Overslaan en naar de inhoud gaan

Managementassistent divisiedirecteur

Bedrijf: De Nederlandsche Bank
Richting(en): Office Management / PA |
Niveau: HBO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van De Nederlandsche Bank

Vervul een spilfunctie en trek taken naar je toe als assistent voor de divisiedirecteur Toezicht Beleid bij DNB.

Jij hebt impact

Bij De Nederlandsche Bank werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Binnen de divisie Toezicht Beleid is versterking nodig in de vorm van een servicegerichte, initiatiefrijke en proactieve management assistent. In deze veelzijdige functie sta je voornamelijk opgesteld als secretarieel ondersteuner voor onze divisiedirecteur. Je acteert als ‘spin in het web’ en zorgt ervoor dat de divisiedirecteur volledige organisatorische, secretariële en administratieve ondersteuning krijgt.

Zo doe je dat als managementassistent bij DNB

Je zorgt voor een effectieve en efficiënte ondersteuning van de divisiedirecteur Maarten Gelderman en faciliteert hem zo optimaal mogelijk. Je signaleert, plant vooruit, denkt mee en verdiept je in wat er speelt. Als ervaren management assistent weet je de woorden ‘horen, zien en zwijgen’ volledig na te leven. Je zorgt voor verbinding, ook binnen het secretariaat waarmee je nauw samenwerkt. Samen met deze vijf collega’s zorg je voor de afstemming over de invulling van de overige werkzaamheden. Je deelt ervaringen en maakt afspraken over onderlinge vervanging tijdens bijvoorbeeld vakantieperiodes. 

Wat ga je precies doen?

 • Je beheert de mailbox en agenda van de divisiedirecteur en regelt zelfstandig allerhande zaken, zoals het afhandelen van eenvoudige verzoeken, plannen van afspraken, bijhouden en nagaan van vergaderstukken, reserveren van vergaderruimtes en catering, reizen boeken. 
 • Je toetst correspondentie (intern en uitgaand) op huisstijl en spelling en maakt deze gereed voor distributie.
 • Je speelt proactief in op zaken die de divisiedirecteur aangaan.
 • Je richt je op het goede functioneren van het secretariaat binnen TB en doet dat op een verbindende manier.
 • Je helpt, waar nodig, bij de organisatie van bijvoorbeeld events, trainingen workshops en meetings.

Hier doe je dat

Je bent werkzaam binnen het secretariaat van de divisie Toezicht Beleid. Er werken ongeveer 75 professionals binnen de divisie, verdeeld over vier afdelingen die elk hun eigen aandachtsgebied hebben, zoals banken, verzekeraars, pensioenfondsen of integriteitstoezicht. Binnen het secretariaat van de divisie staat teamwork voorop en heerst er een informele sfeer. Optimale onderlinge samenwerking zorgt dat men klaar staat voor elkaar en de continuïteit in bezetting geborgd is. De sfeer is no-nonsense, collega’s staan voor elkaar klaar en helpen elkaar als dat nodig is. De lijnen met de divisiedirecteur, managers en collega's zijn kort, goede samenwerking is cruciaal. 

We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij flexibel, zelfstandig en proactief bent. We zoeken een energieke collega die goed prioriteiten kan stellen in een continu wisselende werkomgeving. Je vindt het leuk om processen te optimaliseren om zo de kwaliteit van het werk nog verder te verbeteren. Daarnaast kun je goed omgaan met strikt vertrouwelijke informatie. Je durft beslissingen te nemen, bezit goede contactuele en communicatieve vaardigheden en je beschikt over een sterk organisatorisch vermogen. Teamgevoel is belangrijk, je houdt van hard werken, neemt je verantwoordelijkheid en “kijkt verder dan je neus lang is”. Je bent enthousiast, vriendelijk doch duidelijk en weet dat je met een beetje humor veel kan bereiken.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met een afgeronde secretariële opleiding.
 • Je hebt secretariële en organisatorische werkervaring op directieniveau.
 • Je hebt ervaring met het MS-Office pakket (Word, Excel, PowerPoint).
 • Je hebt kennis van en ervaring met de ondersteunende middelen als Outlook, Sharepoint, Teams en planningstools. 
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.
Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 2.700,- en maximaal € 3.700,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Persoonlijk budget dat maandelijks als vrij besteedbaar inkomen ingezet kan worden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer of kilometervergoeding in normale tijden. 
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken. Een 32-urige werkweek is ook een optie, maar alleen verdeeld in 4 dagen van 8 uur. Fulltime heeft de voorkeur.
 • Activiteiten waar aan kan worden deelgenomen via de diverse ontspanningsverenigingen en de netwerken die DNB kent, zoals Female Capital, JongDNB, DiversDNB.
 • Naast de ontspanningsverenigingen kent DNB ook diverse sportactiviteiten waar aan deel kan worden genomen.
Ga naar de website van De Nederlandsche Bank

Andere vacatures

werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse

IT / ICT, Banking / Finance

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Startdatum: 01 september 2022

Een uitdagende stage met de nadruk op operationele en IT-risico's binnen de financiële sector. Wil je ervaren wat het werk van een toezichthouder bij DNB inhoudt?

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse
werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Stagiair arbeidsmarktcommunicatie

HRM / Recruitment

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Een perfecte start voor een carrière in (arbeidsmarkt) communicatie, HR en recruitment. 

Stagiair arbeidsmarktcommunicatie
werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse

IT / ICT, Management

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Tijdens deze stage bij het Expertisecentrum Operationele- en IT-risico’s (EC-OPIT) voer je onderzoek uit naar effectief toezicht in een moderne wereld met gebruik van nieuw onderzoekstechnieken. Een mooie kans om te ervaren hoe DNB toezicht houdt op banken, verzekeraars en pensioenfondsen, en bij te dragen aan het innoveren van de onderzoekstechnieken die hiervoor worden gebruikt.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

In samenwerking met je collega’s van de afdeling onderzoek je verschillende instellingen om de specifieke risico’s in kaart te brengen die invloed hebben op goede datakwaliteit. DNB werkt aan innovaties in toezicht. Hier draag jij aan bij door middel van ideeën en experimenten.

Wat ga je precies doen?

 • Je draagt bij in het maken van een plan van aanpak voor een onderzoek op het gebied van IT-risico’s. Dit kan bijvoorbeeld gaan over onderwerpen op het gebied van cyberrisico’s, uitbesteding of datakwaliteit.
 • Je stelt risicoanalyses, proces en data-analyses op. Hierbij gebruik je bestaande tooling maar verkent ook mogelijkheden voor nieuwe tools op dit gebied.
 • Je verdiept je in de te onderzoeken instellingen en stelt een diepgaande analyse op met aanbevelingen.

Meewerkstage met mogelijkheid voor een afstudeeropdracht

Op basis van jouw studie én onze onderzoeken bepalen wij welke opdracht het best op elkaar aansluit. Wij bieden meewerkstages aan met de mogelijkheid voor een afstudeeropdracht. Voor afstudeerders geldt dat je het leuk vindt om naast het schrijven van je scriptie relevante werkervaring op te doen binnen het toezicht.

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse