Overslaan en naar de inhoud gaan

Business Consultant Datamanagement

Bedrijf: PGGM
Richting(en): Management, IT / ICT |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Zeist
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van PGGM

Jouw rol

Bij PGGM krijg jij de kans om je in dit prachtige vakgebied verder te ontwikkelen!

Samen met de business ga je aan de slag om stappen te maken, onder andere op het gebied van datakwaliteit, data monitoring, data architectuur en data governance. Je gebruikt daarvoor de tooling van ons nieuwe Data Delivery Infrastructuur (Collibra – Data Virtuality - Snowflake). Je wordt expert op gebied van Collibra. Je mag mee denken over hoe we meer uit onze data kunnen halen, ingebed in onze datastrategie / businessstrategie.

We stellen samen met jou een vervolg opleidingstraject samen om je wegwijs te maken op gebied van data management. Je versterkt je competenties en je verdiept je vakinhoudelijk. Daarnaast krijg je training on the job. Je werkt 32 uur per week en 4 uur per week krijg je doorbetaald om te studeren. De rest doe je in eigen tijd. Het opleidingstraject duurt ongeveer 2 jaar.

Je komt in een team met 5 collega’s en je zult regelmatig op de werkvloer komen bij een van onze drie businessdomeinen. Daarnaast werk je veel samen met andere collega’s op IT zoals BI, Architectuur en Security. We zijn een bredere interne IT opleiding aan het ontwikkelen waar je op kunt aansluiten. We werken hybride, minimaal 2 werkdagen op kantoor.

 

Jouw afdeling binnen PGGM

In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. Met een beheerd vermogen van 252 miljard euro, behoren we tot de grootse institutionele beleggers ter wereld.

Je werkt bij CDMO met nog 5 collega’s. Naast dat je veel samenwerkt met lokale data management organisaties op unit niveau ben je ook regelmatig in contact met data-eigenaren, data-stewards en data architecten. Samen met verschillende stakeholders vertaal je de informatie en proces wensen vanuit de business naar een operationele uitwerking. Hierbij maak je gebruik van verschillende data- en proces modelleer technieken. 

Jouw achtergrond

Onze voertaal is Nederlands, Je beschikt dus minimaal over een redelijke tot goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent indien nodig bereid om hier verder in te investeren. Daarnaast beschik je over een afgeronde en relevante WO/HBO opleiding. Tot slot heb je affiniteit met data en interesse in de financiële dienstverlening. 

Wat wij bieden

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op:

  • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
  • een bruto maandsalaris tussen € 2800 en € 4000 o.b.v. 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • een bruto maandsalaris in schaal 8 of 9 van de CAO
  • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden.
  • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71,5% betaald door PGGM, 28,5% door werknemer).
  • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
  • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
  • ruim 26 vakantiedagen.
  • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
  • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.

 Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Ga naar de website van PGGM

Andere vacatures

werken-bij-PGGM
Aanmelden tot en met

Junior investment manager Listed Real Estate

Banking / Finance

PGGM - Zeist

The team’s objective is to generate a superior return by outperforming the benchmark. In the position of junior investment analyst you have the opportunity to actively make your contribution. Your research and analysis will form the foundation of the team’s investment decision making and portfolio positioning. In this role you will be part of one of the largest active listed real estate funds globally and specifically focus on the North American region. For each company in your research coverage you have the responsibility to build and to continuously fine-tune the financial (valuation) model to ensure you have accurately translated all available market information and qualitative insights into the company’s valuation. You will actively seek for new relevant information through scanning corporate filings, sell-side research, meeting management teams, and/or participating in market and property tours to gain new perspectives. You leverage LRE’s extensive network in the industry and work closely with other analysts to identify and evaluate investment opportunities. As part of the standard investment routine you will present your analysis and outcomes to the LRE team. Knowledge sharing and creating buy-in for your investment ideas are key priorities. The outcomes of your analysis will lay-out the foundation for positioning in the team’s portfolio construction framework. In addition, you actively contribute to the team’s Responsible Investment and LRE Labs strategies, seek interaction with colleagues from other departments, and develop your network in the real estate industry.

 

Junior investment manager Listed Real Estate
werken-bij-PGGM
Aanmelden tot en met

Senior Low code (Outsystems) Developer - Zeist (32-36 uur)

IT / ICT

PGGM - Zeist

Zie jij het als jouw nieuwe uitdaging om ons te helpen door een belangrijke rol te spelen in de transitie van .Net naar Outsystems?

Senior Low code (Outsystems) Developer - Zeist (32-36 uur)
werken-bij-PGGM
Aanmelden tot en met

Afstudeerstage Onderzoek Risicohouding

Banking / Finance

PGGM - Zeist

Aanleiding stageonderwerp

In het nieuwe pensioencontract moeten pensioenfondsen onderzoek doen naar de risicovoorkeuren van deelnemers. Op basis van dit onderzoek stelt het fonds grenzen vast waar het beleid aan moet voldoen: een bovengrens voor het risico en een ondergrens voor het rendement. De wetenschappelijke literatuur kent veel onderzoek naar de risicobereidheid van mensen, maar de toepassing op pensioen is beperkt, zeker voor deze specifieke maten.

De rest van dit stuk geeft de visie van PGGM op een geschikte onderzoeksvraag en -opzet. Hierin staan wij open voor suggesties van de scriptant.

Onderzoeksvraag

Wat is een geschikte methode om de risicopreferentie van deelnemers uit te vragen?

-     Is dit een specifieke methode of een combinatie van methodes?

-     Het gaat hierbij in ieder geval om de risicobereidheid van deelnemers (hoeveel risico wil een deelnemer nemen) en indien mogelijk ook de risicodraagkracht (hoeveel risico kan een deelnemer nemen).

Methodiek

Gebruik maken van de wetenschappelijke literatuur en inzichten uit eerdere onderzoeken die door PGGM zijn gedaan om de beschikbare methoden te verkennen en de meeste geschikte methode(s) te selecteren. Daarbij zijn enkele belangrijke criteria dat de methode makkelijk en begrijpelijk is voor de deelnemer en de resultaten voor pensioenfondsen bruikbaar zijn om een risicohouding te bepalen.

PGGM wil graag een onderzoek onder deelnemers laten houden waarmee de methodiek kan worden getest. Dit onderzoek onder deelnemers is een belangrijk deel van de scriptie en betreft in ieder geval het kwantitatief testen van de geselecteerde methode(s) en mogelijk het vooraf kwalitatief testen van prototype(s) onder deelnemers.

Uitgebreidere achtergrond

Het nieuwe pensioencontract is in de basis een beschikbare premieregeling. Dit betekent dat de deelnemers voor pensionering een persoonlijk pensioenvermogen hebben en er niet langer sprake is van pensioenrechten (toegezegde uitkeringen). Om het beleggingsbeleid aan te laten sluiten bij de deelnemer moet het pensioenfonds onderzoek doen naar de risicohouding van de deelnemer. Deze bestaat uit twee onderdelen: risicobereidheid (hoeveel risico willen mensen nemen) en risicodraagkracht (hoeveel risico kunnen mensen nemen). Deze elementen moeten worden gecombineerd en vertaald tot de nieuwe wettelijk verplichte maten voor de risicohouding:

-     Minimaal rendement

-     Maximaal risico, gemeten als verschil tussen een verwachte uitkering en een slechtweeruitkering in een specifiek jaar

-     Maximaal risico gemeten over de hele uitkeringsfase

Voor een deelnemer zal het over het algemeen moeilijk zijn om aan te geven wat zijn voorkeuren zijn op deze maten. Bestaande onderzoeksmethodes schotelen deelnemers een risico-rendementsafweging voor die vervolgens vertaald wordt in een risicohouding op de genoemde maten.

 

Bij het onderzoeken naar de meest geschikte methode voor een onderzoek naar de risicohouding kunnen meerdere subvragen beantwoord worden (in de scriptie kan een selectie worden gemaakt):

-     Is een risico- rendementsafweging de beste manier om de risicohouding van mensen uit te vragen?

-     Hoe betrouwbaar zijn de antwoorden van deelnemers op een onderzoek? Hangen deze sterk af van de vraagstelling (wat kunnen we leren van behavioural economics)?

-     Er zijn verschillende methodes voor het uitvragen van een afweging, wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende methodes?

-     Hoe kan het beste invulling gegeven worden aan de vereiste dat rekening gehouden moet worden met het risico dat deelnemers kunnen nemen gegeven hun financiële situatie (risicodraagkracht)?

-     In welke mate is de voorkeur van een deelnemer een puntschatting of is eerder sprake van een range? Moeten we vragen wat de voorkeur is of juist binnen welke range de deelnemer indifferent is (en buiten die range een lagere voorkeur heeft)?

-     Wat is de impact van aannames over de toekomst zoals economische verwachtingen op de voorkeur?

-     Wat is de impact van omstandigheden? (bijvoorbeeld actualiteiten)

-     Welke niet wettelijk verplichte maatstaven zijn wel relevant voor de beleidsvorming en kunnen in deelnemersonderzoek goed uitgevraagd worden?

Afstudeerstage Onderzoek Risicohouding