Overslaan en naar de inhoud gaan

Customer Services Officer

Bedrijf: FrieslandCampina
Richting(en): Supply Chain, Customer Service |
Niveau: HBO
Locatie: Amersfoort
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van FrieslandCampina

Customer Services Officer

De functie van Customer Care Officer draagt bij aan het succes van FrieslandCampina door te zorgen voor een hoog competentieniveau op het gebied van Customer Care. De afdeling Customer Care is verantwoordelijk voor een klantgericht, efficiënt Order To Cash proces om onze producten met het gevraagde bedrag, kwaliteit en informatie tegen de laagste kosten en hoogste klanttevredenheid aan onze klant te leveren en te factureren. De Customer Care Officer is het eerste aanspreekpunt van een klant.

Wat we vragen

•    MBO/HBO werk- en denk niveau
•     0-2 jaar werkervaring in een administratieve functie, logistics of supply chain.
•    Communicatieve teamspeler die service- en resultaat gericht is
•    Oplossingsgericht, je bent in staat om problemen te vertalen naar goede oplossingen
•    Stressbestendig; in staat om met stress en deadlines om te gaan
•    Spin in het web in de supply chain
•    Analytisch, nauwkeurig en gedisciplineerd
•    Ervaring met SAP is een pré

Wat we bieden

•    Deze functie in ingeschaald in Zuivel CAO 6 (€2686,-  tot €3346,- o.b.v. 36uur) je salaris wordt gebaseerd op je ervaring en opleiding; Deze functie is op basis van 26 uur. 
•    Unieke cultuur gezien FrieslandCampina een Nederlandse roots heeft maar inmiddels is uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld;   
•    We bieden een prettige werk/privé balans, marktconform salaris & goede secundaire voorwaarden: werkweek van 36 uur, vakantiegeld 8%, marktconform pensioen, 4% eindejaarsuitkering en 1% duurzaam inzetbaarheidsbudget;
•    Diverse trainingen en coaching programma’s om je te helpen ontwikkelingen en jouw eigen professionele carrière uit te stippelen;     
•    Een informele & vriendelijke werkomgeving waarin je samenwerkt met gedreven en professionele collega’s;   
•    We geven je vertrouwen en autonomie om lange termijn impact te genereren dat bijdraagt aan betere voeding voor de wereld;  
•    Interne doorgroei wordt sterk gemotiveerd vanuit FrieslandCampina!

Vacaturetekst

•    De optimale belevering naar jouw klanten binnen een van onze klantteams. In een dynamische werkomgeving ben jij verantwoordelijk voor het gehele Order-to-Cash Sales proces binnen het portfolio van verse en houdbare zuivel & boter. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het realiseren van een klantgerichte en efficiënte uitvoering van dit order-to-cash proces, zodanig dat correct, tijdig en volledig de juiste goederen, facturen en informatie aan de klant worden verstrekt met als doel maximale klanttevredenheid tegen minimale kosten. 
•    Het opbouwen van klantrelaties door middel van uitstekende service en communicatie;
•    Orderverwerking: het afhandelen van inkomende orders. Signaleren en proactief communiceren met klanten bij onduidelijkheden en afwijking van gemaakte afspraken;
•    Transport planning: het plannen van de leveringen in transportritten, met als doel een tijdige en juiste levering aan klanten te realiseren;
•    Facturatie: het onderzoeken van factuurproblemen;
•    Klantenservice: het afhandelen van inkomende meldingen met als doel een tijdige, juiste en volledige reactie aan klanten en leveranciers te realiseren.

Ons team

De Business Group Food & Beverage is een van de vier bedrijfsgroepen binnen FrieslandCampina. Food & Beverage is verantwoordelijk voor het verkopen, plannen, maken en leveren van consumenten zuivel. De afdeling Customer Care is het aanspreekpunt voor de Nederlandse klanten voor hun dag dagelijkse zaken. 
Bij FrieslandCampina werken we samen om dagelijks voor álle Nederlanders gezonde en duurzame voeding te produceren. Alle Nederlanders staan bij ons centraal. Niet alleen als consument, maar ook als collega. De diversiteit van onze consumenten proberen wij te reflecteren in ons personeelsbeleid. De wereld verandert steeds sneller en wordt steeds complexer. We zijn één van de grootste zuivelbedrijven van de wereld en door onze unieke structuur zijn onze boeren zowel leverancier als eigenaar van het bedrijf. We zijn succesvol omdat we goed zijn in het verwaarden van onze melk, zowel commercieel als op het gebied van voedingswaarde van onze producten. We zijn ook succesvol, omdat wij een omgeving creëren die gericht is op gelijkheid, inclusie en respect. Iedereen is uniek maar even belangrijk, ongeacht onze verschillen. Wij vinden dat juist onze verschillen het verschil kunnen maken en dat een inclusieve werkomgeving leidt tot meer acceptatie en groei. FrieslandCampina staat voor gelijkwaardigheid en strijdt voor een inclusieve en veilige werkomgeving voor iedereen, om zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. We zijn actief in zeer competitieve markten en moeten daarom blijven innoveren en soms risico nemen om relevant te blijven. Zowel wij als onze boeren geloven in eerlijk zakendoen met een focus op de lange termijn. Duurzaamheid is hiervan voor ons een logisch gevolg.

Ga naar de website van FrieslandCampina

Other possibilities

werken-bij-FrieslandCampina
Aanmelden tot en met

Supply Chain Coördinator

Supply Chain, Engineering / Techniek

FrieslandCampina - Amersfoort

Voor ons hoofdkantoor in Amersfoort zoeken we een Supply Chain Coördinator, het team is onderdeel van de afdeling Customer Supply Chain Cheese. Je komt te werken in een team van 12 personen die gezamenlijk zorg dragen voor de leveringen van Kaas, boter en melkpoeder aan al onze retail & B2B klanten.

Supply Chain Coördinator
werken-bij-FrieslandCampina
Aanmelden tot en met

Continuous Improvement Specialist

Banking / Finance, Engineering / Techniek, Supply Chain

FrieslandCampina - Bedum

Als Continuous Improvement Specialist weet jij de balans te vinden tussen het stroomlijnen van de dagelijkse operatie en het structureel optimaliseren van de productieprocessen op basis van feitelijke data. First time right optimalisatie, validatie, efficiëntie, energie- & waterreductie van onze productielocatie en het opschakelen naar een kwalitatief nog hoger niveau staan centraal in Bedum.

Continuous Improvement Specialist
werken-bij-FrieslandCampina
Aanmelden tot en met

QA Specialist

Supply Chain

FrieslandCampina - Borculo

De productielocatie in Borculo is één van de vijf grootste productielocaties van FrieslandCampina en richt zich op de productie van ingrediënten voor elke levensfase. Hier zijn we zeer succesvol in. De belangrijkste condities waaronder we produceren zijn veiligheid en kwaliteit. Voor de afdeling Quality Assurance in Borculo zijn we op zoek naar een enthousiaste QA Specialist die het voortouw neemt om het kwaliteitsbewustzijn op onze locatie verder te ontwikkelen. Je neemt het initiatief voor verbeteringen en werkt daarbij nauw samen met alle afdelingen, zoals Productie, Technische Dienst, Logistiek en Technologie.

QA Specialist