Overslaan en naar de inhoud gaan

Teamlead KYC Natuurlijke Personen Groningen

Bedrijf: Rabobank
Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Groningen
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Stel je eens voor…

dat jij er samen met je team voor zorgt dat er met de juiste focus en drive uitdagende KYC- doelstellingen worden behaald. Samen met je collega’s van KYC Operations Retail NL zorg jij ervoor dat wij al onze klanten goed kennen en kunnen we voorkomen dat onze diensten worden misbruikt voor criminele activiteiten zoals witwassen, fraude of financiering van terrorisme. Zo geven we invulling aan de poortwachtersfunctie die vanuit wetgeving van ons wordt verwacht en waardoor de goede naam van de Rabobank en haar klanten wordt bewaakt. Door jouw expertise en enthousiasme breng je het team naar een hoger niveau en houd je focus op continu verbeteren. Een rol met impact, die jij vervult als inspirerend Teamlead KYC.

Impact creëren

 • Je bent verantwoordelijk voor de directe aansturing en coaching van een team van zo’n 15 Analisten KYC in een lerende en dynamische omgeving.
 • Onder jouw leiding ontwikkelt het team zich op inhoud en skills waardoor zij in staat zijn om toegewezen klantonderzoeken tijdig en met de vereiste kwaliteit af te handelen. Dit doe jij onder andere door klantonderzoeken tegen te lezen en inhoudelijke feedback te geven want je bent zelf inhoudelijk deskundig op KYC-gebied.
 • Je inspireert en motiveert medewerkers zich te (blijven) ontwikkelen, waardoor je een team creëert dat doorgroeikansen kan en wil benutten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de engagement van de medewerkers uit jouw team. 
 • Je zorgt ervoor dat het team de vereiste kwaliteit en productiviteit behaalt.
 • Persoonlijk leiderschap is hierbij een belangrijke eigenschap. Dat houdtin dat je als een ondernemer werkt. Je zet tijd, energie en middelen efficiënt in. Persoonlijk leiderschap wil ook zeggen dat je initiatief neemt, op je doel focust en je talenten ontwikkelt.
 • Je werkt nauw samen met de andere Teamleads en Managers van KYC Operations Retail NL. Daarnaast onderhoud je contacten met collega’s van andere afdelingen binnen KYC Operations Retail NL.
 • Je hebt gevoel voor de klant en weet commercie en KYC op elkaar aan te laten sluiten.

Met elkaar

Vanuit diverse uitvalsbasissen bundelen onze Customer Due Diligence Specialisten hun krachten met collega’s. Zij zorgen ervoor dat we onze klanten door en door kennen. Hiermee geven we concreet vorm aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de Rabobank neemt op het gebied van integriteit. Dit doen we met collega's in: Groningen, Leeuwarden, Hengelo, Elst, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Sittard, Zaandam en Almere. Gezamenlijk zijn we onderdeel van KYC Operations Retail NL. In totaal zijn er zo’n 1700 professionals werkzaam bij KYC Operations Retail NL.

Binnen ons team KYC Natuurlijke Personen worden alle review- en beheersactiviteiten uitgevoerd voor Natuurlijke Personen die klant zijn bij Rabobank. Er wordt gewerkt met inhoudelijke specialisaties, zoals plausibiliteit vermogen of PEP’s. Onze Analisten zijn ingedeeld op basis van die specialisaties en op basis van hun senioriteit. Elk team kent een mix aan junior, medior en senior analisten zodat medewerkers optimaal van elkaar kunnen leren.

 

Eelkje Nicolai, Manager KYC Natuurlijke Personen: “Als teamlead KYC Natuurlijke Personen heb jij een sleutelpositie binnen KYC; het is dé rol waarin je uitdagingen vindt op het gebied van inhoud, coachen, operationeel sturen, bijdragen aan procesoptimalisaties en het stimuleren van teamontwikkeling.” 
 

Met jouw talenten

Natuurlijk ben jij analytisch, procesmatig, klantgericht en heb je verandervermogen. Als leider binnen de Rabobank neem je verantwoordelijkheid, faciliteer en inspireer je het team, zoek je actief in- en extern de samenwerking op en maak jij het verschil voor de community. Juist die eigenschappen maken jou tot een goede Teamlead KYC, zeker in combinatie met:

 • Een afgeronde wo- of hbo opleiding, bij voorkeur op financieel, economisch of juridisch gebied.
 • Concrete ervaring in het verrichten van KYC onderzoeken op het gebied van Natuurlijke Personen. Deze inhoudelijke KYC ervaring kan ook opgedaan zijn in de rol van Compliance Officer of Auditor.
 • Kennis van de Wwft en sanctiewetgeving.
 • Kennis van analysetechnieken in relatie tot het beoordelen van transacties, klantactiviteiten en signalen.
 • Kennis van primaire bancaire processen, producten en systemen.
 • Ervaring in het operationeel aansturen en (inhoudelijk) coachen van een team in een resultaatgerichte omgeving.
 • Het is een pré als je een Lean-certificering (min. Greenbelt) in je bezit hebt en in staat bent om de Lean-principes in praktijk toe te passen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Bij de Rabobank   

Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor meer dan 8,5 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Weet je ook dat we met elkaar werken aan een betere wereld? Dit doen we op 101 manieren, zoals:

 • Elk jaar geven we een deel van onze winst terug aan de maatschappij. Dit geld - dat wij coöperatief dividend noemen - investeren we in verschillende lokale initiatieven.
 • We verbinden lokale partijen met elkaar om activiteiten te realiseren die bijdragen aan de zelfredzaamheid en het ondernemerschap in de regio.
 • Samen met Vluchtelingenwerk Nederland helpen we 1.500 vluchtelingen bij het vinden van een goed passende baan.

 

 

Wil jij dit ook?

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je continu blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen, en helpen we je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kunt groeien als professional. Daarbovenop kun je bij ons (op basis van een 36-urige werkweek) ook rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.714,- en € 5.304,- (functiegroep 9).Inschaling is afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring.
 • Een 13de maand en vakantiegeld.
 • Een Employee Benefit Budget (9% of 10% van je maandinkomen). Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen, een extra storting in je pensioen of zelfs het maandelijks laten uitbetalen van dit budget.
 • Een persoonlijk budget dat je kunt besteden aan activiteiten gericht op jouw ontwikkeling en loopbaan.
 • 100% vergoeding van woon-werkverkeer als je met het openbaar vervoer reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een woon-werkverkeervergoeding.
 • Een pensioenregeling waar je zelf maar 5% aan bijdraagt.

 

 

Laten we kennismaken  

Ben jij hem/haar? Onze collega die het team KYC Natuurlijke Personen in Groningen komt versterken als Teamlead KYC? En zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature zodat we binnenkort kennis met je kunnen maken!

Zolang de Corona maatregelen voortduren werk je in principe vanuit huis. Ook met Corona maatregelen zorgen we ervoor dat je goed wordt ingewerkt. 

 

 

Handig om te weten:  

 • Solliciteren kan via de 'solliciteren' button.
 • Petra Kouwelaar, Recruiter KYC beantwoordt graag je vragen over de functies en de procedure via Petra.Kouwelaar@rabobank.nl  .
 • De sollicitatieprocedure bestaat uit een individueel online assessment en twee (virtuele) gesprekken.
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screeningprocedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.
 • Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan deze op link. 
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we zijn benieuwd naar wie jíj bent!

Andere vacatures

werken-bij-Rabobank
Aanmelden tot en met

Junior Business Analyst Business Lending - YPPIT

Banking / Finance, IT / ICT

Rabobank - Utrecht

Join a group of young professionals in developing innovative applications that explore the boundaries of our digital era in your daily job, while developing your leadership skills together in the Young Professional Program IT also known as YPPIT.

As Business Analyst you give the right specifications to the development team so they can realize applications that support a great customer experience.

Junior Business Analyst Business Lending - YPPIT
werken-bij-Rabobank
Aanmelden tot en met

KYC Junior Specialist Klantonboarding

Banking / Finance

Rabobank - Amsterdam

dat jij zorgt voor een geweldige klantbeleving en tegelijkertijd criminele activiteiten voorkomt. Jij kan dit verschil maken door als Specialist Klantonboarding integriteitsrisico’s op te sporen en tegen te gaan. Nieuwe klanten onderwerp jij aan een zorgvuldig integriteitsonderzoek. Ontdek je risico’s? Dan bepaal je op objectieve wijze of deze risico’s een klantrelatie in de weg staat. Hierbij heb je veel contact met klanten en verschillende collega’s binnen de Rabobank. Ook kun je vertrouwen op nieuwe technieken als machine learning, robotisering en geavanceerde data-analyse. Zo beschik jij over alle tools en expertise om witwassen, fraude en terrorismefinanciering tegen te gaan. Met als resultaat: een beter inzicht in onze klanten en een sterk en gezond financieel stelsel.

KYC Junior Specialist Klantonboarding
werken-bij-Rabobank
Aanmelden tot en met

Data analist finance & risk center

Banking / Finance, IT / ICT

Rabobank - Utrecht

dat je werkt in een internationale context waarin het aangaan van uitdagingen, meedoen aan projecten en innovatie centraal staan. Als junior data analist binnen het Finance & Risk domein kun je dit waarmaken. In deze rol werk je in het hart van de Rabobank Groep. Alle interne- en externe rapportages worden verzorgd vanuit dit domein. Je bent omringt door energieke en inspirerende collega's en samen ga je aan de slag om uitdagingen op het gebied van nieuwe regelgeving en datamanagement te trotseren. Deze rol biedt je de mogelijkheid om samen te werken en contacten te onderhouden met verschillende afdelingen. Wij zijn er sterk van overtuigd dat werken in multidisciplinaire teams tot de beste resultaten zal leiden.

Data analist finance & risk center