Ingediend door Moongro on 26 januari 2017

De werkcultuur in Nederland

Binnen Nederland is er al een tijd sprake van spanning op de arbeidsmarkt. Ontslagen zijn gevallen, bedrijven zijn failliet verklaard, je bent vaak niet zeker van je baan. De contractregels zijn aangepast en bedrijven durven niet snel meer vaste contracten uit te delen.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 12 januari 2017

Arbeidsmarkt Techniek en ICT

Het aantal hoogopgeleide jongeren die voor een technische of ICT-studie kiezen stijgt langzaam. Toch zijn er voor bepaalde beroepen in de techniek en ICT nog altijd te weinig geschikte kandidaten. Ook al groeit het aantal vacatures in deze sector. Vooral de vacatures voor hoogopgeleide zijn moeilijk te vervullen. Voor werknemers die niet aan een baan in hun eigen sector kunnen komen is het een optie om zich te laten omscholen naar techniek of ICT en kunnen zo een bijdrage leveren aan het dreigende personeelstekort.
 
Techniek

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 28 december 2016

Solliciteren via Skype

Tijdens het solliciteren kan het voorkomen dat je een sollicitatiegesprek hebt via Skype. Wees dan niet gestrest, want wat is er nou makkelijker dan thuis de plek waar je op je gemak bent te solliciteren. De stress van de locatie, op tijd zijn en de juiste persoon vinden valt al weg. Maar ook bij een gesprek via Skype moet je, je goed voorbereiden. Denk tijdens je voorbereiding aan de volgende punten.
 
1)     Skype naam

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 13 december 2016

Help je zelf aan een baan

Stel: je gaat solliciteren maar het lukt je niet om een baan te bemachtigen. Je gaat twijfelen, ben ik er eigenlijk wel klaar voor? Je vraagt je af of je wel genoeg nevenactiviteiten hebt gedaan tijdens je studie? Is het papiertjes alleen niet genoeg voor de toegang tot een baan? In dit artikel krijg jij drie tips die je kan gebruiken om je te ontwikkelen en je zelfvertrouwen op te krikken. Zelfvertrouwen dat moet je uitstralen op je sollicitatie anders kom je er niet.
 
Tip 1:

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 30 november 2016

Weet wat je waard bent

Voor veel starters op de arbeidsmarkt is het eng om te onderhandelen over het salaris. Bedenk je dan dat de werkgever het niet raar vind dat jij over je salaris begint. De werkgever gaat pas met een schuin oog kijken wanneer jij met absurde bedragen komt. Het vervelendste zou zijn dat je er later achter komt dat je onderbetaald wordt, dus start altijd het gesprek over je salaris. Belangrijk is dat je dit niet in het eerste gesprek al doet.

 

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 17 november 2016

Tips voor starters op de arbeidsmarkt

Diploma gehaald, nu een baan, maar kan je er geen vinden? Weet dan dat je niet de enige bent. 17% van de jongeren in Nederland is werkloos. Gelukkig zijn er een aantal tips waardoor je toch aan een baan kan komen.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 03 november 2016

Iedereen zoekt een starter met 10 jaar werkervaring

Het vinden van een baan als starter is niet makkelijk tegenwoordig. Je hebt geen of weinig ervaring maar dit wordt wel van jou gevraagd. De kansen op een baan worden dan ook niet altijd rooskleurig ingeschat. Kijk nu naar de kans op de arbeidsmarkt voor starters met een HRM-diploma op zak.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 20 oktober 2016

Vijf tips voor het omgaan met bedrijfsculturen

Ieder bedrijf heeft een eigen bedrijfscultuur, wanneer je als starter begint bij een bedrijf moet je deze leren kunnen.

De verstandhouding, gewoontes en sfeer zijn samen verwikkeld in een bedrijfscultuur, jij en de andere werknemers dragen daar aan bij en creëren een dagelijkse gang van zaken. Het is een geheel van geschreven en ongeschreven regels binnen het bedrijf.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 05 oktober 2016

Wat moet je doen bij een gat in je CV?

Na het behalen van je diploma kan het voorkomen dat je niet aan een baan komt, wanneer het werkloos zijn langer gaat duren kan je een gat in je CV krijgen. Een gat in je CV is wanneer je een periode in je CV hebt dat je ‘niks’ gedaan hebt. Dit kan tegen je werken bij het solliciteren voor een baan. Het komt namelijk over alsof je bijvoorbeeld 2 jaar lang stil hebt gestaan. Ondertussen zijn er nieuwe lichtingen die het zelfde profiel als jou hebben.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 20 september 2016

Antwoorden voor twijfelaars; het zoeken naar een baan

Hoe vind ik op de arbeidsmarkt de functie die bij mij past?

Read more Read more