Overslaan en naar de inhoud gaan

Manager Data & Analytics

Bedrijf: PostNL
Richting(en): IT / ICT, HRM / Recruitment |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Den Haag
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van PostNL

Als Manager HR Data & Analytics ben je een people manager die gedreven is om met data oplossingen en analytische vraagstukken aan de slag te gaan. Jij staat voor fact based besluitvorming en hebt affiniteit met de wereld van HR Analytics.

Wat ga je doen?

Jij bent als Manager HR Data & Analytics verantwoordelijk voor de kwaliteit en het gebruik van data in besluitvorming en dagdagelijkse processen binnen HR. De Manager HR Data & Analytics weet wat er speelt binnen HR en zorgt dat de analyses die de afdeling maakt hierop aansluiten. Tevens ben je verantwoordelijk voor goede self-service BI oplossingen voor de diverse klanten. Je zorgt dat de data management activiteiten goed worden uitgevoerd waarmee je een hoge datakwaliteit borgt. Met een team van 13 collega’s zorg jij als Manager HR Data & Analytics dat je deze doelstellingen haalt. 

 

 • Jij bent als Manager HR Data & Analytics de expert binnen PostNL op het gebied van HR data. Je weet welke data beschikbaar is, zorgt dat deze van goede kwaliteit is en weet hoe je de data in kunt zetten voor relevante BI oplossingen en analyses/analytics;
 • Jij bent degene die beleid ontwikkelt en uitdraagt op het gebied van HR data, BI&A oplossingen en data management;
 • Je zorgt voor relevante data oplossingen die de business ondersteunen. Dit doe je op de relevante (strategische) thema’s binnen HR;
 • Je zorgt voor een data driven mindset binnen HR en stimuleert het gebruik van data;
 • Je stuurt het team D&A bestaande uit circa 13 fte aan. Als Manager HR Data & Analytics ondersteun je de medewerkers bij het realiseren van de doelstellingen.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig.

Wat breng jij mee?

 • Zeer sterk analytisch en conceptueel vermogen;
 • Sociale vaardigheid en uitdrukkingsvaardigheid zijn sterk ontwikkelend;
 • Management- en netwerkvaardigheden;
 • Kennis van (Human Resource) Management en/of bedrijfskunde op WO niveau;
 • Kennis van BI & Analytics oplossingen.

 • Een salaris van minimaal € 4.504 tot maximaal € 6.549 bruto per maand (schaal 12) bij 37 uur; 
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt; 
 • Collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • Ruimte om veel te leren en stimulering van persoonlijke ontwikkeling.
 • Een baan op het hoofdkantoor, dat nu in Den Haag gevestigd is. Je werkt ook regelmatig op andere locaties.

Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Een omgeving die graag duidelijk wil zijn over wat er van je verwacht wordt, zowel qua verantwoordelijkheden als gedrag en waar we je juist de ruimte willen geven op de manier waarop je dat doet (het ‘hoe’) zodat je het beste uit jezelf kan halen.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Ga naar de website van PostNL

Andere vacatures

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Integratie Engineer

IT / ICT

PostNL - Den Haag

Zorgen dat het complexe applicatie en IT landschap van PostNL keten breed op elkaar aansluit. Daarvoor zet je jouw analytisch skills en helicopterview in.

Integratie Engineer
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Junior IT Consultant IAM

IT / ICT

PostNL - Den Haag

Zorgen voor de integratie van het securitybeleid en werken in een dynamisch omgeving waar je door de business én IT van PostNL wordt uitgedaagd om complexe vraagstukken over Identity and access beveiliging vraagstukken aan te pakken en op te lossen. Dat vraagt expertise op het gebied van IAM, SSO en MFA oplossingen alsmede planning & daadkracht bij implementaties.

Junior IT Consultant IAM
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Manager CX Data en Onderzoek

IT / ICT

PostNL - Den Haag

Zorgen voor klantgericht denken, zowel binnen de organisatie als naar buiten toe, leiding geven aan een zelfsturend en inhoudelijk sterk team van Data Analisten en Onderzoekers. En de verbindende factor zijn tussen de klantdata die door het team wordt onderzocht en gemeten en de rest van de organisatie als het gaat om delen, analyseren en interpreteren van Klant Data & onderzoek. Kortom: je bent de ambassadeur voor klantgericht denken. Dat vraagt om een data-jager met gevoel voor commercie en stakeholdermanagement en leiderschap.

Manager CX Data en Onderzoek