Overslaan en naar de inhoud gaan

Business Consultant Datamanagement

Bedrijf: PGGM
Richting(en): Management, IT / ICT |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Zeist
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Jouw rol

Bij PGGM krijg jij de kans om je in dit prachtige vakgebied verder te ontwikkelen!

Samen met de business ga je aan de slag om stappen te maken, onder andere op het gebied van datakwaliteit, data monitoring, data architectuur en data governance. Je gebruikt daarvoor de tooling van ons nieuwe Data Delivery Infrastructuur (Collibra – Data Virtuality - Snowflake). Je wordt expert op gebied van Collibra. Je mag mee denken over hoe we meer uit onze data kunnen halen, ingebed in onze datastrategie / businessstrategie.

We stellen samen met jou een vervolg opleidingstraject samen om je wegwijs te maken op gebied van data management. Je versterkt je competenties en je verdiept je vakinhoudelijk. Daarnaast krijg je training on the job. Je werkt 32 uur per week en 4 uur per week krijg je doorbetaald om te studeren. De rest doe je in eigen tijd. Het opleidingstraject duurt ongeveer 2 jaar.

Je komt in een team met 5 collega’s en je zult regelmatig op de werkvloer komen bij een van onze drie businessdomeinen. Daarnaast werk je veel samen met andere collega’s op IT zoals BI, Architectuur en Security. We zijn een bredere interne IT opleiding aan het ontwikkelen waar je op kunt aansluiten. We werken hybride, minimaal 2 werkdagen op kantoor.

 

Jouw afdeling binnen PGGM

In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. Met een beheerd vermogen van 252 miljard euro, behoren we tot de grootse institutionele beleggers ter wereld.

Je werkt bij CDMO met nog 5 collega’s. Naast dat je veel samenwerkt met lokale data management organisaties op unit niveau ben je ook regelmatig in contact met data-eigenaren, data-stewards en data architecten. Samen met verschillende stakeholders vertaal je de informatie en proces wensen vanuit de business naar een operationele uitwerking. Hierbij maak je gebruik van verschillende data- en proces modelleer technieken. 

Jouw achtergrond

Onze voertaal is Nederlands, Je beschikt dus minimaal over een redelijke tot goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent indien nodig bereid om hier verder in te investeren. Daarnaast beschik je over een afgeronde en relevante WO/HBO opleiding. Tot slot heb je affiniteit met data en interesse in de financiële dienstverlening. 

Wat wij bieden

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • een bruto maandsalaris tussen € 2800 en € 4000 o.b.v. 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • een bruto maandsalaris in schaal 8 of 9 van de CAO
 • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden.
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71,5% betaald door PGGM, 28,5% door werknemer).
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • ruim 26 vakantiedagen.
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.

 Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Andere vacatures

werken-bij-PGGM
Aanmelden tot en met

Junior Reporting Specialist

Banking / Finance, Management

PGGM - Zeist

Als reporting specialist ben je werkzaam in het team klantrapportages. Je gaat aan de slag in een bijzonder dynamische sector. Jij krijgt de uitdaging om een bijdrage te leveren aan het leggen van de verbinding tussen onze institutionele klanten en PGGM. Je werkt daarbij nauw samen met de business, waaronder de accountmanagers.

 

Jij werkt samen met de andere teamleden aan de totstandkoming van periodieke klantrapportages. Daarbij ben je je continu bewust van de afspraken die wij met onze klanten hebben en ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de rapportages. Je voert de regie op de totstandkoming van deze klantrapportages over de gehele keten.

Richting de vermogensbeheer en pensioenbeheer afdelingen vervul jij de rol als Business Partner. Jij onderhoudt de contacten, stelt samen de rapportages op, voert controles uit en je zorgt ervoor dat het rapportageproces goed verloopt.

 

Naast deze reguliere werkzaamheden participeer je ook in change werkzaamheden, gerelateerd aan de klantinformatievoorziening. Daarbij word je voortdurend uitgedaagd je business intelligence kennis in te zetten voor de doorontwikkeling van de (geautomatiseerde) totstandkoming van de online publicaties van klantrapportages. Alles met als doel het waarborgen van de klanttevredenheid en het bijdragen aan het realiseren van klantambities.

 

In jouw functie zitten concreet de volgende aspecten:

 • Opstellen van rapportages aan institutionele klanten, zoals de beleggingsrapportages, incidentenrapportages en service level rapportages;
 • Bijdragen aan het coördineren van tijdig aanleveren van alle benodigde gegevens voor het opstellen van verschillende klantrapportages en bewaken van regie in de keten volgens procedures en richtlijnen;
 • Ondersteunende rol in procesverbeteringen voor de gehele keten van klantrapportages waarbij de geautomatiseerde aanlevering het uitgangspunt is.

 

Junior Reporting Specialist
werken-bij-PGGM
Aanmelden tot en met

Junior investment manager Listed Real Estate

Banking / Finance

PGGM - Zeist

The team’s objective is to generate a superior return by outperforming the benchmark. In the position of junior investment analyst you have the opportunity to actively make your contribution. Your research and analysis will form the foundation of the team’s investment decision making and portfolio positioning. In this role you will be part of one of the largest active listed real estate funds globally and specifically focus on the North American region. For each company in your research coverage you have the responsibility to build and to continuously fine-tune the financial (valuation) model to ensure you have accurately translated all available market information and qualitative insights into the company’s valuation. You will actively seek for new relevant information through scanning corporate filings, sell-side research, meeting management teams, and/or participating in market and property tours to gain new perspectives. You leverage LRE’s extensive network in the industry and work closely with other analysts to identify and evaluate investment opportunities. As part of the standard investment routine you will present your analysis and outcomes to the LRE team. Knowledge sharing and creating buy-in for your investment ideas are key priorities. The outcomes of your analysis will lay-out the foundation for positioning in the team’s portfolio construction framework. In addition, you actively contribute to the team’s Responsible Investment and LRE Labs strategies, seek interaction with colleagues from other departments, and develop your network in the real estate industry.

 

Junior investment manager Listed Real Estate
werken-bij-PGGM
Aanmelden tot en met

Communicatie adviseur Interne Communicatie Business Units

PR / Communicatie, Operations & Service

PGGM - Zeist

Vind je het leuk om je helemaal in het werk van een business unit onder te dompelen, ben je goed in het winnen van vertrouwen en het opbouwen van een eigen intern netwerk, lees dan snel verder!

Communicatie adviseur Interne Communicatie Business Units