Overslaan en naar de inhoud gaan

(Junior) Management Consultant Data

Bedrijf: Capgemini
Richting(en): Consulting, IT / ICT |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Utrecht
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Capgemini

In het team Data Strategy & Factory ondersteunen wij bedrijven en overheden met datavraagstukken om hun strategische doelen te bereiken. Als (Junior) Consultant maak jij impact bij onze klanten door hen te helpen met het gebruiken van data op een toekomstbestendige en waardevolle manier.

Jouw job in één alinea

Als (Junior) Consultant Data ondersteun je klanten op één of meerdere van de zes thema’s die onderdeel uitmaken van het data landschap. Afhankelijk van jouw achtergrond, interesse en voorkeur sluit je je aan bij één of meerdere van de onderstaande zes thema’s. De thema’s zijn onderling verbonden, er wordt vaak samengewerkt en je hebt de mogelijkheid om over verschillende projecten heen ervaring op te doen in de verschillende thema’s.

 • Data Strategy: Met behulp van datastrategie wordt een klant ondersteund in het opstellen van een visie en ambitie, een operating model en technology architecture. Datastrategie focust op een helikopter view van de mogelijkheden van data binnen een gehele organisatie en richt zich op de (middel-)lange termijn. Opdrachten zijn bijvoorbeeld het maken van een assessment, het ontwerpen van een doel en het plannen van de transformatie naar het doel toe, waaronder ook data architecture en governance wordt geschaard.
 • Data Management: De volledige levenscyclus van data komt samen in Data Management. Dit begint bij het creëren van data, tot het verwerken, gebruiken, analyseren, inzetten en elimineren van data. Datamanagement vormt de basis voor een datagedreven organisatie. Voorbeelden van opdrachten op het gebied van datamanagement zijn het opzetten van principes, beleid, processen en frameworks om datamanagement te begeleiden en te overzien, of het managen en monitoren van vertrouwelijke data.
 • Data Ecosystems: Het governance model rondom het delen en gebruiken van data van meerdere organisaties staat centraal in Data Ecosystems. Samenwerking tussen organisaties leidt tot mogelijkheden voor het uitwisselen van data om gezamenlijk waarde te creëren. Om een duurzaam ecosysteem op te bouwen worden klanten onder andere gesteund in het opzetten van een strategie, operating model, databeveiliging en management.
 • Data Science: Het aanbieden van oplossingen met behulp van mathematica, statistiek, machine learning algoritmes en AI komt samen bij Data Science. Door geavanceerde statistische methodes toe te passen wordt belangrijke informatie gegenereerd voor klanten. Tijdens de opdrachten blijven we niet verstopt achter de computer; we zoeken het gesprek met de klant op om erachter te komen wat er nu echt gevraagd wordt. We weten als geen ander wat data-gedreven werken inhoudt en vertalen samen met de klant data naar informatie. Kortom, in projecten brengen we de data science tot leven, altijd met de klantvraag en context in gedachten.
 • Data Analytics & BI: Data Analytics & Business Intelligence (BI) richt zich op het genereren van actiegerichte inzichten en datagedreven besluitvorming door gebruik te maken van verschillende software tools. Voorbeelden van opdrachten zijn organisaties in staat te stellen om een brug te slaan tussen business en IT, het visualiseren van informatie in real time inzichten om besluitvorming te verbeteren of het analyseren van marketingdata om datagedreven beslissingen te maken met betrekking tot investeringen in markten, categorieën of producten.
 • Data, Research & Evaluations: Onze innovatieve impact assessments, benchmarks en beleidsonderzoeken helpen bedrijven en overheden om succesvol te zijn in de digitale economie en samenleving. Zo analyseren we de economische impact van open data, benchmarken we digitale overheidsdiensten in Europa en onderzoeken we de tijdbesteding van rechters voor efficiëntere rechtspraak.

Je thuisbasis bij Capgemini Invent

Het Data Strategy & Factory team van Capgemini Invent bestaat uit een groep enthousiaste data-minded consultants met een passie voor strategische vraagstukken. Bij onze projecten en oplossingen staat data altijd centraal. Als team houden we elkaar scherp, delen we veelvuldig kennis en staan we altijd voor elkaar klaar. Het team is grotendeels zelforganiserend en altijd bereid om samen nét dat beetje extra te leveren bij de klant. We hebben een grote passie voor advies en data, en vinden plezier en een fijne sfeer op de werkvloer minstens net zo belangrijk. Op kantoor wordt regelmatig samen geluncht en ook de Vrimibo’s zijn ons niet onbekend. Onze personeelsvereniging Escape en onze young professional community Next organiseren regelmatig verschillende toffe activiteiten. Denk aan borrels, een jaarlijkse zeilcompetitie en wintersportvakantie. Genoeg te doen dus!

Benefits

 • Cold feet? Kennen we niet. Bij ons krijg je direct een vast contract.
 • Get the future you want. Vanaf dag één krijg je volop mogelijkheden om jezelf te pionieren en je loopbaan vorm te geven, waaronder de mogelijkheid om verschillende trainingen te volgen. We bieden je grenzeloos vertrouwen én collegiale support. 
 • Een goed gevulde koffer met vakantiegeld én genoeg tijd (26 dagen) om het uit te geven.
 • Een premievrij pensioen, zodat je ook op je oude dag nog met plezier aan Capgemini Invent terugdenkt.
 • Werk flexibel in heel Nederland met onze connectiviteitsvergoeding.
 • Je eerste levensbehoefte als professional: een laptop en een simkaart die je ook privé mag gebruiken.
 • Altijd lekker onderweg met je leaseauto of NS-businesscard. Of kies voor uitbetaling van je reiskostenvergoeding.
 • En uiteraard een passend salaris. Hierover gaan we graag met je in gesprek.

Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je start namelijk eerst met een intensief opleidingsprogramma van The Institute. In The Institute word je gedurende 2 maanden klaargestoomd voor het echte werk met allerlei verschillende typen consulting opdrachten waarbij je intensieve coaching en training ontvangt. Je werkt hierbij samen met uiteenlopende collega's binnen Invent, zodat je alvast een begin kunt maken aan je interne netwerk.

Waarom past deze vacature bij jou?

Je beschikt over een bewezen vermogen om complexe vraagstukken snel te analyseren en scherpe oplossingen te genereren. Je bent nieuwsgierig ingesteld, durft anders te denken en je neemt je collega’s en de klant mee met jouw visie op het vakgebied. Jij gaat ervoor om altijd het beste resultaat te leveren. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken. We vinden het belangrijk dat je goed in ons team past: je gaat proactief te werk en weet van aanpakken. Tot slot sta je open voor reizen en werken in het buitenland.

Wat je nog meer meeneemt?

 • Een afgeronde WO-master met uitstekende studieresultaten, afhankelijk van je data interessegebied is er voorkeur voor kwantitatieve, technische of onderzoeksmatige vaardigheden.
 • Teamspirit: jij hebt laten zien dat je goed kunt samenwerken met anderen om tot het beste resultaat te komen, bijvoorbeeld met extra curriculaire activiteiten of een stage.
 • Ervaring of affiniteit met management consulting.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • De ambitie om te blijven groeien op communicatief en analytisch vlak.
Ga naar de website van Capgemini

Other possibilities

Aanmelden tot en met

Junior IT consultant

IT / ICT, Consulting

Capgemini - Utrecht

Ben jij jong, ambitieus en heb je affiniteit met IT? Maar weet je nog niet helemaal waar je hart sneller van gaat kloppen? We hebben een hoop junior posities op onze vacaturewebsite staan, maar misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Of je vindt het lastig om nu al een keuze te maken voor een specifieke functie. Dan ben je bij deze open vacature aan het juiste adres!

Junior IT consultant
Aanmelden tot en met

Management Consultant Hyper Automation

Consulting

Capgemini - Utrecht

 

Werken aan maatschappelijk relevante IT-innovaties? Als consultant ga je met je opdrachtgevers de grootste uitdagingen van deze tijd aan. Tot je beschikking: een wervelwind aan executiekracht én alle expertise die de wereldwijde Capgemini-community in huis heeft (nogal wat, kunnen we je vertellen). Zo bouw jij mee aan een duurzame digitale toekomst voor Nederland! Ben jij die enthousiaste consultant die daar blij van wordt en goed in ons ondernemende team past? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Management Consultant Hyper Automation
Aanmelden tot en met

(Junior) Business Consultant Future of Insurance

Consulting, Actuariaat / Risk

Capgemini - Utrecht

 • Uren: 36-40 uur
 • Werkplek: hybride dus op kantoor in Utrecht, vanuit huis, of op locatie van de opdrachtgever
 • Ervaring: young en medior professionals

Digitalisering en technologie zijn nog vollop in ontwikkeling binnen de verzekeringsbranche. Maar om leiders in de markt te blijven dienen ze nu al een visie te hebben op de technologieën van overmorgen. Jij gaat verzekeraars adviseren en ondersteunen in het opstellen van een strategie voor de ‘future of insurance’.

(Junior) Business Consultant Future of Insurance