Overslaan en naar de inhoud gaan

Junior Test Engineer

Bedrijf: Capgemini
Richting(en): IT / ICT, Engineering / Techniek |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Capgemini

Suzanne Schulting. Matthijs de Ligt. Max Verstappen. Wat goed is, komt snel. Maar alleen als talent bij het juiste team landt. Een team dat echt in persoonlijke en professionele groei investeert. Waar coaches geen bevelen vanaf de zijlijn blaffen, maar talenten motiveren zelf het verschil te maken. En een team waar ervaren professionals hun kennis en expertise graag delen. Het Capgemini testteam is zo’n team. Of je nu al een TMAP certificaat op zak hebt of daar rapido voor wilt gaan, bij ons kom je snel en ga je steeds sneller. Beloofd.

Waarom Capgemini jouw ideale team is?

Omdat je wilt werken bij een organisatie die jouw ‘rauwe’ IT talent in een paar weken klaarstoomt voor het grote werk. Dat start met een verfrissende duik in ons masterclass. Hoe testen we bedrijfskritische klantoplossingen? Waarom zijn we zo enthousiast over Agile en DevOps? En waarom vinden we het belangrijk dat onze test engineers een extra vaardigheid leren, zoals code schrijven, CI/CD of productie monitoring? En zodra je dat allemaal weet, dan ↓

Wat ga je doen als Junior Test Engineer?

Onderzoeken of oplossingen voor onze klanten aan de hoogste verwachtingen voldoen. Namelijk de jouwe. Jij legt software het testvuur aan de schenen, verzorgt een plan van aanpak en spiegelt requirements aan functionele ontwerpen. Doet de software wat de klant wil? En kunnen gebruikers er instinctief mee overweg? Vaak komt je werk neer op geautomatiseerd testen met best-in-class tools als Selenium, Fitnesse, en Robot Framework. Spot je issues? Werken nieuwe features niet optimaal? Dan stel je zelf verbeteringen voor. Tof: je draait mee bij mooie klanten, variërend van Bol.com tot de Politie, en van Rituals tot UWV.

Kortom, bedenk je eigen teststrategieën, bouw/onderhoud geautomatiseerde testen en breng de risico's in kaart. Je test nieuwe features in het hele domein en je onderzoekt productieproblemen. Samenvattend zoek je de beste oplossing voor onze grote klanten.

Het team en ontwikkeling

In welk team kan je terecht komen? Een Agile team van web & app-developers, back-enders en database developers bijvoorbeeld. Jij bent verantwoordelijk voor de testen, maar het hele Agile team kan de testen uitvoeren. Zo leer je domeinen nog beter kennen. Scrum teams zijn er natuurlijk ook.

Bovendien volg je continu opleidingen en ben je een welkom lid van onze grote test community. Zo tank je inspiratie bij 150 collega’s, waarvan zeker de helft onder de 35 is!! Binnen deze 150 collega’s vind jij jouw eigen vaste begeleider die je helpt in je carriere, deze maakt de stap van studeren naar werken makkelijker. Een mentor die jou wegwijs maakt binnen de organisatie. Je bent onderdeel van een groep gelijkgestemden omdat wij het belangrijk vinden dat je samen optrekt, fun zowel zakelijk als prive!

Doen als je:

 • Een HBO/WO achtergrond en al wat IT of (nog beter) testervaring hebt
 • Snel TMAP certificaat wilt laten inlijsten in de eerste zes weken en PSM I
 • Benieuwd bent naar Agile werkomgevingen en de DevOps filosofie
 • Passie hebt voor IT in het algemeen en programmeertalen in het bijzonder
 • Echt moeiteloos schakelt tussen vloeiend Nederlands en Engels
 • Het leuk vindt om bij allerlei klanten onder de software motorkap te duiken
 • Graag leert en ontwikkelt, je daarbij intervisie niet schuwt maar als een kans ziet!

Do you have what it takes?

Als tester moet je goed communiceren met het team en de klant. Samen met de developers kunnen zitten om te kijken wat er fout gaat en hoe het opgelost kan worden. Je moet overzicht kunnen houden; met snelle ontwikkelingen is het belangrijk dat je als tester up to date bent, zodat je weet wat er goed en fout gaat. Daarnaast is klantgerichtheid en nieuwsgierigheid van belang, vragen stellen en doorvragen is key!

Komen wij jouw test door?

 • Dan krijg je direct een vast contract en startsalaris van € 2500,- bruto!
 • Je werkt bij de global testleader en hebt 150 directe collega’s
 • Je krijgt een krachtige laptop, een simkaart en reiskostenvergoeding
 • Na je proeftijd van 2 maanden kan je de reiskostenvergoeding omzetten in een OV kaart en/of een leaseauto
 • Je bent altijd welkom op onze in-house academy: study ‘till you drop!
 • We hanteren geen studiebudget en je betaalt geen studiekosten
 • We bieden enorm veel groeikansen en een podium voor je (toekomstig) thought-leadership

Ga naar de website van Capgemini

Andere vacatures

Aanmelden tot en met

Junior Cloud Consultant

IT / ICT, Consulting

Capgemini - Nederland

Een bekende retailer die zijn core IT naar de public cloud brengt. Een pindakaas producent die haar business applicaties overzet naar Azure. Of een staalproducent die graag haar innovatie rond cloud versterkt. Het zijn stuk voor stuk projecten waarbij kennis en expertise enorm belangrijk is. Daarom kunnen zij jouw hulp goed gebruiken.

Junior Cloud Consultant
Aanmelden tot en met

Junior Accountmanager IT

HRM / Recruitment, Banking / Finance, IT / ICT, Sales

Capgemini - Nederland

Als Junior Accountmanager IT ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen en verstevigen van de relatie met onze klant. Het gaat hier om een Nederlandse grootbank. Je houdt je bezig met het signaleren en opvolgen van business kansen. In een wereld waarin alles met elkaar verbonden is en snel veranderd, is het een uitdaging voor onze klant om continu bij te blijven met de laatste trends. De ontwikkelingen rondom DevOps, Automation, Cloud en Delivery & Integration maken een enorme impact op onze klant en maken het speelveld voor jou uitdagender dan ooit!

Je bent een energieke gesprekspartner voor de verschillende hiring managers binnen onze klant. Je denkt met de klant mee over (soms best) complexe IT resource vraagstukken en vertaalt deze naar concrete oplossingen die passen binnen Capgemini’s portfolio. Je bent een spin in ’t web tussen de hiring manager, onze consultants en Capgemini Financial Services. Je uiteindelijke doel is om het beste voor de klant en onze consultants uit de opdrachten te halen

Junior Accountmanager IT
Aanmelden tot en met

Junior PMO Consultant

IT / ICT, Consulting

Capgemini - Nederland

Onze klanten in de financiële sector hebben dagelijks te maken met grote veranderingen. Verandermanagers, zoals project- of portfoliomanagers, kunnen niet alles zelf managen. Ze hebben er simpelweg geen tijd voor of het ontbreekt ze op onderdelen aan kennis. Wil jij de verandermanagers ontzorgen en ontlasten in hun werkzaamheden en de klanten helpen succesvol te zijn in het realiseren van hun verandertrajecten? Dan zoeken wij jou!

Junior PMO Consultant