Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerker klantcontact

Bedrijf: Rijkswaterstaat
Richting(en): Operations & Service |
Niveau: HBO
Locatie: Rijswijk
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Medewerker klantcontact

Vragen over afval, asbest, bodem, milieuregels, water of de omgevingswet komen bij de frontoffice van Water, Verkeer en Leefomgeving terecht. Als medewerker klantcontact ben jij het eerste aanspreekpunt. Herken jij jezelf in de termen: proactief, klantgericht en snel schakelen? En vind jij het leuk om klanten telefonisch te woord te staan? Dan zijn wij zoek naar jou!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als medewerker klantcontact werk je voor twee informatiepunten, te weten: Informatiepunt Water, Verkeer en Leefomgeving en voor Informatiepunt Leefomgeving. De vragen, die zowel telefonisch als digitaal gesteld worden, registreer je in het vraagregistratiesysteem TOPdesk. Je beantwoordt deze vragen zelfstandig. Weet je het antwoord niet? Dan werk je nauw samen met diverse specialisten om tot een goede vraagafhandeling te komen. Daarnaast zorg je ervoor dat de processen verlopen volgens de gemaakte afspraken. Tijdens je werkzaamheden verlies je het belang van de klant niet uit het oog.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Naast het beantwoorden van inhoudelijke vragen, ondersteun je klanten bij het gebruik van een aantal landelijke systemen. Jij weet dan ook makkelijk je weg in deze systemen te vinden en een praktische vertaalslag te maken richting te klant. In sommige gevallen kijk je op afstand mee in deze systemen of denk je mee bij klantvragen. Wanneer klanten hiervoor meer advies of achtergrondinformatie nodig hebben, verwijs jij ze naar de gemeente of provincie. Om de vragen te beantwoorden, besteed je ook tijd aan het op peil houden van je kennis en volg je de ontwikkelingen binnen de verschillende dossiers. Je werkt mee aan en denkt na over het verbeteren van onze dienstverlening. Zo kunnen we onze klanten nog beter en sneller adviseren.

Wat wij aan jou waarderen
Klantvragen kunnen complex zijn, maar jij laat je niet snel uit het veld slaan. Jij bent klantgericht, communicatief sterk en weet de vraag achter de vraag te achterhalen. Je bent gericht op samenwerken, bent accuraat en kunt goed organiseren. In een omgeving waar veel van je gevraagd wordt, houd jij je hoofd koel en ben je stressbestendig. Daarnaast is elke klant en vraag anders. Je houdt ervan om nieuwe dingen te leren en het antwoord te achterhalen. Jouw dag is geslaagd als ook die laatste klant ophangt met een tevreden gevoel.

Jouw nieuwe collega, Felicia Roodbol medewerker klantcontact, over de functie:
'Ondanks het thuiswerken en de afstand die daarmee gepaard gaat, kwam ik in een warm team terecht, waarbij communicatie en verbinding centraal staat.'

 

Functie-eisen

  • je hebt een hbo-diploma in een relevante richting;
  • je hebt minimaal één jaar ervaring met eerstelijns klantcontact in een complexe omgeving;
  • je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel in woord als in schrift.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau Schaal 8
Salaris Min €2675 - Max €3617 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 36
Maximaal aantal uur per week 36

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

  • je standplaats is Rijswijk. Bij Rijkswaterstaat werken we volgens de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat we zoveel mogelijk thuis werken en maximaal de helft van de tijd op een Rijkswaterstaat kantoor of locatie als dit meerwaarde voor jou heeft;
  • voor deze functie zijn wij op zoek naar twee kandidaten (voor 24 en 36 uur)
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Hybride solliciteren
Dit houdt in dat alle eerste kennismakings- en/of selectiegesprekken online plaatsvinden via Microsoft Teams. Het vervolg- en/of arbeidsvoorwaardengesprek wordt daarna zoveel mogelijk op locatie gedaan. Heb je dit liever online? De adviseur Werving en Selectie neemt contact met je op en inventariseert jouw wensen hierin. Meer informatie kun je terug vinden via de pagina Solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling

Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Wij zijn binnen de organisatie leidend in het denken over, en voorbereiden op, de grote transitievraagstukken, zoals klimaatadaptatie en circulariteit. Wij voorzien uitdagingen, kansen en mogelijkheden voor een toekomstbestendig Nederland. Dat doen we door de kennis die nodig is om een antwoord op deze vragen te geven, te (laten) ontwikkelen, beheren en te delen.

Dit doen we natuurlijk niet alleen. Wij werken daarin nauw samen met kennisinstituten, decentrale overheden en marktpartijen uit binnen- en buitenland. Vaak gaat het om schaarse, heel specifieke, kennis. Zo werken we bijvoorbeeld aan duurzame en slimme mobiliteit, een aanpak voor zwerfafval en plastic rondom en in onze wegen en wateren, en innovaties als een circulair viaduct. Ook onderhouden we dijken langs Rijkswaterstaat en keringen, en onderzoeken we hoe we in tijden van droogte water beter vast kunnen houden. WVL monitort en analyseert verkeersongevallen en onderzoekt hoe de wegen nog veiliger kunnen maken. Daarbij houden we rekening met de mensen, dieren en natuur in de omgeving.

In totaal werken er ruim 900 mensen binnen WVL, verspreid over vier directies: Bedrijfsvoering, Inkoop en Prestatiemanagement, Bereikbaarheid en Netwerkkwaliteit en Veiligheid en Water en Leefomgeving. We delen onze ervaringen en inzichten, om anderen te voorzien in hun kennisbehoefte van vandaag en morgen. Zo werken we met elkaar aan het Nederland van morgen.

Kaders en Loket
De afdeling Kaders en Loket is ondergebracht bij de directie Bereikbaarheid en Netwerkkwaliteit. De afdeling Kaders en Loket kent twee teams. Het kaderteam ontwikkelt, implementeert en beheert het kaderproces voor heel Rijkswaterstaat. Het loketteam bemenst de frontoffice van het Informatiepunt WVL en het Informatiepunt Leefomgeving.

Andere vacatures

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat

Overige

Rijkswaterstaat - Nederland

Startdatum: 01 september 2022

Heb jij je hbo- of wo-studie (bijna) afgerond en wil jij je verder ontwikkelen binnen de vakgebieden assetmanagement, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu? En vind jij het leuk om te werken in een van de regio’s van Rijkswaterstaat die het hart vormen van de Nederlandse infrastructuur? Dan is het Regio Traineeship iets voor jou! Let op: Voor de september 2021-lichting werven we niet voor de Duurzame Leefomgeving & Milieu-track. Als je hier interesse in hebt, adviseren we je om volgend jaar te solliciteren voor de lichting van september 2022.

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Junior adviseur strategie

Consulting, PR / Communicatie

Rijkswaterstaat - Haarlem

Hoe zorgen we ervoor dat we een goede relatie met onze bestuurlijke partners en omgevingspartijen hebben? Hoe zorgen we ervoor dat de interne besluitvorming zo effectief mogelijk verloopt en we het directieteam (DT) efficiënt inzetten? En dat er, naast het verbeteren van vandaag, ruimte en aandacht is voor een visie op de toekomst? Dit zijn enkele van de vele vraagstukken die voor jou een uitdaging vormen in je rol als junior adviseur strategie. Tevens ben je plaatsvervangend directiesecretaris bij Rijkswaterstaat West-Nederland Noord (RWS WNN).

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Je gaat werken in het team Strategie, onderdeel van de afdeling Communicatie en Strategie. Het team is compact, professioneel en fungeert als een spin in het web als het gaat om het imago van RWS WNN. Zowel binnen de regio als naar andere dienstonderdelen en richting het beleid. Je werkt als junior adviseur strategie voor het directieteam. Je adviseert het DT op strategisch relatiemanagement; bijvoorbeeld wie gaat naar welke overleggen en bijeenkomsten. Jij weet het directieteam optimaal te ondersteunen. Dit doe je onder andere door de stukkenstroom voor het directieteam goed te begeleiden. Ook ben je eerste achtervang voor de directiesecretaris. Bij afwezigheid van de directiesecretaris ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en verslaglegging. Daarnaast organiseer je diverse bezoeken van stakeholders en zorg jij voor een passend programma. Tot spring slot spring je ook in bij het team voor het maken van nota’s voor de minister of het beantwoorden van kamervragen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
In deze afwisselende functie zit jouw meerwaarde in de bredere, strategische ondersteuning, zowel in de voorbereiding van de DT overleggen (bewaken van de kwaliteit van stukken), gerelateerde overleggen en het bewaken van juiste terugkoppelingen en uitzetten van acties plus het organiseren van bijeenkomsten.

Van nature beschik je over politiek-bestuurlijke antennes en ben je organisatiesensitief. Jij voelt feilloos aan welke belangen er spelen en welke acties nodig zijn. Een positieve instelling en proactief samenwerkingen met relevante collega’s is hierbij van belang. Het gaat hierbij onder andere om DT-leden, dossierhouders, interne managementondersteuners en externe partners.

Wat wij aan jou waarderen
Jij staat stevig in je schoenen. Plannen en organiseren zijn jouw tweede natuur en je weet hoofd- en bijzaken goed te scheiden. Je hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen en processen en kan de impact daarvan goed analyseren. Schakelen tussen verschillende niveaus en het zorgen voor verbinding gaat jou gemakkelijk af. Je komt snel tot de kern van de zaak en je brengt een logische structuur aan in informatie. Van nature ben je verbindend en weet je een netwerk op te bouwen en te behouden.

Relatie- en stakeholdermanagement is jou niet onbekend. Belangrijk hierbij is dat je jouw adviesstijl aan kunt passen aan de situatie. Je beschikt over uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden en bent organisatiesensitief. Tenslotte ben je pragmatisch, stressbestendig en werk je geordend.

Meer weten?
Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de vacature voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Bel of app met Jonna Brandsma, afdelingshoofd, 06-53862749.

Junior adviseur strategie
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Stagiair Communicatie (HBO & WO)

PR / Communicatie, Marketing / Product Management

Rijkswaterstaat - Rotterdam

Startdatum: 05 september 2022

Wil jij als stagiair bij ons organisatieonderdeel West-Nederland Zuid een bijdrage leveren aan het beter kunnen etaleren van onze afdeling Verkenningen en Planuitwerking? Vind je het interessant om te onderzoeken hoe onderling kennis wordt uitgewisseld en hoe we gebruik maken van elkaars talenten? Lees dan verder!

Wat ga je doen
De afdeling Verkenning en Planuitwerking geeft vanuit het planproces vorm aan netwerkontwikkeling en faciliteert de besluitvorming daarover, in nauwe samenwerking met publieke en private partners en met het maatschappelijke domein. Dit wordt gedaan voor allerlei projecten binnen Rijkswaterstaat (vervanging en renovatie, duurzaamheid, veiligheid en subsidies).

Jij gaat als stagiair onderzoeken hoe nu onderling kennis met elkaar wordt uitgewisseld, of men gebruik maakt van elkaars talenten en hoe dat verbeterd kan worden. Je gaat je bezig houden met thema’s als interne- en externe communicatie en kennisuitwisseling. Je gaat het volgende onderzoeken: hoe wordt de afdeling nu geëtaleerd? Wat weten ze van ons? Wat zijn onze kennisgebieden? Hoe doen we nu aan kennisuitwisseling? Wat weten we van elkaar en in hoeverre weten we elkaar te vinden en benutten we de aanwezige kennis? Je stelt hiervoor een kwalitatief onderzoek op, brengt de begin- en gewenste situatie in kaart, je formuleert kansen en blokkades, je geeft adviezen en indien het past binnen de beschikbare tijd ga je ook invulling geven aan de praktische uitvoering.

Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan kennisuitwisseling en professionalisering van en tussen de medewerkers. Het uiteindelijke doel van het onderzoek is om het afdelingsgevoel en de binding met elkaar te versterken.

Wil jij als stagiair een bijdrage leveren aan deze uitdagende opdracht waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng? Solliciteer dan direct!

Stagiair Communicatie (HBO & WO)