Overslaan en naar de inhoud gaan

Aftersales-funnel Manager

Bedrijf: Pon
Richting(en): Sales |
Niveau: HBO
Locatie: Almere
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Pon

Wat ga je doen

Werk je graag met gepassioneerde collega's en vind je het leuk om commerciële initiatieven en kansen te verzilveren? Schakel je daarin graag met verschillende stakeholders en wil jij de kar trekken in sales funnel- & customer relationship management (SFM & CRM)?
Lees dan verder en kijk of je Aftersales-funnel Manager bij Pon Equipment kan worden.

Jouw taken op een rij:

 • Verantwoordelijk voor de aftermarket sales funnel
 • Caterpillar prime en parts & service lead management
 • Website leads voor machines & aftermarket
 • Aan de grondslag van de sales funnel ligt het actief beheren van de machine populatie (OLGA eigenaar). Caterpillar levert voor deze machines Prioritized Service Events (PSE leads)
 • Downloaden & verwerken van leads in diverse systemen (o.a. CRM)
 • Leadkwalificatie m.b.v. online marketeer en diverse tools
 • Samenwerking met sales force over status, opvolging, beoordeling
 • Rapporteren naar Pon Equipment en Caterpillar
 • Parallel aan de Caterpillar input, continu verbeteren van interne data kwaliteit

Je bent het aanspreekpunt en kennisbaken voor Lead generatie, SFM en CRM (zowel intern als naar Caterpillar) en je verzorgt en presenteert regelmatig rapportages over SFM KPI's

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaande?

Mooi, want dat zoeken we in onze nieuwe Aftersales-funnel Manager. Jij bent ervaren in het sturen op CRM gebruik en wil graag een data-gedreven organisatie helpen ontwikkelen. Je werkt samen met onze leveranvier in het vertalen van theoretische mogelijkheden naar praktische commerciële initiatieven. Intern koppel je bestaande systemen en bedrijfsprocessen en zo help je ons groeien naar een SFM gestuurde sales force. 

Wat vragen we van jou

Herken jij jezelf in het volgende:

 • HBO niveau, ontwikkeld in marketing en/of digital.
 • Begrijpen wat de klant wil en dat vertalen naar het best passende product.
 • Ondernemerschap binnen je vakgebied en een commerciële houding.
 • Analytisch vermogen en gevorderd in Microsoft pakket.
 • Beheersing van Nederlandse en Engels.
 • Technische affiniteit of ervaring in bijvoorbeeld de industrie is een pré.
 • Het is leuk om te werken met verschillende soorten mensen, van management team, onze fabrikant Caterpillar tot onze commerciële mensen.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende full-time baan
 • Salaris, inclusief persoonlijke bonusregeling
 • Flexibele werktijden, thuis of op kantoor
 • Veel vakantiedagen
 • Gezellige activiteiten met het marketing team én de hele organisatie
 • Een werkomgeving waar hele gave machines staan
 • De vrijheid om te werken aan innovatieve, creatieve ideeën
 • Een gunstige Pon pensioenregeling;
 • Een collectieve zorgverzekering met een aantrekkelijke werkgeversbijdrage;
 • De mogelijkheid om mee te doen met de Pon Fit-activiteiten
 • Korting op de eigen producten van Pon.

Over de organisatie

Pon is een van de grootste familiebedrijven in Nederland met een omzet van meer dan € 7,3 miljard en ruim 16.000 medewerkers wereldwijd, van wie 6.000 in Nederland. Pon werkt vanuit honderden locaties in 65 landen en staat midden in de maatschappij en speelt in op trends als verstedelijking, elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering. Ook ondersteunt Pon tal van maatschappelijke initiatieven en is zij actief op het gebied van maatschappelijke sponsoring.

Onderdeel van Pon is Pon Equipment, de oudste Caterpillar dealer buiten de Verenigde Staten en al meer dan 95 jaar actief in Nederland en Noorwegen. Pon Equipment Nederland runt het Caterpillar dealerschap in Nederland en heeft ongeveer 350 mensen werken in de vestigingen Almere, Beilen, Duiven, Moerdijk, ‘s Hertogen Bosch, Vuren en Valkenswaard. 

Overige informatie

Heb jij het gevoel dat dit jouw baan is en spreekt werken bij Pon Equipment je aan? Reageer via onderstaande link en solliciteer direct. Werk je al bij Pon? Als je een goede match bent, heb je als interne kandidaat voorrang.

Spreekt jouw motivatie en CV ons aan, dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Blijkt daarna wederzijds enthousiasme, dan komt er een vervolggesprek. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de functie? Bel of mail Bram van der Meij, Senior Product Manager via bram.van.der.meij@pon-cat.com of 06-42714599. Vragen over de procedure? Bel of mail Sharon de Greef, HR Adviseur, via sharon.de.greef@pon.com of 06-13177230.

Mocht je in dienst treden bij Pon Equipment dan vragen wij een originele en geldige VOG-verklaring (kosten worden door Pon Equipment vergoed).

Ga naar de website van Pon

Andere vacatures

werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Verkoopadviseur Volkswagen

Sales

Pon - Eindhoven

Heb jij passie voor auto's en Volkswagen in het bijzonder? Ben jij een account manager die weet wat mobiliteit betekent voor zakelijke en particuliere klanten?


Functieomschrijving
Voor ons team in Eindhoven zijn wij op zoek naar een fulltime Verkoopadviseur Volkswagen.

Zomaar een werkdag bij Van den Udenhout
Na een producttraining via de importeur te hebben bijgewoond de vorige dag kom je op de vestiging binnen. Bij binnenkomst op kantoor herken je direct een klant die bij de werkplaatsreceptie staat. Je drinkt een kop koffie en werkt daarmee aan je relatie met de klant. Al lopend door de showroom herken je als geen ander de verkoopsignalen van klanten ongeacht hun verschijning. Bij gesprekken met klanten heb je je vooraf goed voorbereid, deze klanten ga je binnen halen. Tussen de afspraken door heb je een overleg met je leidinggevende Albert waarbij de aantallen en bruto marge inhoudelijk worden besproken, de sales targets zijn immers heilig. In de middag loop je naar de service adviseur om samen te kijken naar de klacht van een bestaande klant en bepaal je samen de richting om tot een oplossing te komen, rekening houdend met de benodigde klantentevredenheid (KTV). Je belt nog wat openstaande offertes na, en benadert in de showroom proactief diverse klanten waarvoor je de offerte sneller zal versturen dan zij van je verwachten, je beseft dat je onderscheidend moet werken ten opzichte van concullega dealers, je treedt op als adviseur. Aan het einde van de dag staat een aflevering gepland, je beseft dat dit een feestje is voor de klant en behandelt de klant als gasten. 


Kortom, een dag vol hectiek en dynamiek en waarbij je een wezenlijk onderdeel vormt van de bedrijfsvoering van een bourgondisch autobedrijf met in totaal ruim 500 medewerkers.

Verkoopadviseur Volkswagen
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Online Sales Adviseur

Sales

Pon - Rotterdam

Ter versterking van ons verkoopteam in Rotterdam Zuid zijn we op zoek naar een gedreven Online Sales Adviseur die het salesproces begrijpt en passie heeft voor auto’s. Via onze online kanalen komen heel veel klantvragen binnen, aan jou de taak om deze razendsnel op te pakken en om te zetten in leads!

De focus zal vooral liggen op het optimaliseren van het proces van leadopvolging en online sales. Daarnaast heb je dagelijks telefonisch contact met potentiële klanten en plan je afspraken in, om hen in de showroom te voorzien van het juiste advies bij de aanschaf van hun nieuwe auto.

Ook zorg je er samen met je collega’s voor dat onze digitale showroom er aantrekkelijk uit ziet en blijft zien én dat onze actievoorraad online up to date is en blijft.

We zijn enorm aan het groeien en omdat we de klant graag snel willen kunnen helpen in hun keuze, zoeken we ter uitbreiding van ons team een gedreven Online Sales Adviseur.

Jouw belangrijkste taken zullen zijn:

 • Actief telefonisch benaderen van potentiële klanten;
 • Het maken van showroomafspraken;
 • Het opstellen, versturen en opvolgen van offertes;
 • Omzetten van offertes naar orders;
 • Het afleveren van de door jou verkochte auto’s;
 • Het volgen en monitoren van de customer journey.
Online Sales Adviseur
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Finance Pon Luxury Cars

Accounting, Banking / Finance

Pon - Amsterdam

Startdatum: 01 september 2022

serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. Pon Luxury Cars vertegenwoordigt onze premium merken, zoals Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini.Wil jij finance ervaring opdoen? En werken met de mooiste (auto)merken? 
Voor aankomende stageperiode zoeken wij een enthousiaste & energieke:

Stagiair(e) Finance 

Je werkt actief mee binnen de financiële administratie. Jouw taken bestaan onder andere uit het digitaal verwerken van inkomende facturen, het verwerken van bankmutaties en het betaalbaar stellen van facturen.
Je leert omgaan met diverse financiële systemen en de samenhang hiertussen. Daarnaast maak je kennis met het debiteurenbeheer en diverse rapportages. Je hebt contact met onze collega's, leveranciers en klanten.

Stagiair(e) Finance Pon Luxury Cars