Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Maiko on 25 juni 2018

Mogelijkheden voor starters.

Voor starters op de markt zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden. Maar soms zijn deze nog niet helemaal duidelijk. Hier even wat tips en tricks voor starters op de vacaturemarkt.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Maiko on 20 april 2018

Startersbanen via startersvacatures.nl

Via startersvacatures.nl kun jij de mooiste en best passende startersbanen vinden. Een baan moet natuurlijk geschikt zijn voor wat jij zoekt in jou toekomst en jou carrière. Kijk dus goed rond en lees de vacatures rustig door. Er zijn startersbanen door heel Nederland. Een andere mogelijkheid zou een traineeship kunnen zijn. Dan kun je even kijken op onze andere site Traineeshipoverzicht.nl. Een traineeship kun je vergelijken met een interne opleiding in de richting die jij wil.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Maiko on 01 maart 2018

Starters, tips om te starten bij je nieuwe functie.

Fris uit school vandaan, diploma op zak. Het echte leven begint. Je bent er helemaal klaar voor, klaar om te werken en een carrière op te bouwen. Maar, waar moet je op letten? Hoe zorg je dat je tussen je mede geslaagde uitspringt?

Allereerst moet je goed weten wat je nu eigenlijk wil. Er is soms keuze in overvloed, soms ook wat minder natuurlijk. Maar waar ga je voor? Gelijk een grote naam of wil jij liever nog beginnen bij een startersfunctie bij een start-up. Even kort de verschillen.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 26 januari 2017

De werkcultuur in Nederland

Binnen Nederland is er al een tijd sprake van spanning op de arbeidsmarkt. Ontslagen zijn gevallen, bedrijven zijn failliet verklaard, je bent vaak niet zeker van je baan. De contractregels zijn aangepast en bedrijven durven niet snel meer vaste contracten uit te delen.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 12 januari 2017

Arbeidsmarkt Techniek en ICT

Het aantal hoogopgeleide jongeren die voor een technische of ICT-studie kiezen stijgt langzaam. Toch zijn er voor bepaalde beroepen in de techniek en ICT nog altijd te weinig geschikte kandidaten. Ook al groeit het aantal vacatures in deze sector. Vooral de vacatures voor hoogopgeleide zijn moeilijk te vervullen. Voor werknemers die niet aan een baan in hun eigen sector kunnen komen is het een optie om zich te laten omscholen naar techniek of ICT en kunnen zo een bijdrage leveren aan het dreigende personeelstekort.
 
Techniek

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 28 december 2016

Solliciteren via Skype

Tijdens het solliciteren kan het voorkomen dat je een sollicitatiegesprek hebt via Skype. Wees dan niet gestrest, want wat is er nou makkelijker dan thuis de plek waar je op je gemak bent te solliciteren. De stress van de locatie, op tijd zijn en de juiste persoon vinden valt al weg. Maar ook bij een gesprek via Skype moet je, je goed voorbereiden. Denk tijdens je voorbereiding aan de volgende punten.
 
1)     Skype naam

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 13 december 2016

Help je zelf aan een baan

Stel: je gaat solliciteren maar het lukt je niet om een baan te bemachtigen. Je gaat twijfelen, ben ik er eigenlijk wel klaar voor? Je vraagt je af of je wel genoeg nevenactiviteiten hebt gedaan tijdens je studie? Is het papiertjes alleen niet genoeg voor de toegang tot een baan? In dit artikel krijg jij drie tips die je kan gebruiken om je te ontwikkelen en je zelfvertrouwen op te krikken. Zelfvertrouwen dat moet je uitstralen op je sollicitatie anders kom je er niet.
 
Tip 1:

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 30 november 2016

Weet wat je waard bent

Voor veel starters op de arbeidsmarkt is het eng om te onderhandelen over het salaris. Bedenk je dan dat de werkgever het niet raar vind dat jij over je salaris begint. De werkgever gaat pas met een schuin oog kijken wanneer jij met absurde bedragen komt. Het vervelendste zou zijn dat je er later achter komt dat je onderbetaald wordt, dus start altijd het gesprek over je salaris. Belangrijk is dat je dit niet in het eerste gesprek al doet.

 

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 17 november 2016

Tips voor starters op de arbeidsmarkt

Diploma gehaald, nu een baan, maar kan je er geen vinden? Weet dan dat je niet de enige bent. 17% van de jongeren in Nederland is werkloos. Gelukkig zijn er een aantal tips waardoor je toch aan een baan kan komen.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 03 november 2016

Iedereen zoekt een starter met 10 jaar werkervaring

Het vinden van een baan als starter is niet makkelijk tegenwoordig. Je hebt geen of weinig ervaring maar dit wordt wel van jou gevraagd. De kansen op een baan worden dan ook niet altijd rooskleurig ingeschat. Kijk nu naar de kans op de arbeidsmarkt voor starters met een HRM-diploma op zak.

Lees verder Lees verder