Overslaan en naar de inhoud gaan

Financial controller

Bedrijf: De Nederlandsche Bank
Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amsterdam
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je werkt in een snelle en afwisselende omgeving waarbij jouw toegevoegde waarde én impact bestaat uit het analyseren en rapporteren van financiële informatie. Een prachtig stap in jouw carrière bij een organisatie die bekend staat om haar inhoudelijke gedrevenheid, hoge kwaliteitseisen en uitstekende ontwikkelmogelijkheden.

Zo doe je dat als financial controller bij DNB

Je voert dagelijkse werkzaamheden uit rondom de rapportage van DNB-balans aan de ECB in Frankfurt. Daarnaast werk je mee aan financiële dashboards voor het management en de directie. Een afwisselende taak, met een internationale component. Je werkt in een dynamische omgeving binnen een hecht team.

Wat ga je precies doen? 

 • Je analyseert balansposten en rapporteert deze vervolgens aan de ECB.
 • Je draagt bij in de totstandkoming van verschillende financiële rapportages ten behoeve van de directie en raad van commissarissen.
 • Bijdragen in de totstandkoming van de DNB jaarrekening.
 • Deelnemen in multidisciplinaire teams voor DNB-brede projecten.

Hier doe je dat

De afdeling Finance & Advies ondersteunt de directie en het management van DNB bij de financiële besturing van de organisatie. De sectie Financieel & Bedrijfseconomisch Beheer (FBB) van deze afdeling bestaat uit circa 30 medewerkers en is verantwoordelijk voor de administratie, verslaggeving en planning & control cyclus van DNB. FBB kenmerkt zich door een hoog ambitieniveau, energieke samenwerking en een informele sfeer.

DNB volgt het thuiswerkadvies van het RIVM. Wanneer de maatregelen het toestaan werken we deels op kantoor, deels thuis. We hanteren daarbij een 50-50-richtlijn. We komen met name naar ons kantoor in Amsterdam om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. Het niveau van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij kennis hebt van verslaggeving (IFRS en/of RJ). Daarbij ben je een proactieve, analytische en resultaatgerichte hbo-er of wo-er met een financiële achtergrond. Een balans kent geen geheimen voor jou. Je gaat zelfstandig te werk, beschikt over een flexibele en kritische werkhouding en functioneert ook goed in een team. Daarnaast beschik je ook over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een afgeronde bachelor of master in de richting van accountancy of bedrijfseconomie.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van financiële rapportages, analyse en/of verslaglegging opgedaan bij voorkeur binnen de financiële dienstverlening of een Big Four accountantskantoor. 
 • Ervaring met financieel-administratieve processen en systemen.
 • Kennis van verslaggeving: balans en winst- en verliesrekening (IFRS en/of RJ).
 • Basiskennis van en/of affiniteit met financiële instrumenten.
 • De voertaal is Nederlands, daarnaast is de beheersing van de Engelse taal een vereiste.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.000,- en maximaal € 4.100,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,54%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Andere vacatures

werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse

IT / ICT, Banking / Finance

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Startdatum: 01 februari 2022

Een uitdagende stage met de nadruk op operationele en IT-risico's binnen de financiële sector. Wil je ervaren wat het werk van een toezichthouder bij DNB inhoudt?

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse
werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Stagiair Kunstcommissie

Overige

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Voor onze Kunstcommissie zijn we op zoek naar een student kunstgeschiedenis met interesse in hedendaagse kunst en bedrijfscollecties. Wil jij werken met vernieuwende kunst, kunstrondleidingen geven en kunstcommissievergaderingen bijwonen?

Stagiair Kunstcommissie
werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse

IT / ICT, Management

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Tijdens deze stage bij het Expertisecentrum Operationele- en IT-risico’s (EC-OPIT) voer je onderzoek uit naar effectief toezicht in een moderne wereld met gebruik van nieuw onderzoekstechnieken. Een mooie kans om te ervaren hoe DNB toezicht houdt op banken, verzekeraars en pensioenfondsen, en bij te dragen aan het innoveren van de onderzoekstechnieken die hiervoor worden gebruikt.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

In samenwerking met je collega’s van de afdeling onderzoek je verschillende instellingen om de specifieke risico’s in kaart te brengen die invloed hebben op goede datakwaliteit. DNB werkt aan innovaties in toezicht. Hier draag jij aan bij door middel van ideeën en experimenten.

Wat ga je precies doen?

 • Je draagt bij in het maken van een plan van aanpak voor een onderzoek op het gebied van IT-risico’s. Dit kan bijvoorbeeld gaan over onderwerpen op het gebied van cyberrisico’s, uitbesteding of datakwaliteit.
 • Je stelt risicoanalyses, proces en data-analyses op. Hierbij gebruik je bestaande tooling maar verkent ook mogelijkheden voor nieuwe tools op dit gebied.
 • Je verdiept je in de te onderzoeken instellingen en stelt een diepgaande analyse op met aanbevelingen.

Meewerkstage met mogelijkheid voor een afstudeeropdracht

Op basis van jouw studie én onze onderzoeken bepalen wij welke opdracht het best op elkaar aansluit. Wij bieden meewerkstages aan met de mogelijkheid voor een afstudeeropdracht. Voor afstudeerders geldt dat je het leuk vindt om naast het schrijven van je scriptie relevante werkervaring op te doen binnen het toezicht.

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse