Overslaan en naar de inhoud gaan

Functioneel Beheerder Afas

Bedrijf: Pon
Richting(en): IT / ICT, HRM / Recruitment |
Niveau: HBO
Locatie: Leusden
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Pon

Wat ga je doen

Heb jij feeling met IT en automatisering? En is jouw dag gelukt als je de wensen van onze klanten weet door te vertalen naar AFAS HRM & Payroll, get- en updateconnectoren en het HR Dashboard? 

Dan maken we graag kennis met jou! Wij hebben een vacature voor een Functioneel Beheerder bij het Pon HR ServiceCenter voor 32 tot 40 uur per week in Leusden.

Als Functioneel Beheerder werk je iedere dag met AFAS HRM & Payroll en U-Turn (tooling t.b.v. formules middels Python / Excel). Je houdt je bezig met het beheer van koppelingen naar externe pakketten, U-Turn en wijzigingen van functionaliteiten in de software van AFAS. Hiervoor ben je een spin in het web en schakel je met veel verschillende partijen: onze klanten, je directe collega’s en de collega’s van Pon IT.  Om de informatiestromen in AFAS goed door te kunnen ontwikkelen, duik jij in de behoeftes van onze klanten zodat je goed kunt inschatten wat er voor hen nodig is om meer uit het systeem te halen.

Zomaar een werkdag van jou:
‘s Morgens start je rustig op onder het genot van een kop koffie of thee. Je kijkt in ServiceNow, ons Service Management Systeem, om te kijken of er nieuwe meldingen zijn. Je ziet er iets niet goed gaat in een workflow. Je bekijkt de workflow en ziet wat er moet gebeuren. Je toetst bij je collega’s of de aanpassing juist is en na 4-ogen controle door een andere functioneel beheerder zet je de aanpassing live.

Dan is het alweer tijd voor het wekelijks Development teamoverleg met je 3 collega-Developers. Samen brainstormen jullie over hoe jullie de wens van verschillende klanten kunnen realiseren. De conclusie is dat het eerste idee niet haalbaar is, maar je hebt met het team gelukkig een alternatieve oplossing gevonden. 

Na de lunch is het tijd om het project ‘Ouderverlof’ weer op te pakken. Voor de oplevering van volgende week moeten nog de laatste puntjes op de i worden gezet. Hiervoor moet je een stap in de workflow toevoegen die impact heeft op alle HR Adviseurs. Je stemt met Kirsten, onze HR Proces Specialist, af over de communicatie en toelichtingen richting de Pon-collega’s. Tussendoor heb je diverse vragen van collega’s en klanten ontvangen. De issues die spoed hebben, los je direct op. De rest pak je morgen op of plan je in overleg met de Projectmanager in voor de komende periode, zodat je nu rustig kunt werken aan de afronding van het project.

Wat vragen we van jou

Als Functioneel Beheerder:

 • ben je een doorzetter die blijft zoeken naar een oplossing;
 • ga je verder dan de standaard oplossingen;
 • ben je goed in het stellen van prioriteiten;
 • ben je een teamspeler die ook van gezelligheid houdt;
 • ben je bekend met AFAS HRM & Payroll en heb je ervaring met projectmatig werken;
 • ben je bekend met Getconnectoren en Python/Excel;
 • ben je een goed in Excel en formules;
 • heb je minimaal een afgeronde HBO opleiding en feeling met techniek.

Wat bieden wij

Pon HR Services zorgt goed voor jou. Zo krijg je:

 • een salaris tussen de € 3.000,- en € 5.000,- bruto per maand afhankelijk van je ervaring;
 • optie op een vast contract;
 • een baan in een leuk en collegiaal team; 
 • 2 AFAS omgevingen, 50 werkgevers, 10 CAO’s, 1 HR Dashboard, 15 randapplicaties;
 • de mogelijkheid om (deels) thuis te werken;
 • 8% vakantiegeld, kerstbonus van minimaal 4% en maximaal 8%, 5 tot 8 bovenwettelijke verlofdagen, 6 adv-dagen en een eenmalige uitkering, welke allen naar eigen keuze kunnen worden ingezet via het ‘Individueel Keuze Budget’;
 • 20 wettelijke verlofdagen;
 • een goede pensioenregeling bij ons eigen pensioenfonds;
 • korting op producten en diensten van Pon, zoals auto’s van o.a. Audi, Volkswagen, Skoda en Seat, Private Lease, fietsmerken als Gazelle, Cervélo en Focus, fietsonderdelen van BBB en een lease fiets;
 • de mogelijkheid om op kantoor langs te gaan bij onze bedrijfsfysiotherapeut;
 • een collectieve zorgverzekering, met een werkgeversbijdrage;
 • volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via onze (Summer & Winter) Labs en het Pon Learning Platform;
 • Pon Vitality: programma’s en events, van medische check-ups tot bedrijfsfysiotherapie, van samen sporten tot gezonde leefstijl coach.

Over de organisatie

Pon is een van de grootste familiebedrijven in Nederland met een omzet van meer dan € 7,3 miljard en ruim 16.000 medewerkers wereldwijd, van wie 6.000 in Nederland. Pon werkt vanuit honderden locaties in 65 landen, staat midden in de maatschappij en speelt in op trends als verstedelijking, elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering. Ook ondersteunt Pon tal van maatschappelijke initiatieven en is zij actief op het gebied van maatschappelijke sponsoring.

Pon HR ServiceCenter is een apart bedrijf binnen Pon. Wij verzorgen de administratie op het gebied van HR voor ruim 50 verschillende Pon-bedrijven in Afas (het personeelsinformatiesysteem). Binnen Pon HR ServiceCenter werken 30 collega’s dagelijks in 3 verschillende teams aan de HR-administratie, salarisadministratie en het functioneel beheer van onze HR-systemen. Ons doel is om onze interne klanten zoveel mogelijk te ontzorgen en zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo leveren wij bijvoorbeeld personeelsinformatie aan medewerkers, HR adviseurs, leidinggevenden en directieleden van de Pon-bedrijven die klant bij ons zijn. Uiteraard zijn wij ook voortdurend bezig met het optimaliseren van onze dienstverlening.

Pon heeft een echte no-nonsense cultuur, oftewel: iedereen staat met beide benen op de grond. Onze mensen maken het verschil: zij werken met trots voor Pon en voor onze merken.

Overige informatie

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Nicole (Projectmanager HR ServiceCenter) via 06-29 03 31 97. Uiteraard kan je ook meteen solliciteren door op de button ‘Solliciteren’ te klikken!

Als we denken dat er een klik is, nodigen we je uit voor een kop koffie of thee om te kijken of de klik er wederzijds is. Daarna volgt een tweede gesprek. In deze gesprekken ontmoet je Marjan (Developer), Kevin (Developer), Nicole (Projectmanager) en Gwen (Director Pon HR ServiceCenter).

Ga naar de website van Pon

Andere vacatures

werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Security Analyst (Penetration Testing)

IT / ICT

Pon - Almere

As a Security Analyst you will be performing security penetration testing on applications and IT infrastructure. Apart from this, you will be working in the Security Operations Center handling complex security incidents and ensure that appropriate countermeasures are taken in a timely manner.

Roles and Responsibilities

 • Execute engagements in application security assessments, infrastructure security Penetration Testing, and Vulnerability Assessment on IT infrastructure.
 • Profile an application, identifying threats, and developing test cases to target identified threats.
 • Identify and exploit vulnerabilities in applications and infrastructure.
 • Prepare reports documenting identified issues based on guidelines and industry standards.
 • Interact with business in a collaborative consultative manner to deliver results, provide feedback and remediation recommendations on findings.
 • Act as a consultant/advisor in presenting risk and mitigation controls to the business based on the assessments (Identify potential vulnerabilities based on misconfiguration, policy, or design flaws on the organization's IT applications and infrastructure.)
 • Perform validation on Responsible Disclosures and provide remediation recommendations to business and development teams to mitigate vulnerabilities.
 • Apart from these responsibilities, the analyst will be working on various technologies in the Security Operations Center like Endpoint Detection and Response, SIEM solutions, threat intelligence etc.
Security Analyst (Penetration Testing)
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Cloud / Infrastructure Specialist - Pon IT

IT / ICT

Pon - Almere

Als Infrastructure Specialist ben je binnen het Infrastructure Solutions team verantwoordelijk voor de regievoering van het leveren van onze infrastructuur diensten. Jij zorgt ervoor dat de diensten aansluiten bij de verwachtingen van de klant en volgens afgesproken SLA’s geleverd worden door collega’s en onze outsourcing partners. Hierbij stuur je actief op het naleven van de binnen Pon geldende standaarden en processen. 

Je bent als Infrastructure Specialist verantwoordelijk voor het coördineren van o.a. ontwerpen, testen, integreren en implementeren van infrastructuur oplossingen. Hierbij maak je gebruik van je eigen expertise en anders weet je de juiste mensen aan tafel te krijgen om een volgende stap te maken. Je geeft klanten professioneel advies, passend bij hun behoeften en laat ze de voordelen van het werken met Infrastructure Solutions zien. 

Jij bent de schakel tussen de verschillende betrokken teams en partners en zoekt continu de samenwerking en verbinding op tussen deze verschillende betrokkenen. 

De rol is toegespitst op Cloud Solutions, maar vanuit je regierol acteer je binnen het gehele team van Infrastructure Solutions. 
 

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden

 • Het bewaken van en sturen op naleving van de geldende standaarden en processen binnen Pon (IT) 
 • Regie voeren op het leveren van onze diensten en erop toezien dat diensten worden geleverd volgens afgesproken SLA’s 
 • Actief bijdragen aan verbeteringen binnen het support proces en tevens bottlenecks identificeren en verbeteringen implementeren 
 • Bijdragen aan de teamverantwoordelijkheid voor capaciteits-, release- en financieel beheer van onze multi-cloud platforms
 • Nauwkeurig beheer van assets en verbruiksgegevens t.b.v. de facturering en rapportages
 • Onderhouden van het relatiebeheer met de leveranciers op technisch operationeel gebied in afstemming met de Service Manager en de afdeling Sourcing 
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan initiatieven voor het verbeteren van leveranciers services
Cloud / Infrastructure Specialist - Pon IT
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Data / Search Analist

Online Marketing, IT / ICT

Pon - Rotterdam

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een data / search analist. Je komt te werken bij de afdeling Marketing op onze vestiging in Rotterdam-Zuid. Deze afdeling bestaat momenteel uit een team van vier collega’s.

Data heeft voor jou geen geheimen! Momenteel staat onze data in verschillende systemen, maar hier ga jij verandering in brengen. Jij gaat onder andere aan de slag met het ontwikkelen van verschillende analysemodellen en maakt analyses van zaken zoals klantwaarde, lead kwalificatie en customer lifetime value. Hiermee zorg jij voor relevante inzichten uit de beschikbare data. Je legt verbanden, trekt conclusies, informeert én adviseert de organisatie.

Het betreft een zelfstandige functie binnen een team, waarbij jij de echte data specialist bent. Jij bent het aanspreekpunt voor je collega’s en neemt ze mee in jouw wereld. Het is daarbij natuurlijk belangrijk dat je dit leuk vindt om te doen, maar ook dat je communicatief vaardig genoeg bent om je collega’s uitleg te geven. 

 

Data / Search Analist