Overslaan en naar de inhoud gaan

Aircraft Systems Engineer

Richting(en): Engineering / Techniek |
Niveau: HBO
Locatie: Schiphol
Vooraanmelden
Vooraanmelden

In het kort

Het Engineering Team Systems is onderdeel van KLM E&M Engineering en bestaat uit een enthousiaste groep Engineers en Technisch Specialisten die continu werken aan een voorspelbare technische betrouwbaarheid, maximale vlootbeschikbaarheid en aan het evalueren en voorbereiden van modificaties op vliegtuigen en componenten. Het team bestaat uit 28 collega's.

Wat ga je doen?

Je bent mede verantwoordelijk voor het ondersteunen van de operator. Het komt voor dat een vliegtuig defect raakt en dat de standaard onderhoudstaken in de voorschriften geen oplossing biedt. De Engineers gaan dan samen met de productie aan de slag om een oplossing te vinden. Dit kan door te overleggen met de fabrikant en een reparatie voorschrift op te stellen, maar ook door een eigen (EASA Part 21). goedkeuring te geven aan het eigen ontwerp;

Je bent samen met je team betrokken en verantwoordelijk voor het gedrag en betrouwbaarheid van de componenten op het vliegtuig. We volgen en analyseren trends en proberen proactief op te treden met smart (Big Data) tools om zo de componenten zo duurzaam mogelijk onder de vleugel te houden en de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Dit doe je samen met de collega’s van Component Services (CS) die een grote pool hebben van klanten die hun componenten bij KLM onderhouden. We werken samen aan belangrijke onderwerpen en proberen de standaard van onze componentenpool zo hoog mogelijk te houden, tegen minimale kosten. Veel van de System Engineers werken ook in speciale customer teams om zo CS klanten een gezicht te geven en 1-op-1 te kunnen schakelen over technische adviezen. Je hebt dus direct te maken met de klanten van KLM E&M;

Ook ben je bezig met de configuratie van het vliegtuig. Hoe moet het vliegtuig eruit zien? Welke componenten mogen er wel of juist niet op het vliegtuig? Je krijgt documentatie aangeboden vanuit de fabrikanten en wetgevers (FAA/EASA) die je moet evalueren. Wat is de impact voor KLM en voor de componentenpool? Moeten we iets aanpassen of zien we andere mogelijkheden om de betrouwbaarheid van onze componenten te verbeteren. Jij geeft aan de hand van deze afwegingen, adviezen aan onze klanten zodat zij besluitvorming kunnen vormen over de voor- en nadelen. Bij een akkoord van de klant organiseer jij samen met het team dat het voorstel vertaald wordt naar uitvoerbare taken in onze onderhoudssystemen.

Waarom leuk? Een quote van een system engineer:

Als System Engineer binnen aircraft engineering ben je een spin in het web. Je komt in aanraking met externe klanten bij de Componenten pool, je praat direct met de operator, KLM Fleet Services en de collega’s van flight technical, je werkt mee aan gezamenlijke inkoop projecten van de componenten met de afdeling inkoop, je komt in de hangaars en backshops en bent betrokken bij de diverse productieprocessen, je werkt samen met de collega’s van Air France Industies en je hebt zomaar ineens 200 andere engineering collega’s erbij! Gaaf toch!?"

Jouw profiel

Je bent een graag geziene gast bij productie, operatie, inkoop en bij verkoop. Je bent echt afdelingsoverstijgend bezig. Ook ben je iemand die goed in teamverband kan werken, initiatief neemt, goed kan plannen, organiseren en die doelen realiseert! Verder:

 

 • Heb je een afgeronde HBO bachelor opleiding in de richting van techniek (Vliegtuigbouwkunde, Werktuigbouwkunde, etc)
 • Heb je affiniteit met techniek en automatisering
 • Kan je goed projectmatig werken, je projectplanning halen, werkzaamheden borgen en integraal/keten denken
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Mocht je een junior engineer zijn, dan hopen we van harte dat je ook solliciteert. Wij bekijken graag alle opties en zullen hierover in gesprek gaan. 

Competenties

 • Flexibiliteit
 • Initiatief
 • Overzien van bedrijfsprocessen
 • Stressbestendigheid
 • Besluitvaardigheid

 

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende rol bij een uniek Nederlands bedrijf;
 • Een brutosalaris tussen € 2.876,64 en € 4.035,96 bruto per maand;
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mooie doorgroeimogelijkheden;
 • Een goede pensioenregeling en 8% vakantiegeld;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% 
 • 25 vakantiedagen en 5 extra vrije dagen;
 • Fikse korting op vliegtickets (als je minimaal 6 maanden in dienst bent);
 • Een reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk rondom Schiphol;
 • Korting op je ziektekostenverzekering;
 • Een budget voor duurzame inzetbaarheid.

 

Ready for your next destination?

Wacht dan niet langer, en stuur ons je cv voor de ‘final boarding call’ op 27-11-2023! Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven; tijdens je online sollicitatie stellen we je enkele gerichte vragen. Je sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Binnen twee weken na sluitingsdatum van de vacature krijg je bericht van ons.

 

Een dossiercheck (voor ex-KLM-medewerkers) en/of een referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Door te solliciteren op deze vacature geef je toestemming voor deze checks.

Other possibilities

werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

Engineer KLM Equipment Services BV

Engineering / Techniek

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

In het kort

Als Engineer bij KES ben je in staat om voor verschillende klanten verschillende  onderhoudsprogramma’s op te stellen en te verbeteren. Je analyseert de behoeftes en je ontwerpt een passende oplossing voor de verschillende klanten. Jij voelt feilloos aan waar het beter kan en neemt het initiatief om verbeteringen door te voeren. Daarnaast ben je in staat om een optimum te vinden tussen de operationele beschikbaarheid van het GSE en de Total Cost of Ownership. Je bent een belangrijke schakel voor het ondersteunen in de groei van het bedrijf. Ben jij in staat om een project te managen waarbij je niet de details uit het oog verliest? Dan is deze functie wellicht voor jou!

Wat ga je doen?

In deze rol werk je nauw samen met de Fleetmanagers en de klant. Je zorgt ervoor dat Maintenance programma’s worden opgesteld en beheerd. Daarnaast optimaliseer je de onderhoudsprogramma’s om zo de kosten en levensduur van equipment te verlengen. Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair projectteam waarbij je technische bestekspecificaties opstelt voor nieuw aan te schaffen equipment. Ook doe je onderzoek naar de oorzaak van eventuele ongevallen op het platform en vanuit daar breng je een uitgewerkt advies uit om dit te voorkomen. 


Verder:

 • vertaal je het Maintenance Programma in concrete werkinstructies voor de monteurs;
 • ben je het escalatiepunt voor complexe technische storingen;
 • toets je of offertes van Original Equipment Manufacturers (OEM’s) overeenkomen met de door jouw opgestelde specificaties;
 • bezoek je met regelmaat gedurende een project de OEM ter afstemming voor de uiteindelijke afname van het GSE;
 • bepaal je de technische input voor commerciële onderhouds aanbiedingen die KES uitbrengt aan klanten;
 • geef je interne trainingen aan eigen monteurs en/of operators van de klant.

Jouw profiel

Voor jou is alles wat met techniek te maken heeft niets nieuws. Je hebt ervaring met Maintenance Programma’s en hebt al een aantal projecten meegedraaid of geleid. Met jouw innovatieve ideeën zorg je ervoor dat er altijd een passende oplossing is voor de klant. Je bent een echte teamplayer en hebt goed zicht op wat hoofd en bijzaken zijn voor de organisatie. 


Verder heb je:

 • minimaal hbo diploma, wo is een pré;
 • affiniteit met de techniek;
 • ervaring met Maintenance programma’s;
 • ruime ervaring met Microsoft applicaties zoals Office, Teams, Sharepoint;
 • relevante werkervaring en commerciële ervaring;
 • een plus als je ervaring hebt met het ERP pakket EAM van Infor.

Wat bieden wij?

Als Engineer kom je te werken in een zeer dynamische werkomgeving waarin je je breed kan ontwikkelen. Je valt onder de afdeling Engineering, Sales & Logistics, waar je dagelijks bezig bent met de techniek van ons Ground Support Equipment. Je werkt met geavanceerde voertuigen die vele technieken herbergen. Hierbij sta je direct in contact met zowel de leverancier als met de klant. In ons team zijn we altijd samen op zoek naar hoe het beter en efficiënter kan. Wij hebben een goed arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO voor het Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf. Hierin bieden wij naast een leuke werkomgeving ook 37 vakantiedagen.

Waar land je?

Al meer dan 70 jaar verzorgt KLM Equipment Services het onderhoud van al het materieel op de luchthaven. Samen met jou zetten we onze expertise en ervaring op het gebied van Ground Support Equipment in voor grote en kleine spelers in de luchtvaartindustrie. Bij ons zijn we open, hebben we de hart op de tong en helpen we elkaar waar nodig is. Het is dus een dynamische omgeving waar we zonder hectiek altijd operatief bezig zijn.

Ready for your next destination?

Wacht dan niet langer, en stuur ons je CV en je motivatiebrief. Je sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Binnen twee weken na je sollicitatie krijg je bericht van ons.

Aanvullende informatie
Diverse veiligheidsonderzoeken en trainingen maken onderdeel uit van de selectieprocedure, waaronder:

 • Antecedenten onderzoek;
 • VGB verklaring van AIVD;
 • MLB (Medewerker Luchthaven Benodigdheden) certificaat.
Engineer KLM Equipment Services BV
werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

Safety Engineer (Transavia)

Engineering / Techniek

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Type vacature: Regulier
Plaats: Schiphol Oost
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: HBO Bachelor
 

 

In het kort

Als Safety Engineer ben jij samen met jouw collega’s van de afdeling Safety, Quality Assurance & Security binnen Transavia op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het veiligheids- en kwaliteitsmanagement. Jij levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een veilige vlucht uitvoering en grondoperatie, de hoogste prioriteit van Transavia.

Wat ga je doen?

Concreter?

Binnen de afdeling Safety, Quality Assurance & Security zijn wij momenteel op zoek naar een fulltime Safety Engineer.

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor:

 • Het inrichten en ontwikkelen van het Safety Management System (SMS). Hiertoe stel je onder andere de programma’s van eisen samen voor de geautomatiseerde hulpmiddelen die ten behoeve van het SMS in gebruik zijn of in gebruik zullen worden genomen. Dit betreft onder meer het systeem voor het melden van voorvallen, flight data monitoring en safety risk management.
 • Begeleiding en ondersteunen van safety risk assessments bij de operationele afdelingen.
 • Het uitvoeren van SMS-taken zodanig dat voortdurend een betrouwbaar inzicht bestaat in de stand van zaken met betrekking tot risico’s in de operatie. Op basis van deze data informeer en adviseer jij het operationele lijnmanagement.
 • Analyseren van (digitale) vluchtgegevens die vanuit de operatie worden ontvangen. Voorbeelden zijn safety reports, flight data monitoring en Electronic Flight Bag data.
 • Ondersteunen van het afdelingshoofd bij aansturen/monitoren van veiligheidsonderzoeken en operationele security werkzaamheden.
 • Het vertegenwoordigen van Safety, QA & Security in (multidisciplinaire) projecten.

Waar land je?

In deze functie maak je deel uit van een enthousiast team van ongeveer 8 medewerkers. Een team bestaat uit de safety manager, twee andere safety engineers, 3 flight safety officers, en een maintenance safety officer. Je rapporteert in deze functie aan het Hoofd Safety, Quality Assurance & Security.

Jouw profiel

Voor deze vacature heb je heel wat in huis. Je bent in het bezit van een Universitair / HBO diploma in een relevante technische of (vliegtuig) operationele discipline en bent iemand die doortastend is en stevig in de schoenen staat. Daarnaast:

 • Beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Breng je ervaring en/of affiniteit met Safety Management is een pré. Evenals kennis van EASA en IOSA regelgeving.
 • Ben je ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.

Competencies

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Een eindejaars- en winstuitkering;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

 

Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 9. Dit houdt in dat we op basis van kennis en ervaring jou een aanbieding doen tussen de 3007,- en 5039,- euro bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.
 

Wil je solliciteren?

Ben jij de Safety Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via: https://werkenbijtransavia.com/o/safety-engineer-bij-transavia-schiphol-airport

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op via recruitment@transavia.com.  Wij komen graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een manager en een collega uit het team.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek en VVGB maken deel uit van de procedure.

 

Safety Engineer (Transavia)
werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

IT Security Analist

IT / ICT

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Air France/KLM investeert fors in Cyber Security om zichzelf te beschermen tegen steeds toenemende dreiging. De groep handhaaft daarom voortdurend haar securityoplossingen conform de industriestandaard en de teams die binnen Operations Security verantwoordelijk zijn voor de verschillende securityactiviteiten groeien al enkele jaren. De groep heeft deze strategie recent meer dan ooit bevestigd en blijft hierin investeren.

IT Security Analist