Overslaan en naar de inhoud gaan

IT Solution Analyst

Bedrijf: Tata Steel
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: HBO
Locatie: IJmuiden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Wat ga je doen?

Heb jij je IT gerelateerde HBO of Master op zak? Maak jij graag de verbinding tussen mens, techniek en proces?

Wat ga je doen?

IT binnen Tata Steel is veelomvattend en continue in beweging. Jij komt te werken op de centrale IT afdeling die de verantwoordelijkheid draagt voor alle Tata Steel Europe overstijgende IT oplossingen. 
In dit team is ruimte ontstaan voor meerdere Solution Analisten, waarbij je wordt ingezet op een gebied dat aansluit op jouw achtergrond. Als Solution Analist maak jij de vertaalslag van tussen business en IT. Afhankelijk van jouw interesse kom je te werken met IT oplossingen voor onze logistieke, productie, onderhoud of R&D afdelingen. 
Je werkt nauw samen met de Business Architecten op deze afdelingen. Jij werkt requirements op conceptueel en/of technisch niveau uit tot één of meerdere architecturen/oplossingsrichtingen. Vervolgens zorg je voor de realisatie van een werkende oplossing door intensieve samenwerking en regievoering met onze externe IT partners. Hier fungeer je als sparringpartner en bewaak je de kwaliteit en kosten van de geleverde oplossing. 
Je komt te werken in een team van Solution Analisten, Business Analisten en Project Managers. Samen zorgen we er voor dat het onze ontwikkelpartner aan niets ontbreekt om hun werk goed te kunnen doen.

Wat maakt deze functie uniek?

 • Jij bouwt mee aan ICT voorzieningen die primaire processen van onze staalproductie in Ijmuiden optimaliseren;
 • Een regie functie waarin je veel samenwerkt met interne en externe partijen

Herken jij jezelf hierin?

Jij bent conceptueel sterk en je weet IT oplossingen aan te dragen, technisch te beoordelen en te verbeteren. Van nature werk je graag samen en leg je verbinden tussen mens, techniek en proces. Daarnaast heb je:  

 • Een relevant HBO of Master diploma, bij voorkeur richting IT 
 • Een sterk analytisch vermogen en je bent in staat het overzicht te bewaren
 • Een uitstekende beheersing van de Engelse- en Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Als Solution Analist kun jij een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:

 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Je krijgt de kans deel te nemen aan ons Young Professional programma
 • Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen, en doorgroeien naar een hogere functie.
 • Veel vrije tijd, omdat naast je 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel
 • Een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2%, en 8% vakantietoeslag
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding

Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, hockey, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Het team Solution Delivery heeft een essentiële rol in het borgen en realiseren van ICT-oplossingen voor het klantdomein van staal productie -en verwerkingseenheden, Engineering en R&D in IJmuiden. Tevens heeft de afdeling een belangrijke brug functie tussen de business/informatie management en onze ICT leveranciers.

Andere vacatures

werken-bij-Tata Steel
Aanmelden tot en met

Hbo stage IT

IT / ICT

Tata Steel - IJmuiden

Ben jij op zoek naar een meewerk- of afstudeerstage in de richting van IT? Wil jij ontdekken hoe je jouw kennis op het gebied van IT kunt toepassen binnen een van de grootste industriële spelers van Nederland? Dan ben je bij Tata Steel aan het juiste adres!

Hbo stage IT
werken-bij-Tata Steel
Aanmelden tot en met

Wo stage Technische Informatica bij R&D

IT / ICT

Tata Steel - IJmuiden

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage? Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van een applicatie- / software oplossing die ons in staat stelt zo snel mogelijk nieuwe staalsoorten te ontwikkelen en onze concurrentie voor te blijven? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
Tata Steel R&D ontwikkelt recepten en processen om de meest geavanceerde staalproducten zo snel mogelijk op de markt te krijgen. Het in één keer goed produceren van geavanceerde staalsoorten verreist het optimaliseren van de staalsamenstelling en alle processen in de productieketen. In het project Steel Manufacturing Process Digital Twin willen wij een applicatie / software oplossing ontwikkelen of aankopen die ons in staat stelt om zo snel mogelijk nieuwe staalsoorten te ontwikkelen die voldoen aan de klant specificaties. In de Digital Twin willen wij onze proces- en product modellen combineren om zo voorspellingen te doen over de eigenschappen en het gedrag in de productielijn van nieuwe staalsoorten.

Wo stage Technische Informatica bij R&D
werken-bij-Tata Steel
Aanmelden tot en met

Wo stage IT

IT / ICT

Tata Steel - IJmuiden

Ben jij op zoek naar een meewerk- of afstudeerstage in de richting van IT? Wil jij ontdekken hoe je jouw kennis op het gebied van IT kunt toepassen binnen een van de grootste industriële spelers van Nederland? Dan ben je bij Tata Steel aan het juiste adres!

Wo stage IT