Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Feng Xin on 06 december 2021

HRM/Recruitment Startersvacatures

Welke banen kun je op solliciteren met een HRM/Recruitment achtergrond? 

Als je een HRM/Recruitment achtergrond hebt, zijn er tal van mogelijkheden om te solliciteren bij grote bedrijven, zoals Heineken, Pon, Albert Heijn, PostNL etc.

Dit soort bedrijven zoeken starters met een HRM/Recruitment achtergrond, waarmee ze jou kunnen opleiden tot een grote speler in de sector HRM/Recruitment! Bekijk hier welke vacatures die op dit moment online staan voor de sector HRM/Recruitment.

Omschrijving van populairste beroepen op basis van de richting HRM/Recruitment?

Met een HRM/Recruitment achtergrond zijn er tal van beroepen die ervoor zorgen dat jij een leuke baan kunt krijgen. Een aantal voorbeelden zijn:

Hoe ziet je werkdag eruit in de sector HRM/Recruitment?

Als starter bij de sector HRM/Recruitment verschilt je werkdag heel erg van de functie die je hebt. Het is namelijk wel logisch dat een HR-manager hele andere taken heeft dan een junior consultant HR Strategy. Hieronder kan je een voorbeeld lezen van de vacature Junior/Medior Corporate Recruiter bij Merkle:

Als Junior/Medior Corporate Recruiter begeleid je de business bij het succesvol en tijdig invullen van vacatures en ondersteun je je senior collega recruiter in het gehele werving en selectieproces. Je stelt vacatureteksten op, bedenkt creatieve wervingscampagnes en zet deze uit via (online) kanalen. Je weet met enthousiasme en gedrevenheid talenten te werven door het uitvoeren van intensieve searches via diverse (social media) kanalen en het voeren van de eerste (telefoon) gesprekken. Daarnaast ben je proactief in het herkennen en benaderen van uitblinkers binnen ons vakgebied, ga je proactief partnerships aan met hogescholen en universiteiten en werk je graag mee aan arbeidsmarktcampagnes. Als kers op de taart denk je ook mee met het verder optimaliseren van het onboardingsproces van alle nieuwe collega’s!

Hoe verloopt het sollicitatieproces in het algemeen? 

Bij ieder bedrijf verschilt jet sollicitatieproces. Daarom wordt er hieronder een voorbeeld gegeven van hoe een sollicitatieproces verloopt bij PostNL:

  1. Sollicitatie: Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van de recruiter.
  2. Telefonisch contact: Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
  3. Gesprekken: Afhankelijk van de functie heb je een of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
  4. Aanbieding: Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
  5. Nieuwe Baan: Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL.

Wat ga je ongeveer verdienen als een HR medewerker/Recruiter? 

Een HR Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 2.680 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.280 (laag) tot € 3.085 (hoog).

  • Het gemiddelde van een Mbo’er: €2.865,-
  • Het gemiddelde van een Hbo’er: €2725,-
  • Het gemiddelde van een Wo’er: €2.625,-

In de sector van HR/Recruitment worden ook vaak bonussen gegeven. Bijvoorbeeld wanneer je een persoon ergens voor hebt binnengehaald.

Lees hier meer over een HRM/recruitment traineeship!