Overslaan en naar de inhoud gaan

Junior beleidsmedewerker

Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Beïnvloed het klimaat-, woningmarkt- en overheidsfinanciënbeleid vanuit een unieke positie als junior beleidsmedewerker bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Door onafhankelijk economisch advies uit te brengen, werp je een nieuw licht op belangrijke vraagstukken van dit moment. Denk hierbij aan de noodzakelijke verduurzaming van huishoudens en bedrijven, krapte op de woningmarkt, en de beleidsreactie op de gestegen (energie)kosten.

Zo doe je dat als junior beleidsmedewerker bij DNB

Je bent als junior beleidsmedewerker samen met een klein team verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsdossiers, zoals klimaat, woningmarkt, overheidsfinanciën, pensioen, brede welvaart, of de financiële gezondheid van het Nederlandse bedrijfsleven. Voor jouw dossier(s) volg je het publieke debat, economisch onderzoek en de Haagse en Brusselse beleidsvorming op de voet en formuleer je beleidsstandpunten. Je adviseert onze directie over de te volgen koers, analyseert, schrijft toespraken en publicaties, en vertegenwoordigt DNB in nationaal en internationaal overleg. Enerzijds wordt je werk gestuurd door de beleidsvragen van dat moment, anderzijds herken je zelf ook wanneer er een kans ligt om vanuit kennis en kunde nieuwe inzichten toe te voegen aan beleid.

Wat ga je precies doen?

  • Je analyseert en bepaalt standpunten op een inhoudelijk dossier. Je bent hiervoor goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en beleidsvragen.
  • Je anticipeert op nieuwe beleidsvragen doordat je in nauw contact staat met externe stakeholders. Denk hierbij aan ministeries, economen, planbureaus, of de Europese Commissie. 
  • Je coördineert de bijdrage van DNB aan nationale en internationale overleggen. Denk aan het IMF, de OESO, de Europese Commissie, overleggen met ministers, ministeries en de SER. 
  • Je schrijft mee aan publicaties over onderwerpen binnen je vakgebied, van toespraken door directieleden tot artikelen op persoonlijke titel. 
  • Je werkt intensief samen met externe belanghebbenden en andere afdelingen binnen DNB, bijvoorbeeld op het terrein van financiële stabiliteit en toezicht op de financiële sector.
  • Afhankelijk van je achtergrond en de ervaring, bestaan er mogelijkheden voor een promotietraject en (internationale) detacheringen.

Hier doe je dat

Je werkt bij de divisie Economisch Beleid & Onderzoek, afdeling Algemeen Economisch Beleid. De afdeling Algemeen Economisch Beleid adviseert en ontwikkelt economisch beleid voor nationale en internationale stakeholders zoals het kabinet, ministeries en de Europese Commissie. Dit doen zij op thema’s als de woningmarkt, klimaat en energie, pensioenen, begrotingsbeleid en het MKB.

De afdeling bestaat uit zo’n 12 gedreven professionals. De sfeer is informeel, open en collegiaal. Onze werkwijze kenmerkt zich door een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en de lijnen naar onze directie zijn kort. We investeren in persoonlijke groei, zowel op inhoudelijk gebied als op het gebied van vaardigheden. Onderlinge kennisuitwisseling, teambuilding en feedback geven en ontvangen vinden we belangrijk. We bieden veel ruimte om je te ontwikkelen op zowel inhoudelijk gebied als qua vaardigheden.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je bent als junior beleidsmedewerker communicatief sterk, analytisch en creatief en kunt snel schakelen tussen verschillende dossiers en invalshoeken. Je neemt initiatief en kan goed de balans vinden tussen inhoudelijke verdieping én snel anticiperen op beleidsvragen. Je vindt het leuk om samen te werken en draagt bij aan de positieve sfeer en het uitdagende werkklimaat binnen de afdeling.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je hebt ten minste een academische master, bijvoorbeeld in de richting economie of econometrie. 
  • Je bent een starter op de arbeidsmarkt of je hebt al een paar jaar werkervaring. 
  • De startdatum van deze functie is in overleg.

 

Ook als je niet exact voldoet aan alle bovengenoemde punten, maar je wel denkt jij dat je een geschikte kandidaat bent, zijn we benieuwd naar jouw motivatiebrief!

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.
Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

  • Een salaris van minimaal € 3.480,-- en maximaal € 5.760,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
  • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,68%.
  • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
  • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Other possibilities

werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Junior toezichthouder financieel economische criminaliteit banken

Banking / Finance

De Nederlandsche Bank - Nederland

Jij hebt impact

Je houdt toezicht op de integere bedrijfsvoering van financiële instellingen en het voorkomen van financieel-economische criminaliteit in de financiële sector en meer specifiek bij enkele van de grootbanken binnen Nederland.

Wat ga je precies doen?

  • Je bent onderdeel van het team dat toezicht houdt op de integere bedrijfsvoering van de Nederlandse Grootbanken. Je werkt samen met ervaren toezichthouders, monitort de voortgang die de instellingen maken, en gaat in gesprek met (hoger leidinggevend personeel van) de banken.
  • Je werkt aan dataverzameling en –analyse om te komen tot scherpe risico-inschattingen en op basis daarvan doe je voorstellen over de toezichtaanpak bij specifieke instellingen.
  • Je draagt bij aan onderzoeken naar de naleving van regels over het voorkomen van financieel economische criminaliteit (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, Sanctiewet 1977).
  • Je draagt bij en -schrijft aan interventies bij instellingen wanneer zij tekortkomingen hebben in hun risicobeheersing of andere overtredingen.
  • Als expert ontwikkelen in je vak door continu je kennis te delen en te onderhouden en je steeds te blijven ontwikkelen als toezichthouder.

Hier doe je dat

De vier afdelingen Toezicht Financiële Criminaliteit (TFC) hebben samen de verantwoordelijkheid voor het integriteitstoezicht op de financiële sector. De afdelingen zijn verantwoordelijk voor identificatie, analyse en mitigatie van risico’s en (beheers)problemen in de financiële sector op het vlak van witwassen, terrorismefinanciering, corruptie, fraude en sanctieovertredingen. Er wordt nauw samengewerkt met ketenpartners als het OM, de FIOD en de Belastingdienst. Het team is betrokken, werkt professioneel en collegiaal samen en de sfeer is ontspannen, informeel en positief. De afdelingen TFC maken onderdeel uit van de divisie Toezicht Horizontale Functies en Integriteit (THI). Deze divisie is vanuit verschillende invalshoeken betrokken bij het toezicht op de financiële sector.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je hebt scherpe analytische vaardigheden, je bent leergierig en enthousiast en wil jezelf graag ontwikkelen. Je bent gedreven om bij te dragen aan het voorkomen van financieel economische criminaliteit. Ook heb je een onafhankelijke, stevige persoonlijkheid en deins je er niet voor terug een stevig toezichtgesprek te voeren met hoger leidinggevend personeel van een bank. Je hebt een goed gevoel voor relationele verhoudingen en weet anderen in beweging te brengen door je overtuigingskracht. Je bent daadkrachtig en resultaatgericht en je bent in staat en gewend om constructief samen te werken in teamverband.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Academische master met een economische, bedrijfskundige, juridische of andere relevante achtergrond.
  • Je hebt kennis van het AML/CFT domein of risico-management en aantoonbare affiniteit met integriteit, compliance en/of bestrijding van financieel economische criminaliteit. Je hebt een visie op dit werkgebied en ideeën over waar het naartoe zou moeten.
  • Kennis van de relevante wet- en regelgeving.
  • Je bent leergierig en een goede teamspeler.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.
Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

  • Een salaris van minimaal € 3.090,-- en maximaal € 4.960,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
  • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,68%.
  • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
  • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken
Junior toezichthouder financieel economische criminaliteit banken
werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse

IT / ICT, Banking / Finance

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Startdatum: 01 september 2022

Een uitdagende stage met de nadruk op operationele en IT-risico's binnen de financiële sector. Wil je ervaren wat het werk van een toezichthouder bij DNB inhoudt?

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse
werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Stagiair Juridische Zaken

Juridisch

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je komt te werken in het hart van de financiële wereld. Je maakt gedurende twee maanden kennis met verschillende juridische werkterreinen. We zetten je onder begeleiding van ervaren juristen in op lopende dossiers en je denkt en schrijft mee over allerlei vraagstukken. Kortom, je krijgt door deze stage zowel in de breedte als in de diepte een goede indruk van alle juridische zaken die binnen de afdeling spelen.

Zo doe je dat als juridisch stagiair bij DNB

Tijdens je stage word je ingezet op lopende dossiers en vraagstukken. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: Welke rol kunnen centrale banken spelen in de financiële crisis? Welke vereisten gelden voor het opzetten van een betaalsysteem? Zitten er in een bepaald contract voorwaarden die minder gunstig zijn voor DNB? Welke eisen worden gesteld aan leden van een Raad van Commissarissen? Heeft DNB aan een bepaalde financiële instelling terecht een boete opgelegd? Is een bankvergunning in lijn met ons eigen DNB-beleid? Aan welke integriteitsregels moet DNB zelf voldoen?

Stagiair Juridische Zaken