Overslaan en naar de inhoud gaan

(Junior) Consultant BI & Data Analytics

Bedrijf: Capgemini
Richting(en): Consulting |
Niveau: WO
Locatie: Nederland
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Jouw uitdaging als (junior) Consultant BI & Data Analytics

Als (junior) Consultant BI & Data Analytics duik jij de data in om oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken. Jij begeleidt onze klanten om hun processen of business te verbeteren, gebruikmakend van je datavaardigheden. Zo bereiken klanten hun strategische doelen. De ene keer zit je met verschillende stakeholders aan tafel om duidelijk te krijgen welke informatie zij nodig hebben om de juiste beslissingen te maken, de andere keer haal je hypotheses op en test je die met harde cijfers. Hiervoor moet je met de klant het gesprek aangaan om erachter te komen wat er nu echt gevraagd wordt. Jij verwerkt de data en weet tegelijkertijd de klant mee te nemen in je verhaal. Afwisselend werk je op strategisch niveau tot aan in de operatie. Van data maak je informatie en je weet als geen ander wat data-gedreven werken inhoudt. Tot slot ben je in staat om je snel nieuwe technieken en methodologieën eigen te maken en toe te passen.

Kortom, jij onderscheidt je in je aanpak door data in te zetten met altijd de business context en de vraag van de klant in het achterhoofd.

Je thuisbasis bij Capgemini

Het Data Strategy & Factory team van Capgemini Invent bestaat uit een groep enthousiaste data-minded management consultants met een passie voor organisatorische vraagstukken. Bij onze oplossingen staat data altijd centraal. Wij leveren waarde bij onze klanten door hen te ondersteunen in het gebruiken van data om strategische doelen te behalen. Dat doen we door het ontwikkelen van datastrategieën, het opzetten en implementeren van Data Management capabilities, en het vertalen van business vraagstukken naar dataoplossingen waar wij Data Analytics, BI en Data Science technieken gebruiken om diepgaande en vernieuwende inzichten te genereren. We krijgen uiteenlopende vraagstukken binnen van onze klanten, van het opzetten van een Data Office tot het voorspellen van verkopen. Als team houden we elkaar scherp, delen veelvuldig kennis en staan altijd voor elkaar klaar. Het team is grotendeels zelf organiserend en is bereid om samen nét dat beetje extra te leveren bij de klant. We hebben allemaal een grote passie voor advies en data, maar vinden een fijne sfeer en plezier op de werkvloer (en daarbuiten) ook enorm belangrijk.

Wat we jou bieden

In het Data Strategy & Factory team houden we elkaar scherp, maar staan we altijd klaar voor kennisdeling en voor elkaar. Het team is grotendeels zelf organiserend en is bereid om samen nét dat beetje extra te leveren bij de klant. Onze personeelsvereniging Escape en onze young professional community Next organiseren regelmatig verschillende toffe activiteiten. Denk aan borrels, een jaarlijkse zeilcompetitie en wintersportvakantie. Genoeg te doen dus! Wat je daarnaast nog meer kunt verwachten?

 

Benefits

 • Cold feet? Kennen we niet. Bij ons krijg je direct een vast contract.
 • Een goed gevulde koffer met vakantiegeld én genoeg tijd (26 dagen) om het uit te geven.
 • Een premievrij pensioen, zodat je ook op je oude dag nog met plezier aan Capgemini terugdenkt.
 • Werk waar je maar wilt op een device naar keuze met onze connectiviteitsvergoeding.
 • Je eerste levensbehoefte als professional: een snelle laptop en een simkaart die je ook privé mag gebruiken.
 • Altijd lekker onderweg met je leaseauto of NS-businesscard. Of kies voor uitbetaling van je reiskostenvergoeding.
 • En uiteraard een passend salaris. Hierover gaan we graag met je in gesprek.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je start namelijk eerst met een intensief opleidingsprogramma van The Institute. In The Institute word je gedurende 2 maanden klaargestoomd voor het echte werk met allerlei verschillende typen consulting opdrachten waarbij je intensieve coaching en training ontvangt. Je werkt hierbij samen met uiteenlopende collega's binnen Invent, zodat je alvast een begin kunt maken aan je interne netwerk.

Ook na The Institute krijg je bij ons alle vrijheid om meer kennis op te doen en te blijven groeien, bijvoorbeeld naar een senior rol, managing consultant of senior manager. Laat ons weten wat jou motiveert en waar jouw ambities liggen. Wij helpen je daar graag bij. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om je eigen carrière vorm te geven en de opleidingen te volgen die daarbij passen. On-the-job of bijvoorbeeld via onze Capgemini University op een unieke locatie in Parijs of via onze Capgemini Academy.

Waarom past deze vacature bij jou?

Je beschikt over een bewezen vermogen om complexe vraagstukken snel te analyseren en scherpe oplossingen te genereren. Je bent nieuwsgierig ingesteld, durft anders te denken en je neemt je collega’s en de klant mee met jouw visie op het vakgebied. Jij gaat ervoor om altijd het beste resultaat te leveren. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken. We vinden het belangrijk dat je goed in ons team past: je gaat proactief te werk en weet van aanpakken. Tot slot sta je open voor reizen en werken in het buitenland. Wat je nog meer meeneemt?

 • Een afgeronde WO-opleiding met uitstekende studieresultaten, eventueel met kwantitatieve en/of technische vakken, zoals statistiek en programmeren.
 • Teamspirit: jij hebt laten zien dat je goed kunt samenwerken met anderen om tot het beste resultaat te komen, bijvoorbeeld met extra curriculaire activiteiten of een stage.
 • Enige ervaring of sterke affiniteit met datavraagstukken in een business context.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • De ambitie om te blijven groeien op communicatief en analytisch vlak.

Werken bij Capgemini

Get the future you want. Die belofte doen wij aan jou. Dat begint al op dag één. Met een goede onboarding en gestructureerde en transparante groeipaden. Maar ook: volop mogelijkheden om daarvan af te wijken, zelf te pionieren en je eigen weg te kiezen. Daarbij kun je van onze kant rekenen op grenzeloos vertrouwen én collegiale support. Werken bij Capgemini betekent ook werken in het internationale hart van de innovatie. De eredivisie van de technologie. Een werkgever met oog voor jou en het vizier op de toekomst, waarin duurzaamheid en diversiteit en inclusie hoofdrollen spelen.

Meer informatie over Capgemini Invent vind je onder management consulting en in de blogs van onze collega's.

Andere vacatures

Aanmelden tot en met

Consultancy tussenjaar in Intelligent Automation

Consulting, IT / ICT

Capgemini - Nederland

Ben jij bijna of net klaar met je bachelor? Vind je het lastig om een keuze te maken voor een vervolgstudie? En overweeg je misschien een tussenjaar? Dan is een tussenjaar bij Capgemini Invent iets voor jou! Wij zijn op zoek naar kandidaten die nieuwsgierig zijn naar het vak van de management consultant en eerst een jaar werkervaring op willen doen vóór ze aan hun master beginnen.

Consultancy tussenjaar in Intelligent Automation
Aanmelden tot en met

(Junior) Consultant Data Science

Consulting

Capgemini - Nederland

In het team Data Strategy & Factory ondersteunen wij onze klanten op het data vlak om hun strategische doelen te bereiken. Als (junior) Consultant Data Science maak jij impact bij onze klanten door hen te helpen met het creëren van waarde met data en de laatste technologieën.

(Junior) Consultant Data Science
Aanmelden tot en met

(Junior) Consultant Data-driven Finance, Risk & Compliance

Banking / Finance, Consulting, Overige

Capgemini - Nederland

De financiële dienstverlening is waarschijnlijk een van de sectoren die aan de voorhoede van veel digitale innovaties heeft gestaan en nog steeds staat. Hoe passen de grote financiële instellingen zich effectief en snel genoeg aan de veranderende regulatoire vereisten voor hun kernprocessen aan? Hoe kunnen banken gebruik maken van de nieuwe wetgeving rondom Open Banking zoals PDS2? Hoe kunnen banken de grote hoeveelheid beschikbare data tot nut maken en daarbij tegelijkertijd bewust blijven van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid? Het team Data-driven Finance, Risk & Compliance valt onder de capability unit Insights Driven Enterprise van Capgemini Invent en richt zich op de regulatoire en datagedreven business transformaties binnen de financiële dienstverlening om zodoende synergie te realiseren: omzetgroei. 

 

 

(Junior) Consultant Data-driven Finance, Risk & Compliance