Overslaan en naar de inhoud gaan

Consultant Accounting, Reporting & Compliance (Utrecht)

Bedrijf: PwC
Richting(en): Accounting, Consulting, Banking / Finance |
Niveau: WO
Locatie: Utrecht
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van PwC

Ben jij financieel onderlegd, ondernemend en een echte teamplayer? Ben je daarnaast nieuwsgierig naar (nieuwe) technologische mogelijkheden en wil je werken op een dynamische afdeling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze klanten leven in een wereld waarin zij geconfronteerd worden met toenemende complexe wet– en regelgeving, overheden die volledige transparantie eisen en stakeholders die zich actiever gaan bemoeien met de strategische keuzes van een onderneming. Hierbij wordt realtime en transparante (financiële) informatie steeds belangrijker. Mede door deze ontwikkelingen is het belang van compliance nog nooit zo groot geweest.

Tax Reporting & Strategy

Als professional binnen het Tax Reporting & Strategy team ondersteunen je (inter)nationale cliënten bij het in control zijn over (statutaire & fiscale) compliance. Dit doe je onder andere door het inrichten van de interne processen en nieuwe technologische toepassingen/mogelijkheden bij de klant. Daarbij ontzorgen we bedrijven door middel van volledige of gedeeltelijke outsourcing van de compliance aan PwC met behulp van diverse technologische tooling, data analytics en automatisering. Dit allemaal met het doel om de werkprocessen intern of bij de klant te verbeteren. We werken landelijk waarbij onze teams als uitvalsbasis de kantoren Utrecht, Amsterdam en Rotterdam hebben.

Audit of Tax

Onderdeel van Accounting & Compliance is het Audit of Tax team. In dit team help je onze collega’s uit de accountantspraktijk met jouw specifieke kennis ten aanzien van de controlewerkzaamheden rondom de salarisprocessen. Je bent onderdeel van het controleteam waar je jaarrekeningen controleert waarbij de focus op payroll verantwoording en risico's ligt. Je helpt de klant met de implementatie van toenemende complexe wet- en regelgeving en je geeft hen inzicht in hun kansen en risico's. Onze klanten zijn nationale en internationale klanten in uiteenlopende sectoren wat je een uniek kijkje in de keuken geeft bij verschillende klanten en organisaties. Je doet dit samen met een multidisciplinair team, waarbij je samenwerkt met onze collega’s van bijvoorbeeld de Assurance praktijk en onze tax technology collega’s.

Wie ben jij?

Je bent op zoek naar een afwisselende baan in een dynamische omgeving. Je wilt theoretische kennis in de praktijk brengen, nieuwe kennis opdoen, een netwerk opbouwen en het beste uit jezelf en jouw collega’s halen. Je barst van de energie en verder:

 • Heb je een afgeronde WO-opleiding in bijvoorbeeld Accountancy, Bedrijfseconomie of een andere financiële richting;

 • Ben je innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor uitdagingen;

 • Ben je nieuwsgierig naar nieuwe technologische ontwikkelingen;

 • Houd je van werken in een team;

 • Ben je leergierig en ambitieus;

 • Ben je goed met cijfers, analytisch sterk en bent in staat snel verbanden te leggen;

 • Spreek je vloeiend Nederlands en Engels.

Hoe ziet je werk eruit?

Als Consultant sta je midden in de Compliance praktijk. Je houdt je op projectmatige wijze bezig met een verscheidenheid aan werkzaamheden. Enkele werkzaamheden waar jij je mee bezig zal houden zijn:

 • Voorbereiden en opstellen van financiële rapportages en inzichten;

 • Samenstellen van jaarrekeningen;

 • Bijwerken en verder automatiseren/optimaliseren van financiële administraties.

Daarnaast zal je werken in een divers team waarbij je de ruimte krijgt om jouw ideeën aan te dragen en zo onze dienstverlening naar een hoger niveau te brengen. Hiermee haal je het meeste uit jezelf, maar probeer je ook het meeste uit je collega’s te halen. Jij bent het aanspreekpunt van je klanten en gaat daarom ook regelmatig bij je klanten op bezoek. Kortom: dit is een start van een mooie en uitdagende carrière bij PwC, waarbij jij zelf aan het roer staat van je eigen ontwikkeling!

Wat bieden wij je?

Je carrière is wat het is: van jou. Jij beslist. Wij bieden je de kansen voor een uitdagende baan die ertoe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Vertrouwen opbouwen in de samenleving en bijdragen aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarnaast word je intensief gecoacht en is er ruimte voor je eigen ambitie en persoonlijke keuzes. Wij bieden toegang tot een wereldwijd netwerk waarin je kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals in jouw eigen gebied en andere disciplines. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gericht op jouw groei en balans tussen werk en privé. Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;

 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top specialist;

 • Tegelijkertijd is er veel ruimte om je breed te oriënteren door samen te werken met andere Tax teams binnen PwC;

 • Team events;

 • Vele trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;

 • De mogelijkheid om je binnen de reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/ of recruitment;

 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 1000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness, een tweede scherm voor jouw thuiswerkplek en noise cancelling headphones;

 • Een leaseauto/auto regeling;

 • 30 vakantiedagen en de mogelijkheid om overuren om te zetten in vakantiedagen.

Solliciteer nu!

Ben jij enthousiast en herken jij jezelf in het profiel wat wij zoeken? Solliciteer dan nu!

Wij ontvangen graag de volgende documenten:

 • CV;

 • Motivatiebrief;

 • Cijferlijst Bachelor en Master.


Graag zien we de volgende zaken terug in je motivatiebrief:

 • Wie je bent en wat je al aan relevante ervaring hebt

 • Waarom je voor Tax Reporting & Strategy kiest en specifiek deze functie

 • Waarom jij een sterke kandidaat voor deze functie bent

Heb je vragen over deze vacature? Stuur een e-mail naar onze Talent Acquisition Justin de Mari ( Talent Acquisition Specialist): hendrik.justin.de.mari@pwc.com. We zullen uiterlijk binnen twee weken reageren op jouw aanvraag.

Opleiding (indien blanco, geen opleiding of studierichting aangegeven)

Ga naar de website van PwC

Other possibilities

Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Consultant Financial Due Diligence

Accounting, Banking / Finance, Fiscaal

PwC - Amsterdam

Heb je een financiële, bedrijfskundige of technische master op zak, hou je van puzzelen voor gevorderden, krijg je energie van teamwork en lijkt het je leuk om een actieve bijdrage te hebben in het succes van een transactie? Dan is deze baan echt iets voor jou!

Je gaat aan de slag in het Financial Due Diligence Team (FDD) van PwC en helpt klanten die een bedrijf willen kopen of verkopen, willen herfinancieren of klanten die een beursnotering nastreven. Dit doe je door een deep dive te doen in de financiële situatie van een bedrijf, je gaat na wat de kansen en risico’s zijn en welke knelpunten een deal mogelijk in de weg staan.

Consultant Financial Due Diligence
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

CMAAS - Associate - Capital Markets and Accounting Advisory

Accounting

PwC - Amsterdam

Ben jij geïnteresseerd in accounting adviesopdrachten? Binnen PwC’s Commercial Services and Capital Markets (“CS/CM”) team houden wij ons bezig met adviesopdrachten op het gebied van:

 • Accounting

 • Deals

 • Capital markets (IPO/bond offerings)

 • Digital Finance (o.a. data analyse, AI en robotics)

 • Non-financial data

Deze afdeling heeft daarmee interessante adviesopdrachten en mogelijkheden voor accountants en finance professionals.

Wij zijn op zoek naar collega’s met minimale werkervaring en een relevante studie achtergrond (o.a. accounting, (bedrijfs)economie, financieel management, finance en econometrie), die ons team willen versterken.

CMAAS - Associate - Capital Markets and Accounting Advisory
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Consultant Governance Risk & Compliance

Accounting, Banking / Finance

PwC - Amsterdam

Wil jij werken in een enthousiast, dynamisch en multidisciplinair team, dat bezig is met het oplossen van complexe risicomanagement vraagstukken voor middelgrote en grote (internationale) organisaties? Wil jij jouw ideeën, creativiteit en realisatiekracht inzetten om commerciële organisaties risicobestendig en in control te maken? Heb jij een eigen kijk op vraagstukken op het gebied van risicomanagement, internal control en/of compliance en wil jij een bijdrage leveren aan het “future proof’’ maken van organisaties? Lees dan zeker verder en stuur ons je motivatie en CV.

Consultant Governance Risk & Compliance