Overslaan en naar de inhoud gaan

Software Engineer C++ - RH Marine

Bedrijf: Pon
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: HBO
Locatie: Alphen a/d Rijn
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Wat ga je doen

Op onze R&D-afdeling Product Portfolio Management (PPM) bedenken en ontwikkelen wij de producten die door de projecten aan boord gebruikt worden. Voor deze afdeling zoeken wij een ervaren Software Engineer, voor wie C++ geen geheimen meer kent. Het betreft een functie voor 32-40 uur met als standplaats Alphen aan den Rijn.

Je wordt eerst ingewerkt in het uitgebreide product portfolio van RH Marine. Wij hebben een eigen in-house ontwikkeld Integrated Platform Management Systeem (IPMS) waarop diverse systemen draaien zoals Alarm Monitoring & Control, Propulsion, Power Management, Automated Decision Support, Dynamic Positioning, etc. Je gaat samen met je 12 teamleden (9 developers, 2 testers) specifieke features ontwikkelen voor het product Rhodium Automation, wat wordt ingezet in grote scheepsbouw- en industrie-projecten. Daarnaast werk je mee aan het uitbreiden en updaten van onze Rhodium producten, die constant aangepast worden naar aanleiding van onze ervaringen in de projecten. Er wordt agile gewerkt en diverse testen worden geautomatiseerd uitgevoerd. Kortom, je gaat aan de slag in een professionele, innovatieve omgeving met mooie projecten.

Wat vragen we van jou

Jij bent een software specialist voor wie kwaliteit afleveren vanzelfsprekend is. Je ziet verbeteringen waar mogelijk en bent in staat deze concreet vorm te geven. Je houdt ervan je tanden te zetten in complexe projecten en deelt graag je kennis met je teamleden. Je werkt gestructureerd en onderkent het belang van goede documentatie. Verder vragen wij:

 • Je bent een teamspeler, communicatief vaardig en in staat om anderen te begeleiden;
 • Een afgeronde HBO opleiding in een technische richting;
 • Werkervaring in bedrijfskritische software systemen is een pre;
 • Ervaring met versiebeheer, bij voorkeur Git en Azure DevOps;
 • Ervaring met build automation tools, zoals CMake;
 • Ervaring met C# en/of JavaScript is een pre;
 • Kennis van hardware componenten en goed inzicht in industriële communicatieprotocollen en netwerkarchitecturen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij

Een geweldig bedrijf om voor te werken met een rijke historie en een mooie toekomst, met veel aandacht voor innovatie. Je sluit aan bij een gevarieerd team bestaande uit technisch uitvoerende- en engineering collega’s. De collegialiteit is groot; een goede sfeer en samenwerking is onmisbaar om ons complexe werk succesvol uit te voeren. Geen project is hetzelfde en ieder project is bijzonder. Het eindresultaat is altijd een prachtig varend schip waarop alles werkt. Werk waar je trots op kunt zijn! De arbeidsvoorwaarden zijn als volgt:

 • Een salaris tussen de € 3.800,- en € 5.400,- bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 8% vakantiegeld;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • Een laptop en smartphone van de zaak;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken (ook na corona);
 • Een vaste jaarlijkse gratificatie;
 • Een variabele winstdeling;
 • Een goede pensioenregeling via PMT;
 • De mogelijkheid tot collectieve zorgverzekering bij ONVZ en Zilveren Kruis.

Over de organisatie

Bij RH Marine realiseren wij de systeem integratie van elektrische- en automatiseringssystemen aan boord van marineschepen, onderzeeboten en luxe superjachten. Een complex, maar fascinerend werkgebied vol innovaties. Ieder schip is maatwerk voor de klant en na de doop blijven wij verantwoordelijk voor het onderhoud en upgrades. Het blijft dus de hele life cycle ‘ons kindje’.

Andere vacatures

werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Security Analyst (Penetration Testing)

IT / ICT

Pon - Almere

As a Security Analyst you will be performing security penetration testing on applications and IT infrastructure. Apart from this, you will be working in the Security Operations Center handling complex security incidents and ensure that appropriate countermeasures are taken in a timely manner.

Roles and Responsibilities

 • Execute engagements in application security assessments, infrastructure security Penetration Testing, and Vulnerability Assessment on IT infrastructure.
 • Profile an application, identifying threats, and developing test cases to target identified threats.
 • Identify and exploit vulnerabilities in applications and infrastructure.
 • Prepare reports documenting identified issues based on guidelines and industry standards.
 • Interact with business in a collaborative consultative manner to deliver results, provide feedback and remediation recommendations on findings.
 • Act as a consultant/advisor in presenting risk and mitigation controls to the business based on the assessments (Identify potential vulnerabilities based on misconfiguration, policy, or design flaws on the organization's IT applications and infrastructure.)
 • Perform validation on Responsible Disclosures and provide remediation recommendations to business and development teams to mitigate vulnerabilities.
 • Apart from these responsibilities, the analyst will be working on various technologies in the Security Operations Center like Endpoint Detection and Response, SIEM solutions, threat intelligence etc.
Security Analyst (Penetration Testing)
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Functioneel Beheerder Afas

IT / ICT, HRM / Recruitment

Pon - Leusden

Heb jij feeling met IT en automatisering? En is jouw dag gelukt als je de wensen van onze klanten weet door te vertalen naar AFAS HRM & Payroll, get- en updateconnectoren en het HR Dashboard? 

Dan maken we graag kennis met jou! Wij hebben een vacature voor een Functioneel Beheerder bij het Pon HR ServiceCenter voor 32 tot 40 uur per week in Leusden.

Als Functioneel Beheerder werk je iedere dag met AFAS HRM & Payroll en U-Turn (tooling t.b.v. formules middels Python / Excel). Je houdt je bezig met het beheer van koppelingen naar externe pakketten, U-Turn en wijzigingen van functionaliteiten in de software van AFAS. Hiervoor ben je een spin in het web en schakel je met veel verschillende partijen: onze klanten, je directe collega’s en de collega’s van Pon IT.  Om de informatiestromen in AFAS goed door te kunnen ontwikkelen, duik jij in de behoeftes van onze klanten zodat je goed kunt inschatten wat er voor hen nodig is om meer uit het systeem te halen.

Zomaar een werkdag van jou:
‘s Morgens start je rustig op onder het genot van een kop koffie of thee. Je kijkt in ServiceNow, ons Service Management Systeem, om te kijken of er nieuwe meldingen zijn. Je ziet er iets niet goed gaat in een workflow. Je bekijkt de workflow en ziet wat er moet gebeuren. Je toetst bij je collega’s of de aanpassing juist is en na 4-ogen controle door een andere functioneel beheerder zet je de aanpassing live.

Dan is het alweer tijd voor het wekelijks Development teamoverleg met je 3 collega-Developers. Samen brainstormen jullie over hoe jullie de wens van verschillende klanten kunnen realiseren. De conclusie is dat het eerste idee niet haalbaar is, maar je hebt met het team gelukkig een alternatieve oplossing gevonden. 

Na de lunch is het tijd om het project ‘Ouderverlof’ weer op te pakken. Voor de oplevering van volgende week moeten nog de laatste puntjes op de i worden gezet. Hiervoor moet je een stap in de workflow toevoegen die impact heeft op alle HR Adviseurs. Je stemt met Kirsten, onze HR Proces Specialist, af over de communicatie en toelichtingen richting de Pon-collega’s. Tussendoor heb je diverse vragen van collega’s en klanten ontvangen. De issues die spoed hebben, los je direct op. De rest pak je morgen op of plan je in overleg met de Projectmanager in voor de komende periode, zodat je nu rustig kunt werken aan de afronding van het project.

Functioneel Beheerder Afas
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Cloud / Infrastructure Specialist - Pon IT

IT / ICT

Pon - Almere

Als Infrastructure Specialist ben je binnen het Infrastructure Solutions team verantwoordelijk voor de regievoering van het leveren van onze infrastructuur diensten. Jij zorgt ervoor dat de diensten aansluiten bij de verwachtingen van de klant en volgens afgesproken SLA’s geleverd worden door collega’s en onze outsourcing partners. Hierbij stuur je actief op het naleven van de binnen Pon geldende standaarden en processen. 

Je bent als Infrastructure Specialist verantwoordelijk voor het coördineren van o.a. ontwerpen, testen, integreren en implementeren van infrastructuur oplossingen. Hierbij maak je gebruik van je eigen expertise en anders weet je de juiste mensen aan tafel te krijgen om een volgende stap te maken. Je geeft klanten professioneel advies, passend bij hun behoeften en laat ze de voordelen van het werken met Infrastructure Solutions zien. 

Jij bent de schakel tussen de verschillende betrokken teams en partners en zoekt continu de samenwerking en verbinding op tussen deze verschillende betrokkenen. 

De rol is toegespitst op Cloud Solutions, maar vanuit je regierol acteer je binnen het gehele team van Infrastructure Solutions. 
 

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden

 • Het bewaken van en sturen op naleving van de geldende standaarden en processen binnen Pon (IT) 
 • Regie voeren op het leveren van onze diensten en erop toezien dat diensten worden geleverd volgens afgesproken SLA’s 
 • Actief bijdragen aan verbeteringen binnen het support proces en tevens bottlenecks identificeren en verbeteringen implementeren 
 • Bijdragen aan de teamverantwoordelijkheid voor capaciteits-, release- en financieel beheer van onze multi-cloud platforms
 • Nauwkeurig beheer van assets en verbruiksgegevens t.b.v. de facturering en rapportages
 • Onderhouden van het relatiebeheer met de leveranciers op technisch operationeel gebied in afstemming met de Service Manager en de afdeling Sourcing 
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan initiatieven voor het verbeteren van leveranciers services
Cloud / Infrastructure Specialist - Pon IT