bent in staat om vereiste analyses uit te voeren die rapportages naar een hoger plan brengen. Daarnaast bewaak je dagelijks de kwaliteit van het reporting proces door de juiste balans te vinden tussen tijdigheid en nauwkeurigheid van de informatie.

Je werkomgeving

De afdeling Statistical & ALM Risk Reporting is binnen Finance verantwoordelijk voor enterprise reporting op het gebied van regulatory reporting aan DNB en ECB. De wereld rond de afdeling Reporting is uitdagend en volop in beweging. Als gevolg van nieuw te implementeren regelgeving ontwikkelen we nieuwe rapportages en gaan we steeds meer big data bestanden leveren aan de toezichthouders.Naast goed contact met onze belangrijkste afnemers SRB, DNB en ECB hebben wij veel contact met verschillende interne klanten zoals Risk, Asset & Liability Management en de verschillende business-lines. Tevens is er veelvuldig contact met onze stakeholders in binnen- en buitenland. Voor ons regulatory reporting team zijn we op zoek naar versterking.

Je profiel

Je bent een ondernemende professional met een pro-actieve houding en je bent gericht op samenwerking, om samen met collega's nog betere resultaten neer te zetten. Je bent stressbestendig en werkt nauwkeurig en geordend. Je bent proces georiënteerd en je neemt actief deel aan een preventief en curatief risicobeheer.

Check je profiel:

  • 0 - 5 jaar ervaring
  • Master opleiding met een financiële richting
  • Ervaring met MS Excel, Access, kennis van Business Intelligence Tools heeft voorkeur
  • Aantoonbaar kwantitatief inzicht en analytisch vermogen
  • Samenwerkingsgericht in het algemeen
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Goede beheersing van Nederlands en Engels is vereist
Ga naar de website van ABN AMRO

Andere vacatures

werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

(Junior) Quantitative Risk Analyst Clearing

IT / ICT, Actuariaat / Risk

ABN AMRO - Amsterdam

You are the risk expert at ABN AMRO Clearing who monitors and optimises the risk data flows and an important key person between end users and IT. As an expert, you will be responsible for data quality, process optimization, modelling, implementation and testing of the risk systems.

What do you see when you envision the next step? Work on achieving your goals and develop yourself professionally and personally. Tell us your story. We want to hear it!

(Junior) Quantitative Risk Analyst Clearing
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Reporting & Data analyst I - Market & ALM Treasury Risk (Amsterdam)

Banking / Finance, Actuariaat / Risk, IT / ICT

ABN AMRO - Amsterdam

Houd jij de regie over de verschillende Liquidity Risk rapportage processen van ABN Amro en manage jij pro-actief je stakeholders? Ben jij in staat om complexe analyses uit te voeren om het Liquidity Risk management naar een hoger plan te brengen? Haal jij energie uit het aanleveren van kwalitatief hoogwaardige risico informatie? Voel jij je thuis in een ondernemende en dynamische omgeving?

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Reporting & Data analyst I - Market & ALM Treasury Risk (Amsterdam)
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Junior Data Scientist Hypotheken DataLab

IT / ICT

ABN AMRO - Amersfoort

Gaat jouw hart sneller kloppen van een data-science-rol waarin je samen met de business vanaf de start betrokken bent bij het uitdenken en ontwikkelen van advanced-analytics-oplossingen? Vind jij het belangrijk om snel verantwoordelijkheid te krijgen en echt impact te maken door data-science-modellen te ontwikkelen die elke dag waarde toevoegen voor onze (hypotheek)klanten? Doe jij dit graag in een leuk, professioneel en leergierig team met een onderscheidende way of working waarbij we heel intensief samenwerken met de business? Dan is het Hypotheken DataLab (HDL) de plek voor jou! 

Junior Data Scientist Hypotheken DataLab