Overslaan en naar de inhoud gaan

Junior toezichthouder verzekeraars

Richting(en): Actuariaat / Risk, Banking / Finance |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van De Nederlandsche Bank

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Klimaat, Covid-19 en technologische ontwikkelingen zijn allemaal onderwerpen waar de verzekeraars mee te maken hebben. Daarbij werk je datagedreven en help je mee in de ontwikkeling van DNB naar een smart supervisor. Daarmee help je mee de belangen van de polishouders te beschermen heb je directe impact op de sector!

Zo doe je dat als toezichthouder verzekeraars bij DNB

Verzekeraars bedienen miljoenen verzekerden. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het toezicht op de verzekeraars in jouw portefeuille. Je verzamelt en analyseert informatie van de instellingen en signaleert financiële risico's. In het begin deel je de verantwoordelijkheden met collega’s en geleidelijk krijg je steeds meer ruimte om zelf richting te geven aan je rol. Je werkt intensief samen met verschillende collega’s binnen DNB. Je krijgt van ons on the job training door mee te draaien wordt off the job getraind door interne en externe specialisten. Je houdt toezicht op meerdere instellingen door heel Nederland wat je functie uitdagend en afwisselend maakt!

Wat ga je nog meer doen?

 • Je volgt de ontwikkelingen in de verzekeringssector en analyseert de gevolgen hiervan voor jouw toezichtportefeuille.
 • Je weet samen met collega’s in gesprek met de instellingen te komen tot een adequate opvolging van de risico’s door de verzekeraar.
 • Je neemt actief deel aan projectgroepen, kennisnetwerken en werkgroepen. In steeds wisselende projectgroepen doe je specifieke themaonderzoeken in de sector en vertaal je de uitkomsten naar effectief toezicht.
 • Je levert een bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling en de divisie, mede op gebied van datagedreven toezicht.
 • Je wordt ‘on the job’ intensief gecoacht, en krijgt steeds meer taken en verantwoordelijkheden toebedeeld.

Hier doe je dat

Je werkt als toezichthouder verzekeraars bij de afdeling Toezicht Schade- en Zorgverzekeraars (SZV). Dit is één van de zeven afdelingen binnen de divisie Toezicht Verzekeraars. SZV is verantwoordelijk voor het accounttoezicht op zorgverzekeringsgroepen en een grote groep kleine en middelgrote schadeverzekeraars. Je werkt in een multidisciplinair team van 15 toezichthouders met een diversiteit aan achtergronden. Wij werken actief samen met elkaar en met allerlei specialisten, bijvoorbeeld op het gebied van kapitaalbeleid, IT of governance. Plezier in werk en samenwerken staat hierbij centraal net als inhoudelijke gedrevenheid en uitstekende ontwikkelmogelijkheden.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je bent enthousiast en analytisch sterk. Je bent doortastend, energiek, initiatiefrijk en vraagt door. Indien nodig ga je de confrontatie met instellingen niet uit de weg waarbij je oog houdt voor de relatie.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding in een kwantitatieve richting, zoals econometrie, financiële economie of actuariaat. 
 • Kennis van en ervaring met Solvency II, financiële (verzekerings)producten is een pre.
 • Jouw schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.390,-- en maximaal € 4.110,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,54%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.
Ga naar de website van De Nederlandsche Bank

Other possibilities

werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Stagiair Chief Innovation Office Toezicht

Actuariaat / Risk

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Technologische ontwikkelingen en digitalisering hebben grote invloed op de financiële sector en het toezicht. Om te zorgen dat onze kennis van technologische ontwikkelingen in de markt up-to-date is én om ons toezicht te digitaliseren heeft DNB een digitale strategie opgesteld: de route naar ons doel om een smart supervisor te worden. We willen graag tijdig kunnen anticiperen op deze ontwikkelingen, bijvoorbeeld om nieuwe risico’s snel te signaleren en daarop in te grijpen. Tegelijkertijd biedt toepassing van geavanceerde data & analytics-technieken kansen voor zowel het toezicht van DNB als toepassingen in de financiële sector.  Denk hierbij aan onderzoeken op het gebied van Artificial Intelligence, Natural Language Processing en Low-code. 

Zo doe je dat als stagiair bij DNB 
Binnen het CIOT krijg je alle ruimte om innovatie te realiseren. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van pilots. Pilots voeren wij veelal samen met gebruikers uit om de toegevoegde waarde aan te tonen, zowel binnen als buiten DNB. Omdat je in deze rol samenwerkt met collega’s vanuit de hele organisatie bouw je actief een netwerk op. Ook stap je soms in diverse rollen, zoals business analist of projectleider, hiermee krijg je de kans om verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Je wordt direct betrokken en leert van de grote hoeveelheid kennis die aanwezig is. 

Wat ga je precies doen? 

 • Ondersteunen en coördineren van pilots binnen DNB en in samenwerking met organisaties buiten DNB.
 • Meewerken aan het organiseren van evenementen en communicatie uitingen. 
 • Verbinding maken tussen nieuwe technologieën en toezicht van DNB.
 • Meewerken aan innovatie onderzoeken. 
 • Ondersteunen in de opschaling van succesvolle pilots. 

Hier doe je dat

Je kunt terecht bij verschillende afdelingen van het CIOT, afhankelijk van je profiel en match. Het team P&O voert innovatieonderzoeken uit voor alle toezicht divisies en resolutie binnen DNB. Je hebt dan ook te maken met uiteenlopende onderwerpen. De onderwerpen waar aan gewerkt wordt zijn breed en staan in het doel om te toetsen of er toegevoegde waarde voor onze stakeholders gerealiseerd kan worden. De onderwerpen kunnen zich richten op het toepassen van een nieuwe AI oplossing of hulpmiddelen die daarin voorzien. Een andere mogelijkheid is om in het iForum team samen met organisaties buiten DNB te werken aan digitaliseringsonderwerpen. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van het portaal Mijn DNB, de verantwoorde toepassing van AI of de verkenning van nieuwe manieren van datagedreven toezicht. Waar je ook start, samen -leren en -werken zijn cruciaal. 

Bij DNB werken we deels op kantoor, deels thuis; we hanteren daarbij een 50-50-richtlijn. We komen met name naar ons kantoor in Amsterdam om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je bent energiek, toont initiatief en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent niet bang om mensen te benaderen en bent in staat om snel een netwerk binnen DNB op te bouwen. Eigen inbreng en pro-activiteit worden zeer op prijs gesteld. 
Waar zijn we verder nog naar op zoek? 

 • Je bent een wo-student, bijvoorbeeld in de richting van (bedrijfs)economie, (technische) bedrijfskunde, Data science / Artificial Intelligence of language and communication technologies. Meerdere studierichtingen hebben raakvlakken met onze werkzaamheden. Volg jij een andere wo-studie en heb je affiniteit met de onderwerpen, dan ontvangen wij ook graag je sollicitatie. 
 • Je hebt affiniteit met de nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence, Natural Language Processing, en Low-code platform.  
 • Je hebt ervaring met het coördineren van initiatieven. 
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. 
 • Je bent beschikbaar voor een stage van bij voorkeur zes maanden, 36 uur per week.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijk context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. 

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. 
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer. 
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken. 
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten. 
 • Een laptop en flexwerkplek. 
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben. 
Stagiair Chief Innovation Office Toezicht
werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Stagiair Juridische Zaken

Juridisch

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je komt te werken in het hart van de financiële wereld. Je maakt gedurende twee maanden kennis met verschillende juridische werkterreinen. We zetten je onder begeleiding van ervaren juristen in op lopende dossiers en je denkt en schrijft mee over allerlei vraagstukken. Kortom, je krijgt door deze stage zowel in de breedte als in de diepte een goede indruk van alle juridische zaken die binnen de afdeling spelen.

Zo doe je dat als juridisch stagiair bij DNB

Tijdens je stage word je ingezet op lopende dossiers en vraagstukken. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: Welke rol kunnen centrale banken spelen in de financiële crisis? Welke vereisten gelden voor het opzetten van een betaalsysteem? Zitten er in een bepaald contract voorwaarden die minder gunstig zijn voor DNB? Welke eisen worden gesteld aan leden van een Raad van Commissarissen? Heeft DNB aan een bepaalde financiële instelling terecht een boete opgelegd? Is een bankvergunning in lijn met ons eigen DNB-beleid? Aan welke integriteitsregels moet DNB zelf voldoen?

Stagiair Juridische Zaken
werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Jurist

Juridisch

De Nederlandsche Bank - Nederland

Jij hebt impact. Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart.

Je komt te werken in het hart van de financiële wereld. Hier werk je samen met de toezichthouders aan het oplossen van een diversiteit van toezichtvraagstukken. Het werk is dynamisch, complex en gevarieerd en ligt vaak op het snijvlak van financieel toezichtrecht, Europees recht en bestuursrecht. Als jurist bij DNB krijg je nooit tweemaal dezelfde vraag.

Zo doe je dat als jurist bij DNB

Als jurist adviseer je, vanuit jouw juridische invalshoek, de toezichtdivisies bij het oplossen van toezichtvraagstukken. Je hebt een brede praktijk. Zo adviseer je bijvoorbeeld over de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen, een zeer actueel en maatschappelijk relevant dossier. Of over de geschiktheid en betrouwbaarheid van een bestuurder, over duurzaamheidswetgeving of over FinTech. Omdat het vaak nieuwe (Europese) wetgeving betreft, wordt een sterk appel gedaan op de creativiteit en juridische lenigheid.

Sommige vragen handel je (na verloop van tijd) zelfstandig af. Veel dossiers zijn echter complex en vragen om een multi-disciplinaire aanpak. Bij het behandelen van die dossiers werk je intensief samen met collega’s binnen en buiten de afdeling. We stimuleren elkaar om het beste uit jezelf te halen en gezamenlijk het beste resultaat te behalen in het licht van de doelstellingen van DNB. Centraal staat daarbij steeds het waarborgen van de financiële soliditeit van de instellingen en de stabiliteit van het financiële stelsel.

Jurist