Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviseur Middelen

Bedrijf: PostNL
Richting(en): Operations & Service |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Den Haag
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van PostNL

Zorgen voor de informatievoorziening van ondersteunende middelen aan de gehele productieketen op de bezorgcentra en voorsoorteercentra. Dat vraagt om kennis van bedrijfsmiddelen en inkoop, kennis van de logistieke processen en uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van adviezen.

Wat ga je doen?

Als Adviseur Middelen heb je een belangrijke rol in ons logistieke proces. Je signaleert kansen en verbetermogelijkheden op landelijk niveau in het gebruik van bedrijfsmiddelen en emballage, zoals brievenbussen, rolcontainers, tassen, formulieren en transportmiddelen. Je analyseert gegevens over kosten, assortiment en kwaliteit van bedrijfsmiddelen. Je participeert in ontwerptrajecten c.q. vervult de rol van (deel)projectleider. Actueel is Nieuwe Route van Post optimalisatie van depotstructuur die aansluit bij nieuwe logistieke inrichting Bezorgen waarin e-vervoermiddelen worden geïntroduceerd voor de uitvoering van de bezorging. Je start initiatieven over aanschaf en ontwerp en levert verbetervoorstellen om op landelijk niveau te realiseren in het gebruik van bedrijfsmiddelen en emballage. Je stemt af met uitvoerende eenheden en levert oplossingen bij problemen en wensen. Daarnaast volg je de ontwikkelingen in het bedrijf en in het vakgebied, je onderzoekt en doet aanpassingen in ontwerp, materiaalkeuze etc. en voert door om de kosten te beheersen Je monitort de beschikbaarheid van de middelen, let op de kwaliteit van de interfaces en initieert contractverbeteringen met leveranciers. Je stelt mede met (sr)adviseurs Bezorgen, Sorteren of Besturing het implementatiedraaiboek op en levert informatie tijdens implementatietrajecten aan implementatiemedewerkers.

 

Kortom: in deze rol schakel je veel met diverse partijen zoals leveranciers, Inkoop, met de (sr)adviseurs Bezorgen, Sorteren en Besturing en met de uitvoerende onderdelen vanuit de operatie zoals tweedelijns managers. Het is daarom belangrijk dat je vanuit de Agile mindset kunt werken.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Dankzij jou zijn onze bedrijfsmiddelen op orde en worden misschien nog wel beter, waardoor Operations Mail zijn werk nog beter kan uitvoeren.

Wat breng jij mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van Logistiek, bedrijfsmiddelen en inkoop en Excel;
 • Kennis van de logistieke processen en logistieke structuren;
 • Technisch inzicht en ervaring met functioneel specificeren is een pré;
 • Je kunt je goed schriftelijk uitdrukken voor het opstellen van adviezen;
 • Je herkent jezelf in de competenties Verbinden, Ondernemen, Oplossen, Klantgerichtheid, Netwerken en Realiseren.

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris in schaal 10 van minimaal € 3.544 en maximaal € 4.884 bruto per maand bij 37 uur;
 • 8% vakantiegeld en 25 vrije dagen als je fulltime werkt;
 • Collectieve zorgverzekering en goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Productieprocessen kunnen 24u per dag, 7 dagen in de week plaatsvinden. Regelmatige procesbezoeken en aanwezigheid tijdens ZLOM-momenten en implementatiemomenten zijn noodzakelijk. Het kan daarom incidenteel voorkomen dat je in de avond of op zaterdag aanwezig moet zijn.
   

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marloes Boekhout, Manager Ketenregie op telefoonnummer 06 45814684 of marloes.boekhout@postnl.nl of met
Wim Jonas, Manager Operationele Procesvoering op telefoonnummer 06 51402913 of wim.jonas@postnl.nl

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Inge Weijers, Corporate Recruiter op telefoonnummer 06 23313604 of inge.weijers@postnl.nl

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

De vacature staat open tot 15 juli 2022. De terugkoppeling van jouw sollicitatie volgt op 18 juli, de 1e gesprekken vinden plaats op vrijdag 22 juli in ons sorteercentrum te Rotterdam. 

Sollicitatieproces

 

1. Sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.

2. Telefonisch contact

Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.

3. Gesprekken

Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.

4. Aanbieding

Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.

5. Nieuwe baan

Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!

 

Ga naar de website van PostNL

Other possibilities

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Agile Coach

Consulting

PostNL - Den Haag

Zorgen voor het trainen en coachen van mensen en teams en nieuwe inzichten om samen het Lean & Agile programma beter te maken. Dat vraagt om sterk analytisch vermogen, bedrijfskundig inzicht en sterk in stakeholdermanagement.

Agile Coach
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

IT Consultant

Consulting

PostNL - Den Haag

Je bent dé betrouwbare partner voor onze strategische klanten op het gebied van e-commerce integraties. Als IT Consultant binnen onze commerciële afdeling ben je de brug tussen de business en techniek en weet jij de juiste mensen met elkaar te verbinden. Daarvoor is een analytische blik, overzicht en communicatief vermogen nodig.

IT Consultant
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

AWS Cloud Engineer

IT / ICT

PostNL - Den Haag

Maak samen met ons de belangrijkste supply chain van Nederland digitaal door als  AWS Cloud Engineer ons team 'Digitale Ketensturing' te versterken.

AWS Cloud Engineer