Overslaan en naar de inhoud gaan

Supply Chain startersvacature

Supply Chain foto

Op welke banen kun je solliciteren als je een Supply Chain achtergrond hebt? 

Als je een Supply Chain achtergrond hebt, zijn er tal van mogelijkheden om te solliciteren bij grote bedrijven, waar wij veel vacatures voor hebben, zoals Nestlé, Heineken, KPMG en Capgemini. Dit soort bedrijven zoeken starters met een Supply Chain achtergrond, waarmee ze jou kunnen opleiden tot een grote speler in de Supply Chain sector! Bekijk hier welke vacatures op dit moment online staan voor de Supply Chain sector.

Wat zijn de belangrijkste beroepen in de Supply Chain sector?

Met een Supply Chain achtergrond zijn er tal van beroepen die ervoor zorgen dat jij een leuke baan kunt krijgen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Logistics specialist
  • Customer Excellence officer
  • Supply Chain Coördinator
  • Supply Chain Administrator

Hoe ziet je werkdag eruit in de Supply Chain sector?

Als starter in de Supply Chain sector verschilt je werkdag heel erg van de functie die je hebt. Het is namelijk wel logisch dat een logistics specialist hele andere taken heeft als een Supply Chain Administrator. Bekijk hieronder een voorbeeld van een vacature van een Logistics Specialist bij NRG:

“Eigenlijk is jouw rol als interim Logistiek Specialist een combinatie van Customer Service, Accountmanagement en Stock Control. Dit houdt in dat je dagelijks bezig bent met vragen van klanten, collega’s en leveranciers. Wanneer er een pallet gestrand is onderweg, regel jij dat er een oplossing komt.”

Hoe verloopt het Supply Chain sollicitatieproces doorgaans? 

Bij ieder bedrijf verschilt dit. We nemen KPMG als voorbeeld:

  • Stap 1: KPMG Talent Pitch. Hierbij heb je een gesprek van 1,5 uur waarbij jij jezelf gaat proberen te verkopen.
  • Stap 2: Het eerste gesprek. Mocht je de Talent Pitch doorkomen, nodigt KPMG je uit voor een eerste gesprek, waarin je kennis maakt met het bedrijf.
  • Stap 3: Vervolggesprek. Mocht het van beide kanten positief aanvoelen, dan is er een vervolggesprek, waarbij er meer diepgang zit in de functie en de inhoudelijke thema's waar je mee te maken krijgt.
  • Stap 4: Screening. Hierbij screenen de recruiters iedereen die gaat werken bij het bedrijf. Van referenties tot aan paspoorten, om na te gaan of alles wat er wordt verteld, daadwerkelijk klopt.
  • Stap 5: Aanbod. Klopt alles en is iedereen positief? Dan gaan ze over op het aanbod en kan je beginnen met werken als er een overeenkomst getekend wordt!

Wat ga je ongeveer verdienen in de Supply Chain sector? 

In de Supply Chain zijn er veel bedrijven die opzoek zijn naar verschillende functies. Bij de ene functie is er meer vraag als bij de ander. Bij de functie Logistics Specialist, kan het bedrag oplopen tot 48.126, - per jaar. Ga na welke functie bij jou het meest past en zoek op wat de schattingen zijn voor jou!

Bekijk hier de mogelijkheden ten aanzien van traineeships in de Supply Chain sector, mocht je toch geen interesse hebben in een startersvacature!

Blog Categories: scriptie