Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerker Verkoop Administratie Pon Luxury Cars

Bedrijf: Pon
Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Leusden
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Pon

Wat ga je doen

Je hebt een belangrijke rol in een team van 10 mensen en bent samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor de Verkoop Administratie van onze vestigingen in Nederland en Duitsland.
De belangrijke taken in jouw functie zijn o.a.:

 • Het verwerken van verzoeken tot facturatie.
 • Het controleren van verkoopdossiers op juistheid en volledigheid
 • Het bewaken van betalingen op verkoopdossiers.
 • Het rapporten van marges aan het management
 • Het verrichten van taken voor de maandafsluiting.
 • Onderhouden van contacten met interne en externe klanten.

Wat vragen we van jou

Je hebt minimaal een afgeronde (financiële) opleiding op HBO niveau. Je spreekt naast Nederlands zowel Duits als Engels.

Je bent een positieve persoonlijkheid en je hebt reeds ervaring opgedaan binnen een automotive verkoop administratie bij voorkeur met het systeem Autoline. Je hebt een mentaliteit welke past bij onze merken en je streeft naar een maximaal resultaat. Je hebt inzicht in datgene wat er belangrijk is binnen de verkoopadministratie en je weet wanneer je moet handelen. Daarnaast heb je affiniteit met cijfers en ben je op de hoogte van het reilen en zeilen binnen een administratie.  

Je bent communicatief vaardig en draagt positief bij aan de samenwerking met de vestigingen, met als doel de tevredenheid van onze dealerbedrijven nog verder te laten stijgen.
We staan ten slotte voor excellente dienstverlening en uiterst tevreden klanten!

Je bent bereid zowel vanaf onze vestiging in Leusden als in Rotterdam te werken. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. 

Je rapporteert aan de Senior Teammanager Finance van Pon Luxury Cars.

Wat bieden wij

Wij bieden je een baan met veel ruimte voor eigen initiatief bij een informele, no nonsens en resultaatgerichte organisatie. Je krijgt een afwisselende en uitdagende baan in een hecht team.
We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het betreft een full time functie (40 uur per week). Daarnaast bieden wij:

 • Flexibele werktijden
 • Ergonomische thuiswerkplek & thuiswerkvergoeding
 • Smartphone & laptop
 • Individueel Keuze Budget: zo kun jij kiezen voor extra verlof of meer salaris
 • Kerstbonus + eenmalige uitkering
 • Collectieve zorgverzekering
 • Pensioen via ons Pon Pensioenfonds 
 • Een shuttel-pas en reiskostenvergoeding
 • Volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via onze labs en het Learning Platform 
 • Personeelskorting op diverse producten en diensten van Pon (fietsen etc.)
 • De mogelijkheid om mee te doen met de Pon Fit activiteiten zoals bootcamps, fiets- en wielertochten, hardloopevents, golfclinics, hockey en ga zo maar door.

Over de organisatie

Pon, één van Nederlands grootste familiebedrijven, is een internationale handels- en serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. Bij Pon werken bijna 13.000 medewerkers verspreid over 450 vestigingen in 32 landen.

Zo veel mogelijk waarde toevoegen in de relatie tussen klant en fabrikant staat bij Pon hoog in het vaandel. Aan de basis staan kwalitatief hoogwaardige producten van A-merk fabrikanten, waaronder Porsche, Volkswagen, Caterpillar, MAN en Continental.

Het merendeel van de activiteiten van Pon is gericht op de import, logistieke afhandeling, marketing, distributie, service en onderhoud van producten die wat betreft aard, kwaliteit en organisatie goed op elkaar aansluiten. Deze producten omvatten onder meer personenwagens, bedrijfswagens, vrachtwagens, bussen, banden, grondverzet- en wegenbouwmachines en producten voor de scheepvaart, off-shore, transport en logistiek.

Het zijn de mensen bij Pon die het verschil maken: Zij werken met veel trots voor de merken en voor Pon. Dit geldt zeker voor de luxe merken binnen Pon Luxury Cars B.V.

Pon Luxury Cars B.V. bestaat naast Bentley, Lamborghini en Bugatti dealers uit een aantal Porsche Dealerbedrijven. De (verkoop-)administratie voor deze vestigingen wordt centraal verzorgd vanuit Leusden en in de toekomst ook deels vanuit Rotterdam. Daarnaast worden werkzaamheden verricht voor minderheidsdeelnemingen van Pon Luxury Cars. Binnen een gemotiveerd en enthousiast team zijn wij op zoek naar een

Overige informatie

Ben jij onze nieuwe collega, Medewerker verkoop administratie en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan nu via "solliciteren" en upload je CV en motivatiebrief. 

We zien je reactie graag tegemoet! 

Ben jij geïnteresseerd maar heb je toch een aantal vragen? meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jelte de Grood, Senior Teammanager Finance op telefoonnummer: +31 (0)33 4949560. Voor informatie over deze procedure mag je contact opnemen met Ayse Arik, HR adviseur via ayse.arik@pon.com.

Ga naar de website van Pon

Andere vacatures

werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Finance Pon Luxury Cars

Accounting, Banking / Finance

Pon - Amsterdam

Startdatum: 01 september 2022

serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. Pon Luxury Cars vertegenwoordigt onze premium merken, zoals Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini.Wil jij finance ervaring opdoen? En werken met de mooiste (auto)merken? 
Voor aankomende stageperiode zoeken wij een enthousiaste & energieke:

Stagiair(e) Finance 

Je werkt actief mee binnen de financiële administratie. Jouw taken bestaan onder andere uit het digitaal verwerken van inkomende facturen, het verwerken van bankmutaties en het betaalbaar stellen van facturen.
Je leert omgaan met diverse financiële systemen en de samenhang hiertussen. Daarnaast maak je kennis met het debiteurenbeheer en diverse rapportages. Je hebt contact met onze collega's, leveranciers en klanten.

Stagiair(e) Finance Pon Luxury Cars
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Pon Used Cars

Management

Pon - Leusden

Ben jij op zoek naar een uitdagende (meewerk)stage op het gebied van automotive en ben je leergierig van aard? Dan zijn wij op zoek naar jou! De business unit Audi biedt een leuke en leerzame stage binnen Pon’s Automobielhandel B.V., de grootste auto-importeur van Nederland!
Je gaat meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden, zoals het aanbieden van voertuigen aan de Nederlandse dealers, helpen tijdens het keuren van voertuigen door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, het uitvoeren van (exclusieve) voertuig-zoekopdrachten en het verwerken van de voertuigstroom.
Daarnaast ben je volwaardig lid van het Pon Used Cars team. Je helpt o.a. mee met de dagelijkse ondersteuning van de Accountmanagers Used Cars. Met deze werkzaamheden draag je bij aan de realisatie van de gestelde targets en draag je bij aan de dealertevredenheid.

Stagiair(e) Pon Used Cars
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Functioneel Beheerder Afas

IT / ICT, HRM / Recruitment

Pon - Leusden

Heb jij feeling met IT en automatisering? En is jouw dag gelukt als je de wensen van onze klanten weet door te vertalen naar AFAS HRM & Payroll, get- en updateconnectoren en het HR Dashboard? 

Dan maken we graag kennis met jou! Wij hebben een vacature voor een Functioneel Beheerder bij het Pon HR ServiceCenter voor 32 tot 40 uur per week in Leusden.

Als Functioneel Beheerder werk je iedere dag met AFAS HRM & Payroll en U-Turn (tooling t.b.v. formules middels Python / Excel). Je houdt je bezig met het beheer van koppelingen naar externe pakketten, U-Turn en wijzigingen van functionaliteiten in de software van AFAS. Hiervoor ben je een spin in het web en schakel je met veel verschillende partijen: onze klanten, je directe collega’s en de collega’s van Pon IT.  Om de informatiestromen in AFAS goed door te kunnen ontwikkelen, duik jij in de behoeftes van onze klanten zodat je goed kunt inschatten wat er voor hen nodig is om meer uit het systeem te halen.

Zomaar een werkdag van jou:
‘s Morgens start je rustig op onder het genot van een kop koffie of thee. Je kijkt in ServiceNow, ons Service Management Systeem, om te kijken of er nieuwe meldingen zijn. Je ziet er iets niet goed gaat in een workflow. Je bekijkt de workflow en ziet wat er moet gebeuren. Je toetst bij je collega’s of de aanpassing juist is en na 4-ogen controle door een andere functioneel beheerder zet je de aanpassing live.

Dan is het alweer tijd voor het wekelijks Development teamoverleg met je 3 collega-Developers. Samen brainstormen jullie over hoe jullie de wens van verschillende klanten kunnen realiseren. De conclusie is dat het eerste idee niet haalbaar is, maar je hebt met het team gelukkig een alternatieve oplossing gevonden. 

Na de lunch is het tijd om het project ‘Ouderverlof’ weer op te pakken. Voor de oplevering van volgende week moeten nog de laatste puntjes op de i worden gezet. Hiervoor moet je een stap in de workflow toevoegen die impact heeft op alle HR Adviseurs. Je stemt met Kirsten, onze HR Proces Specialist, af over de communicatie en toelichtingen richting de Pon-collega’s. Tussendoor heb je diverse vragen van collega’s en klanten ontvangen. De issues die spoed hebben, los je direct op. De rest pak je morgen op of plan je in overleg met de Projectmanager in voor de komende periode, zodat je nu rustig kunt werken aan de afronding van het project.

Functioneel Beheerder Afas