Overslaan en naar de inhoud gaan

Order2Cash medewerker

Bedrijf: PostNL
Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Den Haag
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Zorgen voor een optimale inrichting van het Order2Cash proces als uitvoerend specialist van het proces, facturatiesystemen en -tools. Dat vraagt om realisatiekracht, verbindend vermogen en een pro-actieve, hands-on mentaliteit

Wat ga je doen?

Als Medewerker O2C zorg je er voor dat de financiële processen en systemen naadloos aansluiten op de aanleverende productiesystemen en je fungeert hierbij als vraagbaak voor de organisatie. Er wordt zowel met interne klanten als met externe klanten en leveranciers geschakeld, waarbij jij adviseert hoe het O2C proces ingericht moet worden. Je ondersteunt in het ontwerpen en beschrijven van processen. Dit doe je op basis van kennis van de processen en systemen. Het doel is om de wensen vanuit de externe organisatie te stroomlijnen met de wensen van de interne organisatie, zodat er een optimaal proces ontstaat. Je werkt nauw samen met de Business Consultants O2C.

Je managed en bewaakt de dagelijkse verwerking van de facturatiestromen, verricht verschillende werkzaamheden tbv het Risk Management Internal Control framework en bewaakt een tijdige, volledige en juiste inning van klantenvorderingen.

Je initieert daarnaast procesverbeteringen met als doel een verhoogde kwaliteit en efficiency. Je bent hierin (deel) projectleider van kleinere O2C projecten en houdt je bezig met nauwgezet testen en accepteren van changes en releases. 

Order to Cash Logistiek is een Financiële stafafdeling voor Logistic Solutions binnen PostNL Pakketten & Logistiek. De afdeling is  verantwoordelijk voor een sluitende Order to Cash keten (O2C:  facturatie, vervoerdersafrekening en rembours), draagt zorg voor een juiste, tijdige en volledig uitvoering van het proces en adviseert en ondersteunt op dit gebied het management. O2C is verantwoordelijk voor de Administratieve Organisatie / Interne Controle (AO/IC).

Onze ambitie


We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig.  Dankzij jou voldoet de Order2Cash keten van PostNL Logistic Solutions aan interne controles van een kwalitatief hoogstaand niveau en worden al onze huidige en nieuwe klanten tijdig en volledig gefactureerd.

Wat breng jij mee?

•    HBO diploma (bedrijfseconomie, business IT of vergelijkbaar); 
•    Ervaring in een vergelijkbare functie op het snijvlak van finance, business en IT;
•    Kennis van of affiniteit met processen in de order-to-cash keten;
•    Kennis van of affiniteit met logistieke- en administratieve processen;
•    Kennis en ervaring met Agile werken is een pre. 

Je bent pro-actief, hands-on en in staat om in hectische omstandigheden het hoofd koel te houden. Je herkent jezelf in de volgende competenties: resultaatgericht, flexibel, communicatief, verbindend, teamplayer en zelfstandig en bent bovenal leergierig. Je bent gedreven en grijpt met beide handen kansen aan om verbetering aan te brengen in processen.

Wat bezorgen we jou?

 een salaris tussen € 2.605 en € 3.793 (schaal 8) bruto per maand op basis van een fulltime contract van 37 uur, afhankelijk van ervaring;
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
•    collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
•    goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 
•    tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone;
•    een nieuw gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor;
•    uitstekende faciliteiten om je werkzaamheden ook deels vanuit huis te doen.
•    korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
•    een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Je bent onderdeel van een divers en gedreven Order2Cash team van 13 professionals binnen de groeiende tak van Logistic Solutions van PostNL Pakketten. Als onderdeel van de IT Roadmap introduceren we een technologisch vernieuwd facturatiesysteem, Pricing Engine Logistiek, waarmee we uniformer gaan werken binnen de ketens. De livegang hiervan in 2021 biedt jou een uitdagende kans om van dichtbij de digitale ontwikkelingen binnen ons bedrijf mee te maken.

Interesse?
We ontvangen je CV en motivatie graag voor 15 november. Voor vragen kan je contact opnemen met Dimitri Engel, Manager Order2Cash via 06-30137704 of dimitri.engel@postnl.nl of met Asmara Vissers, Corporate Recruiter via 06-5708 5550 of asmara.vissers@postnl.nl

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.

 • Afbeelding verwijderd.

  2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.

 • Afbeelding verwijderd.

  3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.

 • Afbeelding verwijderd.

  4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.

 • Afbeelding verwijderd.

  5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!

Andere vacatures

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Auditor

Banking / Finance

PostNL - Amsterdam

Zorgen voor de uitvoering van IT, Operational en Financial audits op complexe processen, producten of organisatieonderdelen van PostNL breed. Daar is gedegen projectmanagement, sterk probleem analyserend en oplossend vermogen én creativiteit voor nodig.

Auditor
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Management Traineeship Logistics

Supply Chain, Management

PostNL - Den Haag

Zorgen dat we de bezorging van onze miljarden brieven en miljoenen pakketten nóg beter, sneller en kostenefficiënter organiseren. Dat vraagt om een heldere visie, gedrevenheid en een vernieuwende blik.

Management Traineeship Logistics
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Junior Strategic/Key Accountmanager

Accounting

PostNL - Den Haag

Zorgen dat klanten worden voorzien van advies en passende oplossingen worden geboden. Dat vraagt om een resultaat- en klantgerichte Junior Key Accountmanager.

Junior Strategic/Key Accountmanager