Overslaan en naar de inhoud gaan

Junior adviseur strategisch assetmanagement

Bedrijf: Rijkswaterstaat
Richting(en): Engineering / Techniek |
Niveau: HBO
Locatie: Arnhem
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Junior adviseur strategisch assetmanagement

Wil jij graag bezig zijn met de lange termijn? Heb jij kennis van of interesse in de processen rondom instandhouding en ontwikkeling van ons water- en wegennetwerk? Dan komen wij graag in gesprek met jou voor de functie van junior adviseur strategisch assetmanagement bij de afdeling Netwerkontwikkeling en Visie (NOV) van Rijkswaterstaat (RWS) in Oost-Nederland (ON).

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger en betrouwbaar gaat maken
Als adviseur assetmanagement bij de afdeling NOV zoek je verbinding met de collega’s die zich bezighouden met het assetmanagement en vervanging en renovatie (VenR). Je focus ligt hierbij op de activiteiten waar de afdeling NOV in het kader van assetmanagement voor aan de lat staat: een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de netwerkschakelplannen en het meedenken bij regioadviezen voor ons VenR programma. Op deze wijze werk je mee aan een beter programmeringsproces van beheer- en onderhoudmaatregelen. Met jouw kennis en ervaring:

 • lever je een actieve bijdrage aan het optimaal functioneren van de infrastructurele netwerken in de regio: het wegennet, het hoofdvaarwegennet en het hoofdwatersysteem;
 • maak je het functioneren van deze netwerken inzichtelijk, in het nu, maar vooral ook in de toekomst en om op basis daarvan adviezen te formuleren op tactisch niveau;
 • ben je technisch onderlegd, niet perse op harde inhoud, maar je begrijpt wél waar het over gaat op het brede werkveld van assetmanagement;
 • neem je initiatief en zorg je met collega’s op het gebied van verkeerskunde, technisch beheer en waterbeheer binnen RWS ON en andere RWS diensten voor goede communicatie.

Wat kun je verwachten
Het Netwerkschakelplan beschrijft de netwerkontwikkeling en de beleidsmatige input voor de instandhoudingsplannen voor het Hoofdwegennet, het Hoofdvaarwegennet en het Hoofdwatersysteem.
Een eerste versie van netwerkschakelplannen is inmiddels in gebruik. Ze geven een overzicht van prestaties en ambities, politiek-bestuurlijke omgevingsinformatie en knelpunten op korte en langere termijn voor de netwerkschakels van de Rijksinfrastuctuurnetwerken in ON. Vanuit jouw rol:

 • draag je bij aan de tot standkoming van een nieuwe versie die landelijk is afgestemd en beter aansluit op de programmering van maatregelen;
 • zorg je voor een goede samenwerking met de andere onderdelen van RWS;
 • zorg je ervoor dat de informatie in een landelijk systeem wordt opgenomen;
 • lever je een bijdrage, met de netwerkschakelplannen als informatiebron, aan regio-adviezen voor VenR-projecten in ON. Hierin is beschreven welke omgevingsinformatie voor de uitvoering van het project relevant is.

Wat wij aan jou waarderen
Jij streeft, samen met ons, continu naar kwaliteit en blijft op zoek naar manieren om het assetmanagement te verbeteren. Door jouw enthousiasme weet je te verbinden en gebruik te maken van het relevante netwerk van contacten. Jij bent je bewust van de gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en kunt hier naar handelen. De netwerken van RWS zijn permanent in beweging. Innovatie, klimaatverandering en verduurzaming bepalen hun functioneren in het nu en de toekomst en stellen nieuwe eisen aan het gebruik, de inrichting en de renovatie ervan. Jouw denkkracht draagt bij aan een assetmanagement dat aansluit op deze nieuwe eisen. Met jouw affiniteit en interesse in de RWS infrastructuur en bij voorkeur de weginfrastructuur, draag je samen met je collega’s bij aan de ontwikkeling van het strategisch assetmanagement.

Kom vast kennismaken of meelopen
Geïnteresseerd? Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Of wil je inhoudelijk meer weten over strategisch assetmanagement?
Voor vragen over netwerkschakelplannen en/of de vacature kan je bellen met Laurent de Ben, senior adviseur Mobiliteit en Bereikbaarheid, via 06-54383964. Voor inhoudelijke vragen over VenR kan je bellen met Wim Kornelis, coordinator Regioanalyses VenR, via 06- 53766031.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken we vanuit huis. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Vacaturenummer: ON-337

Functie-eisen

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau binnen de civiele techniek of vergelijkbaar;
 • Je hebt ervaring met advisering binnen assetmanagement en/of interesse om je te ontwikkelen als strategisch adviseur assetmanagement;
 • Je bent schriftelijk en mondeling een communicatief sterke netwerker tussen verschillende disciplines;
 • Je kunt de vertaalslag maken van strategische inzichten naar tactisch opereren.

Heb je de drive en potentie om je te ontwikkelen tot adviseur strategisch assetmanagement? Dan nodigen we je uit om te reageren! Rijkswaterstaat investeert graag in talent. Meer weten? Bel of app dan met Tom Ebbers, 06-24557152.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau Schaal 11
Salaris Min €3279 - Max €5039 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Je standplaats is Arnhem, maar gezien de huidige coronamaatregelen werken we voornamelijk vanuit huis;
 • De selectiegesprekken vinden plaats op 14 oktober 2021;
 • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling

Oost-Nederland verzorgt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in Overijssel en Gelderland. Denk aan het doortrekken van de A15, de verbreding van de A1 Apeldoorn-Azelo en de renovatie van de Waalbrug. In Oost-Nederland komen alle rivieren samen: de Oost-West corridor in onze regio verbindt de Randstad met Europa. We houden het goederenvervoer via deze corridor dan ook scherp in de gaten. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met overheden, burgers en bedrijven in de regio. In totaal werken er ongeveer 300 mensen binnen ON, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

Netwerkontwikkeling en Visie?
De afdeling Netwerkontwikkeling en Visie (NOV) zorgt voor een heldere regionale uitwerking van de netwerkbeheervisie van RWS en houdt daarbij rekening met ontwikkelingen en de partners in de regio.
De afdeling NOV levert integrale en gebiedsgerichte adviezen over water, mobiliteit, ruimte en duurzaamheid. We volgen de actuele ontwikkelingen binnen de regio en op het gebied van wetgeving en beleid. Op basis van onze kennis adviseren we de directie over onder meer bestuurlijke en strategische langetermijnvraagstukken. Ook vertalen we actuele ontwikkelingen naar visies en strategieën binnen ons eigen organisatieonderdeel en naar de landelijke netwerkbeheervisie van Rijkswaterstaat. We leveren integrale en gebiedsgerichte visies en doen dit samen met andere afdelingen. Ook dragen we bij aan de omgevingsvisies van onze partners in de regio. Om dit goed te kunnen doen, hebben we een breed netwerk binnen Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, regionale overheden en andere partners.
De adviseurs van de afdeling dragen bij aan droge voeten, voldoende en schoon water, vlotte en veilige doorstroming, bereikbaarheid en leefomgeving in haar regio.

Other possibilities

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Junior projectleider

Engineering / Techniek

Rijkswaterstaat - Delft

Wil jij projectleider zijn voor de realisatie van onze meetlocaties in heel Nederland? Ben jij in staat om een goede projectplanning en kostenraming te maken? Kun jij goed overzicht houden? Ben je daarnaast een kartrekker en heb je er plezier in om goede resultaten te behalen? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Zorgen voor droge voeten en voldoende en schoon water is een belangrijke taak van Rijkswaterstaat. Om dit goed uit te kunnen voeren is veel informatie nodig over bijvoorbeeld waterstanden, zoutgehalte en golfhoogte. In Nederland en daarbuiten worden in opdracht van Rijkswaterstaat op verschillende manieren gegevens ingewonnen. Het Landelijk Meetnet Water is er daar één van.

Als gevolg van veroudering van onze assets is een vervangings- en renovatieprogramma (V&R) gestart, waardoor de komende tijd een groot aantal aanpassingen aan het Landelijk Meetnet Water nodig zijn. Meetstations moeten worden gemoderniseerd, nieuwe meetstations worden gebouwd en niet langer noodzakelijke stations afgebroken.

Op basis van de programmering en prioritering van projecten:

 • maak je een analyse van de situatie;
 • overleg je met alle stakeholders;
 • breng je de impact van de benodigde verandering in kaart;
 • formuleer je, in samenwerking met inhoudelijk experts, de meest efficiënte oplossing waarmee de benodigde datalevering kan worden gewaarborgd;
 • zorg je dat de oplossing wordt gerealiseerd.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van kleinere en grotere projecten. Hiervoor stel je een projectteam samen (waarbij jij zorgt voor de aansturing).

Dit betekent in jouw rol:

 • maken van afspraken met onze partners in de regio, met collega’s binnen de afdeling en met de uitvoerende marktpartijen;
 • bewaken van de tijdplanning en maken van ramingen van de budgetten en zorgen voor de raming van de inzet van de medewerkers op de projecten;
 • fungeren als de ‘spin in het web’ tijdens de uitvoering van de projecten;
 • leveren van een bijdrage aan overleggen binnen de Centrale Informatievoorziening (CIV) van Rijkswaterstaat;
 • optimaliseren van het Landelijk Meetnet Water, bekijken van de beschikbare mogelijkheden en zoeken naar passende oplossingen.


Wat wij aan jou waarderen
Als projectleider weet je wat er speelt binnen de organisatie. Je bent goed in staat om een breed netwerk op te bouwen en te onderhouden. Het motiveren en enthousiasmeren van anderen gaat je makkelijk af!

Je kunt goed plannen en organiseren en je zorgt ervoor dat jouw projecten op rolletjes lopen. Daarnaast vind je het belangrijk dat je jezelf continu blijft ontwikkelen.

Je werkt veel samen met de collega's van de teams assetmanagement en data kwaliteit & functionaliteit.

Wil je meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren?
Bel Peter Verburgh, coördinator cluster Projecten Innovatie en Meetadviezen, via 06-51897618 of Tom van Dijk, afdelingshoofd, via 06-46859114. Zij staan jou graag te woord.

Wil je meer lezen over het werkveld?
Kijk eens naar de artikelen over meten van de waterstanden, het monitoringprogramma over waterkwantiteit of lees meer over het Landelijk Meetnet Water en het meetstation in Rotem.

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken we vanuit huis. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Vacaturenummer: CIV-777

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Inhousedag techniek

Engineering / Techniek

Rijkswaterstaat - Utrecht

Startdatum: 27 oktober 2021

Ben jij benieuwd naar wat werken in de techniek bij Rijkswaterstaat inhoudt? Kom dan naar onze inhousedag techniek in Utrecht!

Locatie

Utrecht, Griffoenlaan 2 (Rijkswaterstaat)

Wanneer

27 oktober 2021

Tijdens deze dag maak je kennis met Rijkswaterstaat, collega's en technische projecten. Ook gaan we op excursie en bekijken we een 'kunstwerk' van dichtbij. Uiteraard kun je de hele dag door vragen stellen.

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Landelijk Traineeship bij Rijkswaterstaat

Engineering / Techniek

Rijkswaterstaat - Nederland

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil je jezelf verder ontwikkelen op persoonlijk vlak en binnen jouw vakgebied? Dat kan heel goed met ons Landelijk Traineeship.