Overslaan en naar de inhoud gaan

Legal Counsel

Bedrijf: Rabobank
Richting(en): Juridisch |
Niveau: WO
Locatie: Utrecht
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Rabobank

Stel je eens voor…

dat jij je collega’s bij de bank ondersteunt met praktisch en helder juridisch advies, waardoor zij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Met jou erbij als Legal Counsel maken we dit samen mogelijk. Zeker als jij jouw expertise inbrengt waarmee we bijvoorbeeld zorgen dat niet alleen nieuwe producten en diensten voldoen aan geldende wet- en regelgeving, maar ook het gehele (bank)bedrijf van Rabobank. Daarmee draag je bij aan een optimale dienstverlening voor onze klanten en het verminderen van de risico’s voor Rabobank. Wij gaan dan ook graag het gesprek met je aan om te kijken wat we in de toekomst voor elkaar zouden kunnen betekenen.

Impact creëren

 • Zit aan de tekentafel met een multidisciplinair team om innovatieve producten te ontwikkelen en projecten te ondersteunen die bijdragen aan de energietransitie. We willen blijven vernieuwen en verbeteren, maar wel op een verantwoorde manier.

 • Geef praktisch juridisch advies aan je collega’s bij de bank. Zij hebben jouw kennis nodig om nieuwe stappen te kunnen zetten.

 • Vertaal wet- en regelgeving naar de praktijk en de specifieke behoefte van de collega’s bij de bank. Zij  moeten er echt mee uit de voeten kunnen.

 • Stel overeenkomsten op die de klant begrijpt en waardoor de bank geen onnodige risico’s loopt.

 • Neem deel aan uitdagende multidisciplinaire internationale projecten waarbij je in contact komt met collega’s van Rabobank wereldwijd.

 • Adviseer in een multidisciplinair team over de positie van de bank in (inter)nationale transacties met onze klanten, op het gebied van allerlei soorten (al dan niet duurzame) financieringen, derivatenproducten, participaties en kapitaalmarkttransacties.

 • Adviseer  in multidisciplinair verband over de onderwerpen die belangrijk zijn voor Rabobank als onderneming zoals governance, herstel & resolutie, kapitaaleisen, beloningsbeleid, arbeidsrecht en medezeggenschap.

 • Adviseer in een multidisciplinair team over strategische bewegingen en herstructureringen van Rabobank Groep, zoals fusies, overnames, investeringen en joint ventures.

Met elkaar

Samenwerken is de manier waarop we werken. Onze afdeling Legal bundelt de krachten om collega’s te ondersteunen met betrouwbaar en praktisch toepasbaar juridisch advies. Om samen met je collega’s  te komen tot waar het uiteindelijk allemaal om draait: het allerbeste doen voor onze klanten. Met jou erbij als legal counsel staat de teller van de afdeling in Nederland op circa 170 diverse collega’s, waaronder: 

Marianne Valk, senior legal counsel: ‘Door te adviseren op complexe transactiestructuren help ik voorzien in de financieringsbehoeften van onze klanten in binnen- én buitenland. De dynamiek van mijn praktijkgroep betekent dat iedere dag weer anders is.’

Nils van Gestel, junior Jurist: ‘Het vertalen van juridische vraagstukken naar klantgerichte oplossingen, zonder het belang van de bank uit het oog te verliezen. Dat is de uitdaging.’

Bart Bierens, senior jurist: De essentie van bankieren is gelegen in de combinatie van het aantrekken van geld van het publiek en dat geld op eigen naam weer uitlenen.  Bankproducten moet je in deze bedrijfseconomische context plaatsen. Bovendien vormt het beheersen van bancaire risico’s een belangrijke drijfveer achter de governance van banken.’ 

Met jouw talenten

Natuurlijk ben jij klantgericht, organisatiesensitief, goed in samenwerken en houd je ervan om dingen op een praktische manier voor elkaar te krijgen. Juist die eigenschappen maken jou tot een goede legal counsel, zeker in combinatie met:

 • een afgeronde wo-Master recht;

 • interesse in de financiële sector;

 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 

Bij de Rabobank

Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor 8,5 miljoen klanten in 46 landen, wist je vast al. Weet je ook dat we met elkaar werken aan een betere wereld? Dit doen we op 101 manieren zoals:

 • In Ierland hebben we een vernieuwend fonds in het leven geroepen om melkveehouders te helpen minder afhankelijk te zijn van hun inkomen uit melkopbrengsten.

 • We denken continu na over de toekomst. We investeren in duurzame energieopwekking, zodat generaties na ons in een schonere wereld kunnen leven.

 • Door een afspraak met het Wereldvoedselprogramma van de VN wordt er meer ingekocht bij kleine boeren in Rwanda, Tanzania en Zambia. We streven ernaar dat in 2030 1,5 miljoen boeren in 25 landen zich bij het platform hebben aangesloten.

 • Als coöperatie geven we jaarlijks een deel van onze winst terug aan de maatschappij. Dit geld investeren we in verschillende lokale initiatieven.

Wil jij dit ook?

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te zetten en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en te ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen en helpen je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kan groeien als professional. Daarbovenop kan je bij ons (o.b.v. een 36-urige werkweek) ook rekenen op:

 • een dertiende maand en vakantiegeld;

 • een Employee Benefit Budget (9%, 10% of 11% van je maandinkomen). Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen, een extra storting in je pensioen of het gewoon maandelijks uit laten betalen;

 • flexibiliteit in werktijden en locatie-onafhankelijk werken;

 • volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als op je soft-skills;

 • 100% vergoeding van woon- werkverkeer als je met het ov reist! Toch met auto,  motor of fiets? Kies dan voor een woon- werkverkeervergoeding of fietsregeling;

 • een pensioenregeling waar je zelf maar 3,5% aan bijdraagt.

Laten we kennismaken

Ben jij onze nieuwe collega, die de Rabobank wil versterken als Legal Counsel? En zo het verschil gaat maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij?

 

Handig om te weten:

 • Op dit moment zijn we op zoek naar kandidaten die een oriënterend gesprek met ons willen voeren om in de toekomst eventueel bij Rabobank te komen werken.

 • Vragen over de vacature kan je stellen aan Linda van Gogh, Recruiter, via +31 6 20536111 of Linda.van.Gogh@rabobank.nl.

 • Wij willen jouw talent in de breedste zin van het woord inzetten en kijken graag breder naar jouw reactie dan deze vacature. Jouw profiel wordt meegenomen in de Sourcing Board Legal. Mocht je hier bezwaar tegen hebben dan kun je dit per mail aangeven bij Legal.Compliance@rabobank.nl.

 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screeningprocedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.

 • Voor deze vacature kan een individueel assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 • Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan op deze link.

 • Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we zijn benieuwd naar wie jíj bent.

Ga naar de website van Rabobank

Other possibilities

werken-bij-Rabobank
Aanmelden tot en met

Intern Mergers & Acquisitions

Banking / Finance

Rabobank - Utrecht

Startdatum: 01 augustus 2022

To be actively involved in the Mergers & Acquisitions (M&A) team of Rabobank, based at the headquarters in Utrecht. A leading bank within the global Food & Agri space and within the Netherlands.

We are recruiting new interns who will start in August 2022. Please make sure you include a confirmation in your letter that you are enrolled in University during that period.

Intern Mergers & Acquisitions
werken-bij-Rabobank
Aanmelden tot en met

Adviseur MKB

Banking / Finance

Rabobank - Alkmaar

dat jij als Adviseur MKB dé financieel partner bent van onze MKB-klanten! Tevens ben jij het gezicht van de bank en dagelijks bezig met het verbinden van nieuwe klanten aan de Rabobank. Je bent verantwoordelijk voor het bedienen, ontwikkelen en acquireren van bedrijven in jouw werkgebied. Daarbij is jouw doel om maximale cross-sell te realiseren en te zorgen voor rendabele (nieuwe) klanten. Een verantwoordelijkheid met impact, die je vormgeeft als Adviseur MKB door goed te luisteren naar wat de klant belangrijk vindt. Jij bent een klantgerichte, ondernemende adviseur die onze klanten helpt met ondernemen. Met je actuele financieringskennis en –ervaring help je de klant aan de juiste oplossing. Binnen de organisatie weet je de juiste collega’s te vinden om de klant optimaal te bedienen.  

Daarnaast geef je invulling aan coöperatief bankieren door actief bij te dragen aan het thema “Ondernemers helpen groeien”. Je bent actief betrokken bij de succesvolle netwerken, bijeenkomsten en events in de regio. 

Adviseur MKB
werken-bij-Rabobank
Aanmelden tot en met

Data analist finance & risk center

Banking / Finance, IT / ICT

Rabobank - Utrecht

dat je werkt in een internationale context waarin het aangaan van uitdagingen, meedoen aan projecten en innovatie centraal staan. Als junior data analist binnen het Finance & Risk domein kun je dit waarmaken. In deze rol werk je in het hart van de Rabobank Groep. Alle interne- en externe rapportages worden verzorgd vanuit dit domein. Je bent omringt door energieke en inspirerende collega's en samen ga je aan de slag om uitdagingen op het gebied van nieuwe regelgeving en datamanagement te trotseren. Deze rol biedt je de mogelijkheid om samen te werken en contacten te onderhouden met verschillende afdelingen. Wij zijn er sterk van overtuigd dat werken in multidisciplinaire teams tot de beste resultaten zal leiden.

Data analist finance & risk center