Overslaan en naar de inhoud gaan

(Junior) Technoloog

Bedrijf: FrieslandCampina
Richting(en): Engineering / Techniek |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Maasdam
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Als (junior) Technology Specialist ben je continue bezig met de interactie tussen machine en product. Je bent een key speler in investeringsprojecten waar procesaanpassingen worden gemaakt of nieuwe processen worden geplaatst. Je ondersteunt de productieorganisatie en zorgt voor kwalitatief hoogwaardige en fact-based analyses en adviezen op procesgebied. Bij afwijkende procescondities, bijzonderheden en calamiteiten zorg je voor de juiste oplossingsrichting. Je analyseert en optimaliseert bestaande installaties en hebt een adviserende rol. Daarbij ligt de focus op veiligheid, kwaliteit, beheersbaarheid en efficiëntie van de productieprocessen.

Wat we vragen

Om succesvol te zijn in deze positie, heb/ben je:

 • Tussen de 0-2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en in bezit van een afgeronde WO opleiding in de richting van levensmiddelen-, chemische-, of procestechnologie; 
 • of 2-4 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en een afgeronde HBO opleiding in de richting van levensmiddelen-, chemische-, of procestechnologie;
 • Toepassingsgerichte, pragmatische instelling met sterke dosis nieuwsgierigheid;
 • Je begrijpt achtergronden van processen in relatie tot producteigenschappen en de relatie tussen producteigenschappen en toepassingen;
 • Communicatief vaardig, proactief, resultaat gericht, analytisch en een teamspeler;
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse- als de Engels taal, in woord en geschrift;
 • ICT heeft in de basis heeft geen geheimen voor je.

Wat we bieden

 • Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld.
 • We vinden het belangrijk dat je blijft groeien, want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede.
 • Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest.

Vacaturetekst

De fabriek in Maasdam produceert vloeibare vers gekoelde zuivelproducten voor de Nederlandse markt. Deels onder premium A merketiketten zoals Campina, Optimel en Vifit en deels onder privat label. De meeste producten van RFC Maasdam zijn samengesteld uit melk en ingrediënten. Met verschillende fruit- en sirooptoevoegingen wordt een grote verscheidenheid aan vla specialiteiten, pap, gefermenteerde (drink)yoghurt en kwark gemaakt. Jouw rol als (junior) Technology Specialist is te verdelen in 3 gebieden.

 1. Je bent als Specialist onderdeel van investeringsprojecten waar procesaanpassingen worden gemaakt of nieuwe processen worden geplaatst.
 2. Je ondersteunt de productieorganisatie in geval van complexere problemen en faciliteert oorzaak analyses.
 3. Je begeleidt diverse proces gerelateerde verbeterprojecten.

Binnen deze 3 gebieden beoordeel je procesprestaties en rapporteert bevindingen, standaardiseer je werkprocessen op gebied van technologie, verzorg je kwalitatief hoogwaardige rapportages en werk je nauw samen met afdelingen zoals QA/QC, productie en technische dienst op locatie én met centrale afdelingen zoals R&D & Technology. Je rapporteert aan de QA/QC Manager van de locatie Maasdam/Rotterdam.

Andere vacatures

werken-bij-FrieslandCampina
Aanmelden tot en met

Junior Development Specialist

Engineering / Techniek, IT / ICT

FrieslandCampina - Wageningen

Junior Product Developer Specialized Nutrition – FrieslandCampina Innnovation Wageningen

At FrieslandCampina Innovation Specialized Nutrition, we challenge you to bring in your expertise to develop our next generation IFT ultra-premium nutritional concepts, products and processes. You make the connection between the needs of our vulnerable target group and our global capabilities in order to deliver high innovative solution to a demanding market in order to create maximum value.

Junior Development Specialist
werken-bij-FrieslandCampina
Aanmelden tot en met

Supply Chain Coördinator

Supply Chain, Engineering / Techniek

FrieslandCampina - Amersfoort

Bij de werkmaatschappij Food and Beverage Supply Chain in Amersfoort zoeken we een Supply Chain Coördinator. Het team is onderdeel van de afdeling Customer Supply Chain Cheese en werkt vanuit ons hoofdkantoor in Amersfoort. Je komt te werken in een team van 12 personen die gezamenlijk zorg dragen voor de leveringen van Kaas, boter en melkpoeder aan al onze retail & B2B klanten.

Supply Chain Coördinator
werken-bij-FrieslandCampina
Aanmelden tot en met

Intern Campus Recruitment & Events

HRM / Recruitment

FrieslandCampina - Amersfoort

Startdatum: 01 augustus 2021

Kun je maar niet genoeg krijgen van je studententijd? Gaat netwerken je heel makkelijk af? Ben jij het gezicht voor FrieslandCampina? Zorg jij ervoor dat wij als FrieslandCampina de grootste talenten binnen halen? Heb jij interesse in marketing en het organiseren van evenementen? Dan is deze stage perfect voor jou!

Intern Campus Recruitment & Events