Overslaan en naar de inhoud gaan

Data Analyst (Commerce)

Bedrijf: Ahold Delhaize
Richting(en): Marketing / Product Management, IT / ICT |
Niveau: WO
Locatie: Zaandam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Ahold Delhaize

Jouw nieuwe baan en werkplek

(Dutch Speaking candidates only)

Wij maken van Albert Heijn het beste omnichannel Food & Tech bedrijf en willen digitaal gemak voor iedereen. We testen en experimenteren, zijn innovatief en verleggen grenzen. Voor deze reis zoeken wij een Data Analist Commercie. Sta je stevig in je schoenen, heb je een passie voor retail en data én blaas jij ons omver met jouw analyses? Word dan Data Analist Commercie bij Albert Heijn.

 
Jouw nieuwe baan en werkplek.
Als Data Analist Commercie ontwikkel je oplossingen waarbij data (zoals bijvoorbeeld de data van koopgedrag) wordt gebruikt om complexe vraagstukken te beantwoorden en de performance van de business te verhogen. Tijdens het aandragen en ontwikkelen van deze oplossingen breng je zowel creativiteit als pragmatisme mee en werk je vanuit de nieuwste Data Analytics / Data Science technieken. 

Je beweegt makkelijk tussen IT/Data science en de day-to-day business, waarbij je enerzijds meedenkt op strategisch en tactisch niveau en anderzijds verantwoordelijk bent voor het bouwen en implementeren van verschillende data-analytics toepassingen. 

Maak impact als Data Analist door:

 • Onze omnichannel strategie pro-actief te vertalen in data gedreven advies m.b.t. de inzet van prijs & promotie en de ontwikkeling van ons assortiment.
 • Het analyseren van verschillende typen data (zoals transactiedata, klant- en marktdata) om van daaruit scherpe inzichten te formuleren over onze klanten, onze concurrenten en de markt op basis waarvan we de juiste acties kunnen ondernemen.
 • Het introduceren van nieuwe analyse-aanpakken; je gaat creatief op zoek naar nieuwe inzichten door gebruik te maken van (nieuwe) databronnen.
 • Data inzichten te vertalen naar experimenten voor innovatieve toepassingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe winkelconcepten of oplossingen om ‘food waste’ te reduceren.
 • Het hebben van een pragmatische doch onderbouwde aanpak, een simpele oplossing is vaak beter dan een complexe. Het gaat om de impact, niet om het model.
 • Jouw verschillende stakeholders mee te nemen van data analyses naar bruikbare inzichten.

Dit bieden we jou

Bij AH Technology willen we groeien. Dat kan alleen als jij met ons meegroeit. Hiervoor krijg je best in class begeleiding en toegang tot inspirerende opleidingen om je eigen ontwikkeling en loopbaan vorm te geven. Terwijl we met elkaar bouwen aan ons merk én aan jouw loopbaan, kan je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:

 • Een jaarsalaris tussen de 38.000 - 55.000 EUR (excl vakantiegeld).
 • 25,5 vakantiedagen en 19,5 adv-dagen, met de mogelijkheid om je adv-dagen te laten uitbetalen. Zo kan jij genieten van jouw welverdiende vakantie. 
 • 8% Vakantiegeld, reiskostenvergoeding en een gegarandeerde winstuitkering.
 • Goede pensioenopbouw.
 • Een laptop en telefoon.
 • Toegang tot onze AH Data Academy met veel trainingen op zowel hard- als softskills, jezelf blijven ontwikkelen vinden wij namelijk erg belangrijk. 
 • Een uitdagende functie met de mogelijkheid om te werken met grote hoeveelheden data (koopgedrag, assortiment etc). 
 • Een gemotiveerd en groeiend team die het analytische geweten van de organisatie vormen.
 • Een data-gedreven organisatie, waar de stakeholders het belang van data-gedreven werken erkennen. 
 • Leuke collega’s, gezellige uitjes en een ambitieuze en informele bedrijfscultuur.

Dit breng je mee

Als grootste supermarkt van Nederland vullen we met onze 100.000 medewerkers dagelijks zo'n 5 miljoen borden. En als het aan ons ligt, doen we dat binnenkort ook samen met jou als onze Data Analist Commercie. Zeker als je de broodnodige proactiviteit en resultaatgerichtheid naar Albert Heijn meebrengt. We zoeken gedreven analisten, die sterk in hun schoenen staan en waar de ambitie van af spat. Ook heb je:

 • Een afgeronde WO-opleiding met data- en/of statistische basis zoals Econometrie, Operations Research, Wiskunde, Informatica, Business Analytics of Marketing Intelligence.
 • Circa 0 – 2 jaar werkervaring als analist of equivalent.
 • Ervaring met werken met grote databases (SQL / PySpark). 
 • Ervaring met het oplossen van business vraagstukken met data analytics en/of data science technieken d.m.v. Python / R. Dit is een must.
 • Ervaring met visualisatie tools zoals Tableau / PowerBI is een pré.
 • Een proactieve houding, je geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies.


En, niet onbelangrijk, ben je:

 • Sterk in het adviseren van de business en meenemen van stakeholders.
 • Communicatief sterk; je weet complexe informatie aan een niet-technisch publiek uit te leggen.
Ga naar de website van Ahold Delhaize

Other possibilities

Werken-bij-Ahold Delhaize
Aanmelden tot en met

Retail Marketing Analyst bij Albert Heijn Media Services

Marketing / Product Management

Ahold Delhaize - Zaandam

Retail Marketing Analyst bij Albert Heijn Media Services

Hoofdkantoor Zaandam – 40 uur per week
 

Als Retail Marketing Analyst maak je onderdeel uit van Albert Heijn Media Services (AHMS). Deze jonge, ambitieuze afdeling is binnen Albert Heijn verantwoordelijk voor de verkoop, ontwikkeling en uitvoering van omnichannel campagnes voor A-merken. De campagnes worden uitgerold in de totale mix van retailkanalen binnen Albert Heijn, AH.nl, Etos en Gall&Gall.


Binnen AHMS zijn we op zoek naar versterking in ons Campaign Performance team. Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor het bouwen, onderhouden en verder ontwikkelen van data modellen & evaluatiescripts en help je bij het verkrijgen van inzichten die klanten (adverteerders) in staat stelt onderbouwde keuzes te maken om marketing campagnes in te zetten binnen de retail media omgeving van Albert Heijn. Bovendien schakel je regelmatig met Campaign Performance specialisten & Data Monetization consultants over diepgaande data analyses. 


Je maakt als Retail Media Analyst impact bij AH Media Services door:  

 

 • Campagne gerelateerde klik-, zoek- en transactiedata te analyseren, hiervoor gebruik je Python, R, en/of SQL.

 • Databronnen te koppelen, data te analyseren, en met data oplossingen te komen, zodat commerciële vragen vanuit klanten (adverteerders) heel gericht beantwoord worden.

 • Het opbouwen en inrichten van overzichtelijke dashboards.

 • Continu goed met de business af te stemmen over de vragen die leven, requirements voor de datamodellen & scripts op te stellen, en vanuit jouw ervaringen hierover proactief advies te geven. 

 • Je stakeholders mee te nemen door de resultaten van de analyses op een begrijpelijke wijze.

Jouw nieuwe werkplek.

Als Retail Marketing Analyst werk je bij Albert Heijn, onderdeel van Ahold Delhaize. Albert Heijn is de nummer 1 food retailer van Nederland. Al ruim 130 jaar de vertrouwde en inspirerende partner voor miljoenen klanten. Met meer dan 1000 winkels in Nederland en België en 24/7 op ah.nl zijn wij er altijd en overal voor onze klanten. Maar er is werk aan de winkel om een volgende fase te realiseren. Om ‘beter eten’ voor iedereen bereikbaar te maken en boodschappen doen nog gemakkelijker te maken.
 

Normaliter werk je vanuit ons bruisende hoofdkantoor in Zaandam, op de?2e etage. Vanwege de huidige situatie is thuis?nu?jouw nieuwe werkplek. De afdeling Media Services is binnen Albert Heijn verantwoordelijk voor de verkoop, ontwikkeling en uitvoering van crosschannel Retail Media campagnes voor A-merken. Deze campagnes worden uitgerold in de totale mix aan retail mediakanalen die wij bij Albert Heijn kennen (print, online, instore, direct mail, demo’s). Alles wat je samen met jouw collega’s doet is uiteindelijk zichtbaar in onze winkels, op AH.nl, de App en bij de mensen thuis.  
 

Benieuwd naar de mensen met wie je direct samenwerkt? De afdeling Media Services bestaat uit een viertal teams: Accountmanagement, Media Bureau Sales, Project-& Inventorymanagement en Insights & Analytics. Als Retail Marketing Analyst werk je binnen het Campaign Performance team. Naast de intensieve samenwerking met jouw collega’s binnen Albert Heijn heb je veelvuldig contact met Media Bureaus en externe adverteerders. 


Covid-19.
Onze grootste prioriteit is de gezondheid van onze medewerkers en klanten. En ook wij houden ons aan de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent dat onze collega's van het hoofdkantoor momenteel grotendeels vanuit huis werken. We zorgen voor een goede digitale verbinding met elkaar, zodat we met plezier blijven samen werken. Alle gesprekken voor jouw sollicitatie zullen via video plaatsvinden.

Werken-bij-Ahold Delhaize
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Data Analytics & Data Science (Etos)

Marketing / Product Management

Ahold Delhaize - Zaandam

Als stagiair Data Analytics & Data Science ondersteun je onze (dagelijkse) data analyses of help je mee met het opzetten van data science modellen. Je gaat direct bijdragen aan de dagelijkse operatie van het team en hierin aan de gang met eigen en gezamenlijke projecten. Je werkt samen met de data scientisten en analisten van ons team en de andere afdelingen binnen Etos. De stage is voor een periode van minimaal 5 à 6 maanden, waarbij jij 5 dagen per week fulltime zal meedraaien met de werkzaamheden. In overleg bestaat er ook de mogelijkheid om 4 dagen per week te besteden aan het werk en 1 dag per week te werken aan jouw afstudeeronderzoek. Directe begeleiding vanuit ons team is hierbij mogelijk. Ben jij iemand met sterke analytische skills en heb jij eventueel programmeerervaring of interesse in data science, dan hebben wij echt een superleuke plek voor jou in ons team!

Jouw nieuwe werkplek

Binnen de afdeling Commercial Support Data & Analytics zijn we verantwoordelijk voor de analyses rondom prijs, presentatie en promoties. Denk hierbij aan het maken van prijselasticiteitsmodellen, het optimaal inplannen van promoties en het bepalen van het optimale assortiment voor de Etos klanten. Dit doen wij uiteraard allemaal op basis van data. De afdeling is relatief nieuw, waardoor er veel ruimte is voor jouw innovatieve ideeën.

Werken-bij-Ahold Delhaize
Aanmelden tot en met

Stage Contentschrijver/maker Redactie Communicatie & AH Erfgoed

Marketing / Product Management

Ahold Delhaize - Zaandam

Bij deze stage ligt de nadruk de ene helft van de week op het meewerken en ervaring opdoen als Contentschrijver/Redacteur binnen het team Creative Services van AH Communicatie de andere helft van de week werk je mee als (social) content creator voor Stichting Albert Heijn Erfgoed.