Solutionarchitect cloudinfrastructuur

IT / ICT
HBO
Rijksoverheid
Location: Den Haag
Voeg toe als favoriet

Functieomschrijving

Thema’s als privacy, security en cybercrime zijn aan de orde van de dag. Het Nederland van nu zoekt daarom ICT'ers. Bij de Dienst ICT Uitvoering (DICTU), een van de grootste en snelstgroeiende ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid, speel jij een belangrijke rol in het uitbouwen van onze cloudinfrastructuur.

Je lost als solutionarchitect vragen van klanten op door, op basis van requirements, oplossingen te ontwerpen. Je houdt hierbij rekening met de flexibiliteit en schaalbaarheid, en het verminderen van complexiteit. Bovendien verlaag je de kosten door gestandaardiseerde diensten en producten in te zetten. De uitkomst leg je vast in projectstartarchitectuur (PSA&HLD). Hierbij houd je rekening met de rijksbrede standaarden, de informatiebeveiliging en de DICTU-referentiearchitecturen en -standaarden.

Vanuit een projectorganisatie neem je deel aan een of meerdere projecten tegelijkertijd. Je begeleidt deze projecten en zorgt dat de architectuur wordt gevolgd in de op te stellen Low Level Designs en de realisatie van de oplossing. Daarnaast ontwikkel je samen met de lead- en enterprise-architecten ICT-beleid met strategische voorstellen en technologische routes naar vernieuwingen voor een hoogstaand portfolio van technische infrastructuurbouwblokken en generieke voorzieningen. Je definieert nieuwe standaarden en schrijft bouwblokken.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, bij voorkeur in een exacte richting.
  • Je bent een ervaren, ondernemende ICT-architect met ruime inhoudelijke en diepgaande technische (datacenter-)infrastructurele ervaring met hardware producten en software van CISCO, F5, VMWare, Oracle en Microsoft. Certificering is een pre.
  • Je bent TOGAF-gecertificeerd. Archimate 2.0 is een pre.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de ontwikkeling van een servicegerichte architectuur en de daaraan gerelateerde deployment en provisioning methoden en technieken (bij voorkeur van BMC) en (overheids)standaarden als NORA en ISO 27001.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met PRINCE2, Agile, Scrum en DevOps.
  • Je hebt kennis van en ervaring met informatiebeveiliging.
  • Je hebt kennis van architectuur, architectuurmethoden en -technieken en het opstellen van PSA&HLD.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring in het ontwikkelen en/of beheren van IaaS-, Paas- en Saasdiensten
  • Je kunt complexe vraagstukken op conceptueel of technisch niveau uitwerken in een of meerdere architecturen en deze realiseren in een werkende oplossing.
  • Je bent in staat om technisch complexe materie te vertalen naar voor bestuurders en managers begrijpelijke taal.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisomschrijving: schaal 12 (€ 3511 - € 5219)

Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Andere mogelijkheden

Creëer hier jouw stageopdracht!

Rijksoverheid
HBO & WO
Alle richting

Projectleider

Rijksoverheid
WO
IT / ICT

Het Audit Traineeship

Rijksoverheid
WO
IT / ICT