Overslaan en naar de inhoud gaan

Junior Jurist USG Legal Academy

Bedrijf: USG Legal
Richting(en): Juridisch |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Almere
Startdatum: 04 juli 2022
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van USG Legal

Over de functie

 

De Academy
In 16 weken worden er meerdere onderwerpen besproken door onze partners. Vanuit deze organisaties komen verschillende mensen spreken waarbij er meerdere focuspunten zijn.
Er wordt aandacht gegeven aan persoonlijke ontwikkeling met trainingen gericht op Yellowbelt en de Roos Leary. Vanuit de partners zijn er verschillende sprekers die het inhoudelijke deel oppakken. Hier wordt o.a. de AVG, Bezwaar en Beroep en Sociaal Zekerheidsrecht uitgelicht. Ook is er maatschappelijke impact waarin er verschillende soorten vrijwilligerswerk wordt gedaan samen met NLCares.
Op het mooie hoofdkantoor in Almere kom jij terecht in een groep van deelnemers die werkzaam zijn bij verschillende opdrachtgevers. Samen gaan jullie dit proces in en zorgen jullie voor een mooie start voor het begin van jullie carrière.
Uiteraard eindigen jullie de USG Academy met een inhoudelijke eindopdracht. Na deze opdracht worden de 16 weken afgesloten met een gezellige borrel!

Over het bedrijf

Wij bieden vanuit USG legal professionals advies en de expertise van legal professionals als antwoord op juridische en organisatorische vraagstukken binnen uw organisatie. De juiste persoon, op het juiste moment op de juiste plek. Dit doen we zowel voor de publieke sector als voor de zakelijke markt. Wij gaan op zoek naar de optimale match die past binnen het team en de organisatie. Onze professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau: van junior tot zeer ervaren. Maar hebben bovenal de juiste mentaliteit.
USG Legal Professionals is een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner. Voor legal professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

Functie eisen

Eisen en competenties

 • Afgeronde HBO of WO Rechten
 • Minimaal 6 maanden relevante stage- of werkervaring
 • Beschikbaar per juli voor 40 uur per week (8 uur academy en 32 uur op opdracht)

Wat we je bieden

Wat bieden wij?
Voor de USG Academy ontvang jij een jaarcontract met een salaris tussen de €2.500 en €2.700,- Obv 40 uur. Daarnaast ontvang je 25 vakantiedagen. Het kantoor is goed te bereiken met het OV en auto en natuurlijk krijg je ook de reiskosten vergoed. Voor de USG Academy is het belangrijk dat je beschikbaar bent om op de woensdag naar het kantoor in Almere te komen.
Naast de USG Academy zal jij op een passende opdracht starten voor 32 uur in de week. Hierin kan jij alles wat je tijdens de USG Academy extra leert toepassen in het juridische werkveld!
Tijdens jouw dienstverband bij USG Legal kan je ook gebruik maken van trainingen en opleidingen die wij naast de USG Academy bieden. Dit is allemaal te bespreken met onze resourcemanager Lex, Mandy of Valentijn. Hij zal met jou kijken wat er interessant is en waar wij, USG Legal, bij kunnen ondersteunen.

De procedure via USG Legal
Nadat we jouw CV hebben ontvangen nemen we binnen twee werkdagen contact met je op voor een video meeting. Tijdens dit gesprek maken we graag kort kennis met elkaar en zijn wij benieuwd naar jouw motivatie voor de functie. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten. Uiteraard biedt dit gesprek ook voor jou de mogelijkheid om vragen te stellen. Zijn we allebei enthousiast aan het eind van dit gesprek en is er een match tussen jou en USG Legal? Dan volgt er een aanbod!

Ga naar de website van USG Legal

Other possibilities

Aanmelden tot en met

Junior Jurist Contractenmanagement RGF

Juridisch

USG Legal - Almere

Voor het hoofdkantoor in Almere zijn we op zoek naar junior juristen om voor de Manager Juridische Zaken het contractmanagement van diverse units binnen RGF Staffing NL in kaart te brengen.

Werkzaamheden:

 • Opstellen van standaard contractdocumenten o.b.v. contractsjablonen RGF Staffing;
 • Beoordelen van door klanten opgestelde contracten met RGF Staffing incl. afstemmen van contracten met de commercie en toetsen van afwijkende afspraken bij expertafdelingen;
 • Controleren van de interne accordering;
 • Bewaken van de voortgang in trajecten tot het moment van volledige ondertekening van het document;
 • Vastleggen van contracten in het contractregister inclusief documentatie;
 • Actueel houden van het contractregister;
 • Beantwoorden van vragen vanuit de organisatie over contracten en contract-gerelateerde  zaken;
 • Verzorgen van diverse contract-gerelateerde rapportages;
 • Ondersteunen bij projecten van de afdeling Contractbeheer
Junior Jurist Contractenmanagement RGF
Aanmelden tot en met

Legal Talent Sourcer USG Legal

Juridisch

USG Legal - Almere

Vanuit USG Legal zijn we continue op zoek naar nieuw juridisch talent om te matchen aan onze opdrachtgevers en daar hebben wij jou hard bij nodig! We gebruiken hiervoor allerlei kanalen en tools. LinkedIn is natuurlijk een groot wervingskanaal, maar we proberen de doelgroep op allerlei manieren te bereiken.

Concreet ga jij je o.a. bezig houden met:

 • Potentiële kandidaten benaderen via LinkedIn en andere kanalen;
 • Vacatureteksten schrijven;
 • LinkedIn post maken;
 • Meedenken in creatieve manieren om te werven.

Het is een flexibele functie die goed te combineren is met een studie. Je maakt kennis met verschillende juridische functies en bouwt aan een netwerk!

Legal Talent Sourcer USG Legal
Aanmelden tot en met

Junior Jurist Rijksoverheid - Utrecht

Juridisch

USG Legal - Utrecht

Als junior WOB-jurist werk je vanuit een dienstverband bij USG Legal voor de rijksoverheid. Naar aanleiding van de corona-crisis zijn er veel WOB-verzoeken binnen gekomen binnen de Rijksoverheid en deze verzoeken moeten afgehandeld worden. Met de huidige bezetting gaat dit zoveel tijd in beslag nemen dat het belang van openbaarheid in het geding komt en om deze reden is ondersteuning van een groot aantal extra juristen nodig om bij het kwalitatief goed afhandelen van de WOB-verzoeken.We werken samen met de rijksoverheid waardoor we veel verschillende functies en opdrachtgevers hebben.

Wat mag je verwachten in je werk?
Voor deze opdracht bieden wij graag een jaar contract aan en tijdens dit contract kan jij je als jurist verder ontwikkelen. Hiervoor bieden wij een opleidingsprogramma aan en jouw resourcemanager zal dit verder met je bespreken. 

Junior Jurist Rijksoverheid - Utrecht