Overslaan en naar de inhoud gaan

Cloud / Infrastructure Specialist - Pon IT

Bedrijf: Pon
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: HBO
Locatie: Almere
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Pon

Wat ga je doen

Als Infrastructure Specialist ben je binnen het Infrastructure Solutions team verantwoordelijk voor de regievoering van het leveren van onze infrastructuur diensten. Jij zorgt ervoor dat de diensten aansluiten bij de verwachtingen van de klant en volgens afgesproken SLA’s geleverd worden door collega’s en onze outsourcing partners. Hierbij stuur je actief op het naleven van de binnen Pon geldende standaarden en processen. 

Je bent als Infrastructure Specialist verantwoordelijk voor het coördineren van o.a. ontwerpen, testen, integreren en implementeren van infrastructuur oplossingen. Hierbij maak je gebruik van je eigen expertise en anders weet je de juiste mensen aan tafel te krijgen om een volgende stap te maken. Je geeft klanten professioneel advies, passend bij hun behoeften en laat ze de voordelen van het werken met Infrastructure Solutions zien. 

Jij bent de schakel tussen de verschillende betrokken teams en partners en zoekt continu de samenwerking en verbinding op tussen deze verschillende betrokkenen. 

De rol is toegespitst op Cloud Solutions, maar vanuit je regierol acteer je binnen het gehele team van Infrastructure Solutions. 
 

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden

 • Het bewaken van en sturen op naleving van de geldende standaarden en processen binnen Pon (IT) 
 • Regie voeren op het leveren van onze diensten en erop toezien dat diensten worden geleverd volgens afgesproken SLA’s 
 • Actief bijdragen aan verbeteringen binnen het support proces en tevens bottlenecks identificeren en verbeteringen implementeren 
 • Bijdragen aan de teamverantwoordelijkheid voor capaciteits-, release- en financieel beheer van onze multi-cloud platforms
 • Nauwkeurig beheer van assets en verbruiksgegevens t.b.v. de facturering en rapportages
 • Onderhouden van het relatiebeheer met de leveranciers op technisch operationeel gebied in afstemming met de Service Manager en de afdeling Sourcing 
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan initiatieven voor het verbeteren van leveranciers services

Wat vragen we van jou

Als Infrastructure Specialist betrek jij continu anderen bij vraagstukken vanuit de klant. Jij bent een verbinder die anderen in beweging krijgt om samen tot een oplossing te komen. Door jouw constante focus op het naleven van standaarden en processen weet jij duidelijkheid en betrouwbaarheid in het proces te waarborgen. Ook heb jij oog voor het up-to-date houden van systemen, omgevingen en security. 

Je werkt zelfstandig en zelfstartend. Je neemt initiatief in je werk en komt met suggesties om zaken te optimaliseren of verbeteren. Jij wil samen met je collega’s de gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen om diensten te leveren aan onze klanten. Je bent leergierig en wil je blijven ontwikkelen in je vak en als persoon. 


Must haves

 • Bachelor niveau of gelijkwaardige werkervaring 
 • Ruime ervaring met het voeren van regie of het beheren van complexe IT omgevingen
 • Kennis en ervaring met inrichting en uitvoering van ITIL processen
 • Kennis van Cloud oplossingen en services (IaaS, PaaS, SaaS), Amazon Web Services en/of Azure services of de ambitie om hier in korte tijd naartoe te groeien
 • Ervaring met Cloud Management systemen en / of configuratie tooling (ServiceNow is een pré)
 • Ervaring met het onderhouden en/of opbouwen van partnership met leveranciers
 • Goede interpersoonlijke communicatie- en adviesvaardigheden
 • Vloeiend Nederlands en Engels (woord en geschrift)

Wat bieden wij

Naast een hartstikke mooie baan binnen een dynamisch bedrijf, bieden wij jou natuurlijk nog meer, namelijk:

 • Een salaris tussen de €3.800,- en €6.000,- per maand, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een prestatiebonus van maximaal 15%
 • Een leaseauto en Shuttelpas
 • Een mobiele telefoon en laptop
 • 20 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget, bestaande uit: 8% vakantiegeld, 13 bovenwettelijke verlofdagen, € 300,- bruto werkgeversbijdrage ONVZ (indien van toepassing) en € 600,- bruto werkgeversbijdrage privélease op jaarbasis
 • Een goede pensioenregeling vanuit Pon
 • De vrijheid om je werkuren, reistijd en werkplek te beïnvloeden d.m.v. ‘Smart Working’
 • De mogelijkheid om aan jouw ontwikkeling te werken door middel van onze summer- en winter labs, maar ook door middel van training en het volgen van een opleiding
 • Deelname aan Pon Fit-activiteiten, zoals bootcamps, fietstochten, hardloopevenementen, golfclinics, hockey, etc.
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve ziekteverzekering (ONVZ) ( met korting)
 • Personeelskorting op Pon's eigen producten en diensten met een maximum van € 500,- per jaar

Over de organisatie

Pon is een internationale handels- en serviceorganisatie met bijna 13.000 medewerkers verspreid over 450 vestigingen in 32 landen en één van Nederlands grootste familiebedrijven. 

Pon IT werkt voor verschillende Pon bedrijven en levert expertise en diensten op het gebied van o.a. cloud, network, collaboration, data analytics, information security en user support. Het is onze ambitie om een portfolio aan digitale diensten te leveren waarmee onze klanten kunnen innoveren en het verschil kunnen maken voor hun klanten. Hierbij is het onze focus om waar mogelijk onze processen te automatiseren, wat de snelheid van onze dienstverlening ten goede komt. 

Pon IT wil zich ontwikkelen aan de hand van drie strategische speerpunten: 

 1. Customer experience - Door de behoeften van de business te begrijpen, kunnen wij de gebruikerservaring en tevredenheid van onze klanten continu verbeteren. 
 2. Digital Innovation - Pon bedrijven over de hele wereld worden aangedreven door digitale innovatie. We zullen ons gezamenlijk inspannen voor gerichte ontwikkeling van nieuwe en bestaande diensten. 
 3. Operational Excellence - De combinatie van een sterke business focus en een goede samenwerking met leveranciers zal zorgen voor Operational Excellence. Als IT expertise centrum maken wij gebruik van zowel onze private cloud oplossingen en daarnaast de diensten die vanuit diverse public cloud providers aangeboden worden.

Overige informatie

Heb jij het in je om als Cloud Specialist te starten bij Pon IT? Solliciteer direct!
 

Sollicitatieprocedure:

 • Je eerste gesprek heb je met de Service Manager Infrastructure Solutions en een collega;
 • Je tweede gesprek heb je met nog 2 andere collega’s;
 • Hierna volgt een arbeidsvoorwaardengesprek..

Heb je toch nog vragen over deze functie of de verwachtingen? Neem dan gerust contact op met Dennis Hofstede (Service Manager Infrastructure Solutions) via dennis.hofstede@pon.com.

Ga naar de website van Pon

Andere vacatures

werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Security Analyst (Penetration Testing)

IT / ICT

Pon - Almere

As a Security Analyst you will be performing security penetration testing on applications and IT infrastructure. Apart from this, you will be working in the Security Operations Center handling complex security incidents and ensure that appropriate countermeasures are taken in a timely manner.

Roles and Responsibilities

 • Execute engagements in application security assessments, infrastructure security Penetration Testing, and Vulnerability Assessment on IT infrastructure.
 • Profile an application, identifying threats, and developing test cases to target identified threats.
 • Identify and exploit vulnerabilities in applications and infrastructure.
 • Prepare reports documenting identified issues based on guidelines and industry standards.
 • Interact with business in a collaborative consultative manner to deliver results, provide feedback and remediation recommendations on findings.
 • Act as a consultant/advisor in presenting risk and mitigation controls to the business based on the assessments (Identify potential vulnerabilities based on misconfiguration, policy, or design flaws on the organization's IT applications and infrastructure.)
 • Perform validation on Responsible Disclosures and provide remediation recommendations to business and development teams to mitigate vulnerabilities.
 • Apart from these responsibilities, the analyst will be working on various technologies in the Security Operations Center like Endpoint Detection and Response, SIEM solutions, threat intelligence etc.
Security Analyst (Penetration Testing)
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Functioneel Beheerder Afas

IT / ICT, HRM / Recruitment

Pon - Leusden

Heb jij feeling met IT en automatisering? En is jouw dag gelukt als je de wensen van onze klanten weet door te vertalen naar AFAS HRM & Payroll, get- en updateconnectoren en het HR Dashboard? 

Dan maken we graag kennis met jou! Wij hebben een vacature voor een Functioneel Beheerder bij het Pon HR ServiceCenter voor 32 tot 40 uur per week in Leusden.

Als Functioneel Beheerder werk je iedere dag met AFAS HRM & Payroll en U-Turn (tooling t.b.v. formules middels Python / Excel). Je houdt je bezig met het beheer van koppelingen naar externe pakketten, U-Turn en wijzigingen van functionaliteiten in de software van AFAS. Hiervoor ben je een spin in het web en schakel je met veel verschillende partijen: onze klanten, je directe collega’s en de collega’s van Pon IT.  Om de informatiestromen in AFAS goed door te kunnen ontwikkelen, duik jij in de behoeftes van onze klanten zodat je goed kunt inschatten wat er voor hen nodig is om meer uit het systeem te halen.

Zomaar een werkdag van jou:
‘s Morgens start je rustig op onder het genot van een kop koffie of thee. Je kijkt in ServiceNow, ons Service Management Systeem, om te kijken of er nieuwe meldingen zijn. Je ziet er iets niet goed gaat in een workflow. Je bekijkt de workflow en ziet wat er moet gebeuren. Je toetst bij je collega’s of de aanpassing juist is en na 4-ogen controle door een andere functioneel beheerder zet je de aanpassing live.

Dan is het alweer tijd voor het wekelijks Development teamoverleg met je 3 collega-Developers. Samen brainstormen jullie over hoe jullie de wens van verschillende klanten kunnen realiseren. De conclusie is dat het eerste idee niet haalbaar is, maar je hebt met het team gelukkig een alternatieve oplossing gevonden. 

Na de lunch is het tijd om het project ‘Ouderverlof’ weer op te pakken. Voor de oplevering van volgende week moeten nog de laatste puntjes op de i worden gezet. Hiervoor moet je een stap in de workflow toevoegen die impact heeft op alle HR Adviseurs. Je stemt met Kirsten, onze HR Proces Specialist, af over de communicatie en toelichtingen richting de Pon-collega’s. Tussendoor heb je diverse vragen van collega’s en klanten ontvangen. De issues die spoed hebben, los je direct op. De rest pak je morgen op of plan je in overleg met de Projectmanager in voor de komende periode, zodat je nu rustig kunt werken aan de afronding van het project.

Functioneel Beheerder Afas
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Data / Search Analist

Online Marketing, IT / ICT

Pon - Rotterdam

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een data / search analist. Je komt te werken bij de afdeling Marketing op onze vestiging in Rotterdam-Zuid. Deze afdeling bestaat momenteel uit een team van vier collega’s.

Data heeft voor jou geen geheimen! Momenteel staat onze data in verschillende systemen, maar hier ga jij verandering in brengen. Jij gaat onder andere aan de slag met het ontwikkelen van verschillende analysemodellen en maakt analyses van zaken zoals klantwaarde, lead kwalificatie en customer lifetime value. Hiermee zorg jij voor relevante inzichten uit de beschikbare data. Je legt verbanden, trekt conclusies, informeert én adviseert de organisatie.

Het betreft een zelfstandige functie binnen een team, waarbij jij de echte data specialist bent. Jij bent het aanspreekpunt voor je collega’s en neemt ze mee in jouw wereld. Het is daarbij natuurlijk belangrijk dat je dit leuk vindt om te doen, maar ook dat je communicatief vaardig genoeg bent om je collega’s uitleg te geven. 

 

Data / Search Analist