Overslaan en naar de inhoud gaan

Reporting & Data analyst I - Market & ALM Treasury Risk (Amsterdam)

Bedrijf: ABN AMRO
Richting(en): Banking / Finance, Actuariaat / Risk, IT / ICT |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van ABN AMRO

In het kort

Houd jij de regie over de verschillende Liquidity Risk rapportage processen van ABN Amro en manage jij pro-actief je stakeholders? Ben jij in staat om complexe analyses uit te voeren om het Liquidity Risk management naar een hoger plan te brengen? Haal jij energie uit het aanleveren van kwalitatief hoogwaardige risico informatie? Voel jij je thuis in een ondernemende en dynamische omgeving?

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, verzorgen en verspreiden van kwalitatief hoogwaardige en complexe risk rapportages omtrent Liquidity Risk gerelateerde risico's voor zowel binnen als buiten de bank en je streeft naar continue verbetering van data kwaliteit. Je bent eigenaar van de gerapporteerde risk informatie en je bent in staat om vereiste analyses uit te voeren die Liquidity Risk Management naar een hoger plan brengen. Daarnaast bewaak je dagelijks de kwaliteit van het reporting proces door de juiste balans te vinden tussen tijdigheid en nauwkeurigheid van de informatie.

Werkomgeving

De afdeling Liquidity & Capital Risk Reporting bestaat uit 15 gemotiveerde collega’s met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Het team is verantwoordelijk voor diverse liquiditeits- en kapitaal gerelateerde rapportages, voor zowel de toezichthouder als interne stakeholders zoals risk management, ALM en Treasury. De kernactiviteiten van de afdeling zijn: het beheren van rapportages in overeenstemming met zowel de regelgeving als de risico bereidheid van de bank, het leveren van expertise aan interne stakeholders en het ondersteunen van verschillende commissies in hun besluitvorming. Wij zijn ambitieus, enthousiast en proactief ingesteld. Binnen het team dagen we elkaar uit en stimuleren we elkaar om van elkaar te leren. Daarnaast werken we nauw samen, zowel binnen het team als met andere afdelingen

Je profiel

Je bent een ondernemende professional met een pro-actieve houding en je bent gericht op samenwerking, om samen met collega's nog betere resultaten neer te zetten. Je bent stressbestendig en werkt nauwkeurig en geordend. Je bent proces georiënteerd en je neemt actief deel aan een preventief en curatief risicobeheer.

 • Afgeronde Master opleiding met een economische of technische afstudeerrichting;
 • Ervaring met MS Excel, kennis van VBA, PowerQuery, PowerBI, Python, en/of SQL is een pre;
 • Kennis van Liquidity Risk Management;
 • Aantoonbaar kwantitatief inzicht en analytisch vermogen.

Wij bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (1 jaar) met mogelijkheden om door te stromen
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • We bieden goede faciliteiten voor flexibel werken vanuit huis. 
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.500,-
 • Een goede pensioenregeling

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Laurens van Oostrum. We maken graag kennis met je. 

Ga naar de website van ABN AMRO

Andere vacatures

werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Junior Market Risk, Reporting & Data Analyst

Banking / Finance

ABN AMRO - Amsterdam

Houd jij de regie over de verschillende Market Risk rapportage processen van ABN AMRO en manage jij proactief je stakeholders? Ben jij in staat om complexe analyses uit te voeren om het Market Risk management naar een hoger plan te brengen? Haal jij energie uit het aanleveren van kwalitatief hoogwaardige risico informatie? Voel jij je thuis in een ondernemende en dynamische omgeving?

Junior Market Risk, Reporting & Data Analyst
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Junior eFX Trader

Banking / Finance

ABN AMRO - Amsterdam

Are you interested in taking ownership from the first day? Do you want to build the future of trading? Can you combine your strong analytical skills with a hands-on approach? Then, we're looking forward to hearing from you.  If you're already good, we'll make you even better. That's a promise.

Junior eFX Trader
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Jr Relationship Manager Infrastructure Clients

Banking / Finance

ABN AMRO - Amsterdam

Are you ready to join a client-facing team of credit specialists with Financial Institutions as centre of expertise? Do you want to share your knowledge and experience with Financial Institutions and credit risk management in the interests of our clients and the future of our bank?

Jr Relationship Manager Infrastructure Clients