Overslaan en naar de inhoud gaan

Customs Manager

Bedrijf: PostNL
Richting(en): Management |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Den Haag
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van PostNL

Zorgen dat ons douane beleid zowel nationaal als internationaal in overeenstemming met wet- en regelgeving is en het tegelijkertijd mogelijk maken dat commerciële kansen binnen PostNL optimaal benut kunnen worden. Dit vraagt om een specialist in indirecte belastingen die collega's kan enthousiasmeren en overtuigen en die kan schakelen op diverse niveaus binnen de organisatie.

Wat ga je doen?

Op het gebied van Douane behoort het innoveren, onderhouden en monitoren van het douanebeleid binnen PostNL tot je takenpakket. De samenwerking met de business is hierbij onontbeerlijk en jezelf positioneren als de expert/go-to partner is van cruciaal belang. Je bepaalt mede het beleid, zet de kaders uit en adviseert de business. De uitdaging is het beleid zowel nationaal als internationaal in overeenstemming met wet- en regelgeving te houden, en het tegelijkertijd mogelijk maken dat commerciële kansen optimaal benut kunnen worden.

 

Het takenpakket van de Manager Customs specialist kan als volgt worden samengevat:

 • Adviseren van management, de business en andere stakeholders met betrekking tot alle Douane-gerelateerde zaken (als ook daarmee verband houdende BTW-zaken).
 • Uitvoeren van werkzaamheden betrekking hebbend op het control framework.
 • Het innoveren, coördineren, beheren en controleren van het douanebeleid en de daarbij horende processen, procedures en producten in gezamenlijkheid met de business ontwikkelen.
 • Het compliant houden van het douanebeleid van PostNL. Je stelt het efficiënt samen en beheert het beleid, rekening houdend met de groeiambities van PostNL en met ontwikkelingen in douane wet- en regelgeving.
 • Bijdragen aan tax awareness door middel van interne communicatie met de verschillende stakeholders (o.a. logistiek), voorlichting en waar nodig trainingen op het gebied van Douane.
 • Monitoren en managen van Douane audits.
 • Het onderhouden en van de relatie met de Douane (AEO / horizontaal toezicht).

Onze ambitie


We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Jij zorgt ervoor dat commerciële kansen benut worden en dat we voldoen aan de wet- en regelgeving.

Wat breng jij mee?

 • De ideale kandidaat heeft 5 tot 7 jaar relevante werkervaring als Douane specialist bij een advieskantoor en/of in-house.
 • Je hebt een afgeronde opleiding fiscaal recht/fiscale economie, bij voorkeur met specialisatie indirecte belastingen. Je hebt goede technische vaardigheden op gebied van Douane.
 • Je bent proactief en weet met jouw kennis collega’s te enthousiasmeren en overtuigen. Je hebt goede contactuele vaardigheden en kan schakelen op verschillende niveaus binnen de organisatie. Je bent een standvastige teamspeler die graag de leiding neemt in projecten.
 • Je beheerst Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris van minimaal € 4460 en maximaal € 6485 (schaal 12) per maand bij 37 uur;
 • 8% vakantiegeld en 25 vrije dagen als je fulltime werkt;
 • Collectieve zorgverzekering en goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Je maakt deel uit van de afdeling Group Tax, bestaande uit 10 personen in totaal en je rapporteert aan de directeur van de afdeling.

 

Solliciteren?

We ontvangen je sollicitatie graag via de sollicitatiebutton op onze website. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Erwin Verweij, Directeur Tax, via telefoonnummer 06-22935237. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Laurine Moelijker, Corporate Recruiter, via telefoonnummer 06-82518681.

 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

 

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties checken en mogelijk een maatwerkonderzoek doen. Ook verwachten we dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.

 • Afbeelding verwijderd.

  2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.

 • Afbeelding verwijderd.

  3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.

 • Afbeelding verwijderd.

  4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.

 • Afbeelding verwijderd.

  5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!

Ga naar de website van PostNL

Other possibilities

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Meewerk-Afstudeerstagiair Market Insights Home & Garden

Management

PostNL - Den Haag, Zuid-Holland, Nederland

Kun jij de behoefte van onze consument in kaart brengen? Verdiep je je graag in verschillende markten in de e-commerce wereld Kom dan stage lopen bij de favoriete bezorger van Nederland!

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Management Traineeship Finance

Banking / Finance, Management

PostNL - Den Haag

Startdatum: 01 maart 2022

Zorgen dat PostNL financieel zo gezond mogelijk is, elk project is een financieel succes. Dat vraagt om een heldere visie, vernieuwende blik en gedrevenheid. Solliciteren kan tot 1 november, je start dan in maart 2022.

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Management Traineeship Logistics

Supply Chain, Management

PostNL - Den Haag

Zorgen dat we de bezorging van onze miljarden brieven en miljoenen pakketten nóg beter, sneller en kostenefficiënter organiseren. Dat vraagt om een heldere visie, gedrevenheid en een vernieuwende blik.