Overslaan en naar de inhoud gaan

Order2Cash medewerker

Bedrijf: PostNL
Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Den Haag
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Zorgen voor een optimale inrichting van het Order2Cash proces als uitvoerend specialist van het proces, facturatiesystemen en -tools. Dat vraagt om realisatiekracht, verbindend vermogen en een pro-actieve, hands-on mentaliteit

Wat ga je doen?

Als Medewerker O2C zorg je er voor dat de financiële processen en systemen naadloos aansluiten op de aanleverende productiesystemen en je fungeert hierbij als vraagbaak voor de organisatie. Er wordt zowel met interne klanten als met externe klanten en leveranciers geschakeld, waarbij jij adviseert hoe het O2C proces ingericht moet worden. Je ondersteunt in het ontwerpen en beschrijven van processen. Dit doe je op basis van kennis van de processen en systemen. Het doel is om de wensen vanuit de externe organisatie te stroomlijnen met de wensen van de interne organisatie, zodat er een optimaal proces ontstaat. Je werkt nauw samen met de Business Consultants O2C.

Je managed en bewaakt de dagelijkse verwerking van de facturatiestromen, verricht verschillende werkzaamheden tbv het Risk Management Internal Control framework en bewaakt een tijdige, volledige en juiste inning van klantenvorderingen.

Je initieert daarnaast procesverbeteringen met als doel een verhoogde kwaliteit en efficiency. Je bent hierin (deel) projectleider van kleinere O2C projecten en houdt je bezig met nauwgezet testen en accepteren van changes en releases. 

Order to Cash Logistiek is een Financiële stafafdeling voor Logistic Solutions binnen PostNL Pakketten & Logistiek. De afdeling is  verantwoordelijk voor een sluitende Order to Cash keten (O2C:  facturatie, vervoerdersafrekening en rembours), draagt zorg voor een juiste, tijdige en volledig uitvoering van het proces en adviseert en ondersteunt op dit gebied het management. O2C is verantwoordelijk voor de Administratieve Organisatie / Interne Controle (AO/IC).

Onze ambitie


We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig.  Dankzij jou voldoet de Order2Cash keten van PostNL Logistic Solutions aan interne controles van een kwalitatief hoogstaand niveau en worden al onze huidige en nieuwe klanten tijdig en volledig gefactureerd.

Wat breng jij mee?

•    HBO diploma (bedrijfseconomie, business IT of vergelijkbaar); 
•    Ervaring in een vergelijkbare functie op het snijvlak van finance, business en IT;
•    Kennis van of affiniteit met processen in de order-to-cash keten;
•    Kennis van of affiniteit met logistieke- en administratieve processen;
•    Kennis en ervaring met Agile werken is een pre. 

Je bent pro-actief, hands-on en in staat om in hectische omstandigheden het hoofd koel te houden. Je herkent jezelf in de volgende competenties: resultaatgericht, flexibel, communicatief, verbindend, teamplayer en zelfstandig en bent bovenal leergierig. Je bent gedreven en grijpt met beide handen kansen aan om verbetering aan te brengen in processen.

Wat bezorgen we jou?

 een salaris tussen € 2.605 en € 3.793 (schaal 8) bruto per maand op basis van een fulltime contract van 37 uur, afhankelijk van ervaring;
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
•    collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
•    goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 
•    tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone;
•    een nieuw gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor;
•    uitstekende faciliteiten om je werkzaamheden ook deels vanuit huis te doen.
•    korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
•    een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Je bent onderdeel van een divers en gedreven Order2Cash team van 13 professionals binnen de groeiende tak van Logistic Solutions van PostNL Pakketten. Als onderdeel van de IT Roadmap introduceren we een technologisch vernieuwd facturatiesysteem, Pricing Engine Logistiek, waarmee we uniformer gaan werken binnen de ketens. De livegang hiervan in 2021 biedt jou een uitdagende kans om van dichtbij de digitale ontwikkelingen binnen ons bedrijf mee te maken.

Interesse?
We ontvangen je CV en motivatie graag voor 15 november. Voor vragen kan je contact opnemen met Dimitri Engel, Manager Order2Cash via 06-30137704 of dimitri.engel@postnl.nl of met Asmara Vissers, Corporate Recruiter via 06-5708 5550 of asmara.vissers@postnl.nl

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.

 • Afbeelding verwijderd.

  2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.

 • Afbeelding verwijderd.

  3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.

 • Afbeelding verwijderd.

  4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.

 • Afbeelding verwijderd.

  5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!

Andere vacatures

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Agile Coach

Consulting

PostNL - Den Haag

Zorgen voor het trainen en coachen van mensen en teams en nieuwe inzichten om samen het Lean & Agile programma beter te maken. Dat vraagt om sterk analytisch vermogen, bedrijfskundig inzicht en sterk in stakeholdermanagement.

Agile Coach
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Medior Data Analist

IT / ICT, Marketing / Product Management

PostNL - Den Haag

Als Data Analist ben je verantwoordelijk voor het oppakken van data-analyse vraagstukken die vooral spelen in het commerciële domein bij de business unit MailNL. Je speurt naar informatie uit verschillende bronnen en vertaalt deze naar concrete inzichten en adviezen over hoe we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Je kunt daar je brainpower en eigen creativiteit in kwijt. Je werkt zelfstandig en secuur en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van je eigen werk en het werk van anderen. Je schakelt snel tussen verschillende projecten en houdt overzicht en de beoogde resultaten in acht. Je werkt actief samen met verschillende afdelingen binnen ons bedrijf, om de diverse projecten succesvol te laten verlopen. Dit kun je doen als teamlid van het data team maar ook in een agile team. Je bent geïnteresseerd in business processen en weet data vraagstukken te vertalen naar een leesbaar inzicht. 

Medior Data Analist
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Meewerk- en afstudeerstage Business Development Home & Garden

Marketing / Product Management

PostNL - Den Haag

Startdatum: 01 september 2022

Je bent onderdeel van het commerciële sectorteam Home & Garden. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het bezorgen van XL-producten voor in en om het huis (van wasmachines tot aan gordijnen). Naast het bezorgen van deze producten, bieden we ook extra services aan zoals het installeren en monteren van producten.  
Je zal meewerken of afstuderen onder begeleiding van de Business Development Manager. Dit betekent dat jouw werkzaamheden variëren, waarbij ook veel eigen inbreng mogelijk is. Denk aan nieuwe markten en onderzoek, de customer journey optimaliseren of de behoefte van consumenten en klanten in kaart brengen. Tijdens jouw stage maak je deel uit van een klein en hecht team, bestaande uit nog een andere stagiair, meerdere accountmanagers en een cluster manager. 

Meewerk- en afstudeerstage Business Development Home & Garden