Overslaan en naar de inhoud gaan

Junior Accountmanager Marine

Bedrijf: Pon
Richting(en): Sales |
Niveau: HBO
Locatie: Papendrecht
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Wat ga je doen

Als junior Accountmanager word je door ervaren Accountmanagers opgeleid voor het verkopen van maritieme vermogens- en voortstuwing gerelateerde producten binnen de maritieme sector. Door mee te lopen met ervaren collega’s en product- en commerciële trainingen te volgen, zal je snel de maritieme markt in zijn vele facetten ontdekken en leer je zo onze klantgerichte organisatie kennen.

De eerste maanden zal je, ook om het gehele verkoopproces te leren kennen, ondersteuning aan je collega Accountmanagers verlenen. Denk daarbij aan het opstellen van offertes, maken van prijscalculaties, verwerken van rapportages t.b.v. de salesfunnel, etc. Je wordt betrokken bij het opstellen van verkoopplannen op basis van het strategisch verkoopplan. Kortom je wordt klaargestoomd om te groeien naar een succesvolle Accountmanager.

Jouw standplaats wordt Papendrecht, maar je zult daarnaast      ook veel tijd op locatie bij onze klanten spenderen. Tot slot betreft het een fulltime functie en je legt verantwoording af aan de Commercial Director.

Wat vragen we van jou

·       Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding technische afstudeerrichting, bijvoorbeeld WTB.

·       Je bent commercieel ingesteld.

·       Je hebt grote affiniteit met de maritieme wereld en specifiek met de aandrijftechniek (motoren, generatoren).

·       Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse en Engelse taal.

·       Je bent klantgericht, ondernemend, resultaatgericht, neemt initiatief, bent vasthoudend, weet problemen te analyseren en doet graag aan netwerken.

·       Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen Pon Power, de officiële Nederlandse importeur van Caterpillar motoren! Bij Pon Power B.V. zijn de verantwoordelijkheden diep in de organisatie gedelegeerd. Onze kernwaarden Passion to Perform, Trust to Act, Act responsibly en Make it Fun, bepalen onze identiteit en gelden als basis voor onze onderlinge samenwerking. Daarnaast bieden wij:

●               Een marktconform salaris.

●               Een leaseauto.

●               Een inspirerende fulltime functie van 40 uur per week.

●               40 verlofdagen bij een fulltime dienstverband (27 vakantiedagen en 13 atv-dagen).

●               Een jaarlijkse extra inkomensregeling (Prestatie Gerelateerd Inkomen).

●               De mogelijkheid je continu te blijven ontwikkelen via onder andere onze Winter- en Summerlabs, talentraining en ga zo maar door.

●               Een collectieve zorgverzekering bij ONVZ of Zilveren Kruis met een bijdrage van € 20,- bruto per maand van Pon Power.

●               Deelname aan onze pensioenregeling.

●               De mogelijkheid mee te doen met de Pon Fit activiteiten. Denk aan bootcamps, fiets- en wielertochten, hardloopevents, golfclinics, hockey en nog veel meer.

Over de organisatie

Pon Power B.V. is de importeur van Caterpillar motoren in Nederland. We zijn actief op het gebied van verkoop van en het verlenen van service aan CAT diesel- en gasmotoren, generatorsets en installaties voor warmtekrachtkoppelingen (WKK’s). We zijn een organisatie met circa 400 medewerkers en zijn gevestigd in Papendrecht en hebben daarnaast verschillende Service vestigingen verspreid door Nederland. Pon Power richt zich vooral op de Nederlandse markt zoals, scheepvaart, tuinbouw, transport en logistiek, aannemerij, energiebedrijven, datacenters en openbare instellingen. Daarnaast leveren we aan internationaal opererende ondernemingen, zoals scheepswerven, oliemaatschappijen en bouwers van baggermaterieel. Hiernaast maakt Pon Power deel uit van Pon, een internationale handels- en serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. Er werken meer dan 13.000 mensen verspreid over 250 vestigingen in 32 landen. Pon staat voor merken als Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, MAN, MAK, Gazelle, Focus, Cervelo, Cannondale, etc. Meer informatie is terug te vinden op onze website: http://www.pon-cat.com/nl/werken-bij-pon/werken-bij-power

Overige informatie

Voor vragen over de vacature of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rob de Dreu (sr HR Advisor) 06 53 65 42 57.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Andere vacatures

werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Aftersales-funnel Manager

Sales

Pon - Almere

Werk je graag met gepassioneerde collega's en vind je het leuk om commerciële initiatieven en kansen te verzilveren? Schakel je daarin graag met verschillende stakeholders en wil jij de kar trekken in sales funnel- & customer relationship management (SFM & CRM)?
Lees dan verder en kijk of je Aftersales-funnel Manager bij Pon Equipment kan worden.

Jouw taken op een rij:

 • Verantwoordelijk voor de aftermarket sales funnel
 • Caterpillar prime en parts & service lead management
 • Website leads voor machines & aftermarket
 • Aan de grondslag van de sales funnel ligt het actief beheren van de machine populatie (OLGA eigenaar). Caterpillar levert voor deze machines Prioritized Service Events (PSE leads)
 • Downloaden & verwerken van leads in diverse systemen (o.a. CRM)
 • Leadkwalificatie m.b.v. online marketeer en diverse tools
 • Samenwerking met sales force over status, opvolging, beoordeling
 • Rapporteren naar Pon Equipment en Caterpillar
 • Parallel aan de Caterpillar input, continu verbeteren van interne data kwaliteit

Je bent het aanspreekpunt en kennisbaken voor Lead generatie, SFM en CRM (zowel intern als naar Caterpillar) en je verzorgt en presenteert regelmatig rapportages over SFM KPI's

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaande?

Mooi, want dat zoeken we in onze nieuwe Aftersales-funnel Manager. Jij bent ervaren in het sturen op CRM gebruik en wil graag een data-gedreven organisatie helpen ontwikkelen. Je werkt samen met onze leveranvier in het vertalen van theoretische mogelijkheden naar praktische commerciële initiatieven. Intern koppel je bestaande systemen en bedrijfsprocessen en zo help je ons groeien naar een SFM gestuurde sales force. 

Aftersales-funnel Manager
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Verkoopadviseur Volkswagen

Sales

Pon - Eindhoven

Heb jij passie voor auto's en Volkswagen in het bijzonder? Ben jij een account manager die weet wat mobiliteit betekent voor zakelijke en particuliere klanten?


Functieomschrijving
Voor ons team in Eindhoven zijn wij op zoek naar een fulltime Verkoopadviseur Volkswagen.

Zomaar een werkdag bij Van den Udenhout
Na een producttraining via de importeur te hebben bijgewoond de vorige dag kom je op de vestiging binnen. Bij binnenkomst op kantoor herken je direct een klant die bij de werkplaatsreceptie staat. Je drinkt een kop koffie en werkt daarmee aan je relatie met de klant. Al lopend door de showroom herken je als geen ander de verkoopsignalen van klanten ongeacht hun verschijning. Bij gesprekken met klanten heb je je vooraf goed voorbereid, deze klanten ga je binnen halen. Tussen de afspraken door heb je een overleg met je leidinggevende Albert waarbij de aantallen en bruto marge inhoudelijk worden besproken, de sales targets zijn immers heilig. In de middag loop je naar de service adviseur om samen te kijken naar de klacht van een bestaande klant en bepaal je samen de richting om tot een oplossing te komen, rekening houdend met de benodigde klantentevredenheid (KTV). Je belt nog wat openstaande offertes na, en benadert in de showroom proactief diverse klanten waarvoor je de offerte sneller zal versturen dan zij van je verwachten, je beseft dat je onderscheidend moet werken ten opzichte van concullega dealers, je treedt op als adviseur. Aan het einde van de dag staat een aflevering gepland, je beseft dat dit een feestje is voor de klant en behandelt de klant als gasten. 


Kortom, een dag vol hectiek en dynamiek en waarbij je een wezenlijk onderdeel vormt van de bedrijfsvoering van een bourgondisch autobedrijf met in totaal ruim 500 medewerkers.

Verkoopadviseur Volkswagen
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Online Sales Adviseur

Sales

Pon - Rotterdam

Ter versterking van ons verkoopteam in Rotterdam Zuid zijn we op zoek naar een gedreven Online Sales Adviseur die het salesproces begrijpt en passie heeft voor auto’s. Via onze online kanalen komen heel veel klantvragen binnen, aan jou de taak om deze razendsnel op te pakken en om te zetten in leads!

De focus zal vooral liggen op het optimaliseren van het proces van leadopvolging en online sales. Daarnaast heb je dagelijks telefonisch contact met potentiële klanten en plan je afspraken in, om hen in de showroom te voorzien van het juiste advies bij de aanschaf van hun nieuwe auto.

Ook zorg je er samen met je collega’s voor dat onze digitale showroom er aantrekkelijk uit ziet en blijft zien én dat onze actievoorraad online up to date is en blijft.

We zijn enorm aan het groeien en omdat we de klant graag snel willen kunnen helpen in hun keuze, zoeken we ter uitbreiding van ons team een gedreven Online Sales Adviseur.

Jouw belangrijkste taken zullen zijn:

 • Actief telefonisch benaderen van potentiële klanten;
 • Het maken van showroomafspraken;
 • Het opstellen, versturen en opvolgen van offertes;
 • Omzetten van offertes naar orders;
 • Het afleveren van de door jou verkochte auto’s;
 • Het volgen en monitoren van de customer journey.
Online Sales Adviseur