Overslaan en naar de inhoud gaan

(Junior) Management Consultant Data

Bedrijf: Capgemini
Richting(en): Consulting, IT / ICT |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Utrecht
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Capgemini

In het team Data Strategy & Factory ondersteunen wij bedrijven en overheden met datavraagstukken om hun strategische doelen te bereiken. Als (Junior) Consultant maak jij impact bij onze klanten door hen te helpen met het gebruiken van data op een toekomstbestendige en waardevolle manier.

Jouw job in één alinea

Als (Junior) Consultant Data ondersteun je klanten op één of meerdere van de zes thema’s die onderdeel uitmaken van het data landschap. Afhankelijk van jouw achtergrond, interesse en voorkeur sluit je je aan bij één of meerdere van de onderstaande zes thema’s. De thema’s zijn onderling verbonden, er wordt vaak samengewerkt en je hebt de mogelijkheid om over verschillende projecten heen ervaring op te doen in de verschillende thema’s.

 • Data Strategy: Met behulp van datastrategie wordt een klant ondersteund in het opstellen van een visie en ambitie, een operating model en technology architecture. Datastrategie focust op een helikopter view van de mogelijkheden van data binnen een gehele organisatie en richt zich op de (middel-)lange termijn. Opdrachten zijn bijvoorbeeld het maken van een assessment, het ontwerpen van een doel en het plannen van de transformatie naar het doel toe, waaronder ook data architecture en governance wordt geschaard.
 • Data Management: De volledige levenscyclus van data komt samen in Data Management. Dit begint bij het creëren van data, tot het verwerken, gebruiken, analyseren, inzetten en elimineren van data. Datamanagement vormt de basis voor een datagedreven organisatie. Voorbeelden van opdrachten op het gebied van datamanagement zijn het opzetten van principes, beleid, processen en frameworks om datamanagement te begeleiden en te overzien, of het managen en monitoren van vertrouwelijke data.
 • Data Ecosystems: Het governance model rondom het delen en gebruiken van data van meerdere organisaties staat centraal in Data Ecosystems. Samenwerking tussen organisaties leidt tot mogelijkheden voor het uitwisselen van data om gezamenlijk waarde te creëren. Om een duurzaam ecosysteem op te bouwen worden klanten onder andere gesteund in het opzetten van een strategie, operating model, databeveiliging en management.
 • Data Science: Het aanbieden van oplossingen met behulp van mathematica, statistiek, machine learning algoritmes en AI komt samen bij Data Science. Door geavanceerde statistische methodes toe te passen wordt belangrijke informatie gegenereerd voor klanten. Tijdens de opdrachten blijven we niet verstopt achter de computer; we zoeken het gesprek met de klant op om erachter te komen wat er nu echt gevraagd wordt. We weten als geen ander wat data-gedreven werken inhoudt en vertalen samen met de klant data naar informatie. Kortom, in projecten brengen we de data science tot leven, altijd met de klantvraag en context in gedachten.
 • Data Analytics & BI: Data Analytics & Business Intelligence (BI) richt zich op het genereren van actiegerichte inzichten en datagedreven besluitvorming door gebruik te maken van verschillende software tools. Voorbeelden van opdrachten zijn organisaties in staat te stellen om een brug te slaan tussen business en IT, het visualiseren van informatie in real time inzichten om besluitvorming te verbeteren of het analyseren van marketingdata om datagedreven beslissingen te maken met betrekking tot investeringen in markten, categorieën of producten.
 • Data, Research & Evaluations: Onze innovatieve impact assessments, benchmarks en beleidsonderzoeken helpen bedrijven en overheden om succesvol te zijn in de digitale economie en samenleving. Zo analyseren we de economische impact van open data, benchmarken we digitale overheidsdiensten in Europa en onderzoeken we de tijdbesteding van rechters voor efficiëntere rechtspraak.

Je thuisbasis bij Capgemini Invent

Het Data Strategy & Factory team van Capgemini Invent bestaat uit een groep enthousiaste data-minded consultants met een passie voor strategische vraagstukken. Bij onze projecten en oplossingen staat data altijd centraal. Als team houden we elkaar scherp, delen we veelvuldig kennis en staan we altijd voor elkaar klaar. Het team is grotendeels zelforganiserend en altijd bereid om samen nét dat beetje extra te leveren bij de klant. We hebben een grote passie voor advies en data, en vinden plezier en een fijne sfeer op de werkvloer minstens net zo belangrijk. Op kantoor wordt regelmatig samen geluncht en ook de Vrimibo’s zijn ons niet onbekend. Onze personeelsvereniging Escape en onze young professional community Next organiseren regelmatig verschillende toffe activiteiten. Denk aan borrels, een jaarlijkse zeilcompetitie en wintersportvakantie. Genoeg te doen dus!

Benefits

 • Cold feet? Kennen we niet. Bij ons krijg je direct een vast contract.
 • Get the future you want. Vanaf dag één krijg je volop mogelijkheden om jezelf te pionieren en je loopbaan vorm te geven, waaronder de mogelijkheid om verschillende trainingen te volgen. We bieden je grenzeloos vertrouwen én collegiale support. 
 • Een goed gevulde koffer met vakantiegeld én genoeg tijd (26 dagen) om het uit te geven.
 • Een premievrij pensioen, zodat je ook op je oude dag nog met plezier aan Capgemini Invent terugdenkt.
 • Werk flexibel in heel Nederland met onze connectiviteitsvergoeding.
 • Je eerste levensbehoefte als professional: een laptop en een simkaart die je ook privé mag gebruiken.
 • Altijd lekker onderweg met je leaseauto of NS-businesscard. Of kies voor uitbetaling van je reiskostenvergoeding.
 • En uiteraard een passend salaris. Hierover gaan we graag met je in gesprek.

Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je start namelijk eerst met een intensief opleidingsprogramma van The Institute. In The Institute word je gedurende 2 maanden klaargestoomd voor het echte werk met allerlei verschillende typen consulting opdrachten waarbij je intensieve coaching en training ontvangt. Je werkt hierbij samen met uiteenlopende collega's binnen Invent, zodat je alvast een begin kunt maken aan je interne netwerk.

Waarom past deze vacature bij jou?

Je beschikt over een bewezen vermogen om complexe vraagstukken snel te analyseren en scherpe oplossingen te genereren. Je bent nieuwsgierig ingesteld, durft anders te denken en je neemt je collega’s en de klant mee met jouw visie op het vakgebied. Jij gaat ervoor om altijd het beste resultaat te leveren. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken. We vinden het belangrijk dat je goed in ons team past: je gaat proactief te werk en weet van aanpakken. Tot slot sta je open voor reizen en werken in het buitenland.

Wat je nog meer meeneemt?

 • Een afgeronde WO-master met uitstekende studieresultaten, afhankelijk van je data interessegebied is er voorkeur voor kwantitatieve, technische of onderzoeksmatige vaardigheden.
 • Teamspirit: jij hebt laten zien dat je goed kunt samenwerken met anderen om tot het beste resultaat te komen, bijvoorbeeld met extra curriculaire activiteiten of een stage.
 • Ervaring of affiniteit met management consulting.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • De ambitie om te blijven groeien op communicatief en analytisch vlak.
Ga naar de website van Capgemini

Andere vacatures

Aanmelden tot en met

(Junior) Consultant Supply Chain Management

Consulting, Supply Chain

Capgemini - Utrecht

Als Capgemini Invent combineren we strategie, technologie, data science en creative design om oplossingen te vinden voor de meest ingewikkelde business en technologie uitdagingen van onze klanten. Ons gedreven team van meer dan 8.000 management consultants wereldwijd werkt samen met onze klanten om dit te bereiken. Capgemini Invent is een toonaangevende speler in onder andere de sector Consumer Products, Retail en Distribution (CPRD), met een sterk trackrecord op het gebied van delivery. We hebben een leidende positie in het ontwikkelen van innovatieve proposities voor klanten vanaf strategie tot en met de uitvoering.

(Junior) Consultant Supply Chain Management
Aanmelden tot en met

Junior Consultant Workforce & Organization

Consulting

Capgemini - Utrecht

Technologie geeft een impuls aan verandering, digitale transformatie wordt geleid door mensen. De digitale kloof in talent is nog niet gedicht: functies veranderen op fundamentele wijze en vragen om andere vaardigheden, meer vaardigheden en verandermanagement. Er is ander leiderschap en ander talent nodig. Daarnaast moeten er nieuwe werkwijzen worden doorgevoerd om in het digitale tijdperk resultaten te boeken.

Junior Consultant Workforce & Organization
Aanmelden tot en met

(Junior) Consultant Growth Strategy

Consulting

Capgemini - Utrecht

Als (Junior) Consultant Growth Strategy werk je samen met klanten (in de sectoren: retail, consumer products, energy & utilities, financial services en/of public) om de strategie te ontwerpen die hen in staat stelt zich duurzaam te ontwikkelen, concurrentievoordeel te behalen en te groeien. Je benut de kracht van data en technologie en werkt nauw samen met collega’s om opdrachtgevers te helpen met strategische vraagstukken, het accelereren van innovatie en het ontwikkelen van nieuwe ecosystemen en de businessmodellen van de toekomst. Word jij gedreven door nieuwsgierigheid en haal je plezier uit een nauwe samenwerking met collega’s en klanten en het leveren van aantoonbare resultaten in een zakelijke omgeving? Dan is deze rol jou op het lijf geschreven.

(Junior) Consultant Growth Strategy